در کتاب جدید خاطراتش؛

هيلاری کلينتون: هضم مسئله مذاکره با طالبان برای آمريکايی‌ها دشوار است

"هیلاری کلینتون" در کتاب جدید خاطرات خود اعلام کرد برای آزادی "بو برگدال" تلاش کرده بود ولی می‌دانست که هضم مسئله مذاکره با طالبان، ربایندگان این گروهبان ارتش آمریکا، برای آمریکایی‌ها، دشوار است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، "هیلاری کلینتون" در کتاب جدید خاطرات خود اعلام کرد برای آزادی "بو برگدال" تلاش کرده بود ولی می‌دانست که هضم مسئله مذاکره با طالبان، ربایندگان این گروهبان ارتش آمریکا، برای آمریکایی‌ها، دشوار است.

برگدال این هفته آزاد شد و "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا که به‌طور گسترده گمان می رود کلینتون می‌خواهد جانشین وی شود، به علت موافقت با تبادل زندانی با طالبان، مورد انتقاد قرار گرفته است.

قرار است کتاب کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا به نام "گزینه‌های دشوار" دهم ماه ژوئن عرضه شود ولی "سی بی اس نیوز" روز پنجشنبه اعلام کرد به نحوی، نسخه‌ای از این کتاب را از یک کتاب‌فروشی خریداری کرده است.

این کتاب می‌تواند گنجینه‌ای ارزشمند از جزئیات درباره دوره مسئولیت کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا باشد و وی هفته آینده سفری را به منظور تبلیغ این کتاب آغاز خواهد کرد که به‌ عنوان تمرینی برای مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 قلمداد می‌شود.

در بخش‌هایی از این کتاب که به‌طور مستقیم مربوط به اتفاقات امروز است، کلینتون به تلاش‌های مختلف وزارت امور خارجه آمریکا برای آزاد کردن برگدال اشاره می‌کند.

برگدال روز شنبه در ازای آزادی پنج تن از سران طالبان از زندان گوانتانامو، آزاد و به آمریکا تحویل داده شد.

براساس گزارش سی بی اس، کلینتون نوشته است: "در هر بحثی درباره زندانیان، ما خواستار آزادی بو برگدال گروهبان ارتش که در سال 2009 ربوده شد، هستیم. هیچ توافقی درباره زندانیان بدون بازگشت گروهبان به کشور، وجود نخواهد داشت".

وی می‌افزاید: "من همانطور که قبلا بارها گفته‌ام، اذعان می‌کنم پس از این همه سال جنگ، هضم (مسئله) مذاکره با طالبان برای بسیاری از آمریکایی‌ها، دشوار خواهد بود".

این تبادل زندانی که به آزادی برگدال منجر شد، باعث جنجالی سیاسی در واشنگتن شده به‌طوریکه منتقدان این اقدام می‌گویند اوباما به علت آزاد کردن پنج مقام طالبان، به شدت اشتباه کرده است.

مقامات بلندپایه سابق دولت آمریکا در گفتگو با واشنگتن پست اعلام کردند زمانیکه موضوع تبادل زندانیان نخستین بار در سال 2011 مطرح شد، کلینتون مخالف این مسئله بود زیرا این تبادل شامل ممنوعیت مسافرت اعضای طالبان پس از انتقال آنها به قطر نبود.

این در حالی است که توافق اخیر شامل وعده قطر در خصوص ممنوعیت یک ساله مسافرت زندانیان آزاد شده طالبان است.

کلینتون روز دوشنبه در مراسمی در کلرادو با حمایت محتاطانه از این مبادله جنجالی اعلام کرد: "من به طور حتم امیدوار هستم آنها (قطر) به تضمین‌هایی که داده‌اند، عمل کنند".


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار