هواپیمای گمشده مالزیایی: معمای قطع شدن سیستم ارتباطی هواپیما+ تصاویر

قطع شدن سیستم ارتباطی هواپیمای مالزیایی گمشده ابهام جدیدی را پیش روی مقامات این کشور قرار داده است، که آیا این سیستم به عمد و توسط کسی خاموش شده یا دلیل دیگری در کار بوده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی میل، با گذشت ده روز از گم شدن هواپیمای خطوط هوایی مالزی گمانه زنی ها همچنان ادامه دارد و این بار قطع شدن یکی از سیستم های ارتباطی هواپیما که ارتفاع،سرعت و موقعیت هواپیما را نشان می‌دهد به معمای جدیدی تبدیل شده است.

 دست اندرکارانی که به دنبال پیدا کردن دست هواپیمای گمشده خطوط هوایی مالزی هستند روز گذشته  فاش کردند  که این کمک خلبان بوده که قبل از ناپدید شدن هواپیما آخرین کلمات و جملات  را به  برج مراقبت پرواز  گفته است.

افسر اول فاروق عبدالحمید،  ساله27، کمی قبل از این که  هواپیمای MH370 ده روز قبل  ناپدید شود به آرامی گفت: "بسیار خب، شب بخیر". 



همانطور که جت، حریم هوایی مالزی را در مسیر معمول کوالالامپور به پکن ترک می‌کرد، ارتباط کابین خلبان با برج مراقبت در ساعت 1:19 روز 8 مارس بامداد به پایان رسید.

حدود یک دقیقه بعد ترانسپوندر( دستگاه فرستنده-گیرنده خودکار) بوئینگ777 که سیگنالهایی را به ایستگاه های راداری می فرستد،خاموش شد.

مقامات سرگرم بررسی این موضوع هستند که آیا قطع ارتباط غیر عادی علامتی سری بوده که مشکلی در کابین رخ داده است.

یک احتمال دیگر این است که در آن لحظه عبدالحمید به تنهایی هواپیما را هدایت می کرده است. عملیات یافتن این هواپیما بزرگترین عملیات جستجو در تاریخ هوانوردی محسوب می شود، حدود 30میلیون مایل مکعب یا یک دهم  کل وسعت کره زمین در دست جستجو قراردارد.

"هشام الدین حسین" وزیر دفاع مالزی می گوید همچنان  تمرکز اصلی ما پیدا کردن هواپیما است،و او را رد نکرد که ممکن است  هواپیما سالم و دست نخورده پیدا شود.


"حسین" در یک کنفرانس خبری گفت: " واقعیت این است که هیچ علامتی از پریشانی و نگرانی ،  یادداشتی برای باج خواهی و هیچ گروهی  که مسئولیت این حادثه را بر عهده بگیرد ، وجود ندارد. همیشه امیدوجود دارد."

احمد جوهری یحیی رئیس هواپیمایی مالزی   گفت تحقیقات اولیه نشان داده است  که آخرین کلماتی که برج مراقبت   از هواپیما شنیده است – " بسیار خب، شب بخیر " - توسط کمک خلبان ، عبدالحمید گفته شده است.

اگر آن صدا، صدای دیگری  غیر از صدای فارق عبدالحمید و یا خلبان، احمد شاه ، بوده باشد  آن روشن ترین نشانه از وجود مشکلی در کابین خلبان قبل از پرواز هواپیما در مسیرش بوده است.

مقامات مالزی پیشتر گفته بودند  که این کلمات پس از آن که یکی از سیستم های ارتباطی  خاموش شده است، بیان شده که نشان می‌دهد صدایی که از کابین خلبان خارج شده  ممکن است سعی داشته برج مراقبت را فریب بدهد.

مقامات از دوستان عبدالحمید سئوال خواهند کرد که ببینند آیا او عادی صحبت می کرده است یا نه.

 گفته می شود پس از آن که هواپیما به ارتفاع 45 هزار پایی اوج گرفت و به سرعت از شبه جزیره مالزی دور شد پس از آن مسافتی را در ارتفاع 23هزار پایی پرواز کرد و حتی به 5هزار پایی رسید.

 مقامات می گویند یک نفر در هواپیما سیستم ارتباطی را از کار انداخته است.آخرین پیام از این سیستم در ساعت 1.07 بامداد منتشر شد،درست دقایقی قبل از این که آخرین کلمات خلبان شنیده شود.

این سیستم هر نیم ساعت یک بار پیامی می فرستد که سرعت،ارتفاع و موقعیت و میزان سوخت هواپیما را نشان می‌دهد.

 اما سیستم نیم ساعت بعد یعنی در ساعت1.37 دقیقه پیامی نفرستاد، بنابراین در عرض این نیم ساعت دستگاه خاموش کرده شده که نیازمند مهارت بالایی است.

یک زن آفریقای جنوبی اعتبار عبدالحمید را زیر سئوال برده و گفته در جریان پروازی در سال 2001 او از این زن دعوت کرده بر خلاف قوانین هوایی به کابین او برود اما کسانی که عبدالحمید را می شناسند می گویند او فردی آرام بوده که آینده درخشانی در خلبانی داشته و قرار بود به زودی با نامزد خود که 9 سال قبل در مدارس پرواز با او آشنا شده  ازدواج کند.

امام جماعت مسجدی در کوالالامپور عبدالحمید را پسر خوبی توصیف کرده که مرتبا به این مسجد می رفته و در مسرامات مذهبی شرکت می کرده است.

دولت از مردم خواسته در مورد این دو خلبان سریع نتیجه گیری و قضاوت نکنند.


 رسانه های مالزیایی  به نقل از همکاران احمد شاه  از او هم به عنوان خلبانی بی نظیر و قابل احترام یاد کرده اند.

عبد الحمید در سال 2007  به خطوط هوایی پیوست در حالی که کاپیتان  احمد شاه،  ساله 53، فعالییت خود در شرکت های هواپیمایی مالزی را  در سال 1981 آغاز کرد و   بیش از 18000 ساعت تجربه پرواز داشت.

پاکستان، هند، قزاقستان و قرقیزستان و طالبان  هرگونه اطلاعی از مکان نگهداری هواپیما  را رد کردند.

داده های ماهواره ای نشان می دهد هواپیمای MH370  ممکن است در یکی از دو دالان (کریدور) وسیعی که تقریبا سراسر آسیا را پوشش می دهد باشد: یک درشمال از لائوس تا دریای خزر ،  یکی  دیگر در جنوب و از غرب جزیره  سوماترا اندونزی  تا جنوب اقیانوس هند در غرب استرالیا .

مقامات حمل و نقل هوایی   پاکستان، هند، و کشورهای آسیای مرکزی قزاقستان و قرقیزستان همچنین شبه نظامیان طالبان  پاکستان و افغانستان – گفته اند که آنها هیچ چیزی در مورد محل نگهداری این هواپیما نمی دانند .

یک مقام وزارت دفاع که نخواست نامش فاش نشود ، گفت " این فکر که هواپیما  چند ساعت در حریم هوایی هند پرواز کند بدون اینکه کسی متوجه  آن شود عجیب  است  ".


ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی طالبان در افغانستان ، که به دنبال بیرون راندن نیروهای خارجی و راه اندازی یک دولت اسلامی هستند ، گفت: این هواپیمای گمشده هیچ ربطی به آنها ندارد.

او گفت " این  حادثه در خارج از افغانستان اتفاق افتاده است و شما می ببینید که حتی کشورهایی که تجهیزات و امکانات بسیار پیشرفته ای دارند هم  نمی توانند بفهمند که کجا رفته است " بنابراین ما هم هیچ اطلاعاتی نداریم زیرا یک موضوع خارجی است."

یک فرمانده طالبان پاکستان ، یک نهاد مجزا با دولت پاکستان مبارزه می کند ، با تلفن از منطقه وزیرستان شمالی به  رویترز گفت: ای کاش ما فرصت ربودن  چنین هواپیمایی را داشتیم.

چین، که بی صبرانه  منتظر تلاش مالزی برای پیدا کردن هواپیما است،  از همسایه کوچکتر خود  خواسته است، فورا دامنه جستجوهای خود را  گسترش و شفاف کند. حدود دو سوم از مسافران  این هواپیما چینی بودند.

تونی ابوت ، نخست وزیر استرالیا گفت که او با تلفن با نجیب رازق همتای مالزیایی خود  صحبت کرده و علاوه بر دو هواپیمای P-3C Orion  که قبلا  قول آن را داده بوده است منابع نظارتی و گشتزنی بیشتری را نیز ارائه کرده است.

هشام الدین  حسین سرپرست وزارت حمل و نقل مالزی گفت: یادداشت های دیپلماتیکی را  به همه کشورهای در امتداد کریدورهای جستجوی شمالی و جنوبی فرستاده  شده،  و خواستار اطلاعات راداری و ماهواره ای و همچنین عملیات جستجوی زمینی، دریایی و هوایی شده ایم.

او گفت، نیروی دریایی و هوایی مالزی نیز مشغول جستجو در کریدور جنوبی هستند ، و هواپیما نظارتی P- 8A ایالات متحده خدای به منطقه ((perth پرت ، در غرب استرالیا، برای کمک به جستجوی اقیانوس، فرستاده  شد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار