آل اسحاق در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

نوسان نرخ ارز و تاثیر آن بر بازارهای داخلی

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: با افزایش واردات کالا برای تامین نیاز‌های داخلی، تقاضا برای دلار در بازار افزایش می‌یابد.

قیمت بهینه دلار در دامنه ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان استیحیی آل اسحاق عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت وکشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: نرخ ارز مانند هر کالایی دیگر تابعی از عرضه و تقاضا است و با افزایش تقاضا  و کمبود آن، قیمت دلار سیر صعودی خواهد داشت.

 آل اسحاق با بیان اینکه عرضه ارز در کشور کاهش یافته است، افزود: دلار از طریق فروش نفت، صادرات و خدمات گردشگری به کشور تزریق می‌شود. با کاهش فروش نفت، مشکلات در انتقال بین بانکی و تبلیغات منفی بر علیه ایران باعث کاهش گردشگری وکاهش ورود ارز به کشور شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ارز کشور صرف واردات می‌شود، تصریح کرد: با افزایش واردات کالا برای تامین نیاز‌های داخلی، تقاضا برای دلار در بازار افزایش می‌یابد.

به گفته وی؛ با بررسی میزان واردات می‌توان اطلاعاتی از خروج ارز بدست آورد که البته با توجه به اینکه اطلاعات دقیقی از میزان قاچاق کالا در کشور نیست، خروج این عدد تقریبی است.

عضو اتاق بازرگانی تهران  تاکید کرد: با افت و خیز‌های اقتصادی ، مردم  برای حفظ سرمایه به سمت خرید دلار و سکه تمایل پیدا کرده اند، بنابراین پولی که باید صرف تولید شده در خرید سکه و دلار بلوکه می‌شود و این رکود فعالیت‌های اقتصادی سوداگری در زمینه خرید و فروش ارز را به دنبال دارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بیان کرد: در برخی از فصول سال مانند تعطیلات سال نو میلادی و عید نوروز، سفر‌های خارجی به صورت مقطعی افزایش یافته ، بنابراین در این زمان نیاز بازار به ارز نیز رو به افزایش خواهد بود.

 آل اسحاق با بیان اینکه افزایش نرخ ارز تاثیر متفاوتی در اقتصاد می‌گذارد، ادامه داد: صادرکنندگان از افزایش قیمت دلار استقبال می‌کنند اما  این موضوع برای واردکنندگان به دلیل افزایش قیمت کالا و سختی در فروش، چندان خوشایند نیست. بانک مرکزی با افزایش قیمت دلار و تبدیل آن به ریال از این موضوع منتفع می‌شود و در نهایت مصرف کننده به دلیل افزایش قیمت کالا و خدمات احساس نارضایتی می‌کند.

وی با رد این موضوع که افزایش قیمت دلار از سوی دولت برای کسری بودجه صورت گرفته است، اذعان کرد: با توجه به نزدیک بودن زمان تحویل لایحه بودجه ۹۷ به مجلس  و کسری بودجه دولت، شائبه‌ای بوجود آمده که دولت برای تامین کسری بودجه اقدام به افزایش قیمت دلار کرده است که با بررسی تاثیرات منفی افزایش دلار در بالا رفتن قیمت کالا و تورم که مطلوب دولت نیست، می‌توان این موضوع را رد کرد.

عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه افت و خیز دلار ترس از سرمایه گذاری را به همراه دارد، یاد آور شد: بانک مرکزی با مدیریت صحیح توانسته از شوک‌های ناگهانی به بازار پیشگیری کرده تا شیب ملایمی برای افزایش یا کاهش قیمت شاهد باشیم.

آل اسحاق در پایان گفت: با شرایط اقتصادی کشور قیمت بهینه ارز در بازه‌ای بین ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان است که اضافه بر آن نوسانات بازار، تصمیمات مقطعی و بار روانی است و صحبت‌هایی برخی از افراد که ناخواسته باعث می‌شوند تا وضع اقتصادی کشور را متلاطم  نشان دهند، سبب شده تا سرمایه به جای گردش در تولید، وارد بازار سوداگری ارز شود.

انتهای پیام/

بخش عمده‌ای از ارز کشور صرف واردات می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار