موسوی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

روی دیگر سکه پر زرق و برق «شبکه های اجتماعی» در افغانستان

کارشناس شبکه های اجتماعی افغانستان گفت: گروه های تروریستی فعال در افغانستان به طور علنی در اکثر شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها مشغول فعالیت هستند اما کسی پاسخگوی این وضعیت نیست.

روی دیگر سکه پر زرق و برق «شبکه های اجتماعی» در افغانستان«سید مصطفی موسوی»، کارشناس شبکه های اجتماعی افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گروه های تروریستی فعال در افغانستان به طور علنی در اکثر شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها مشغول فعالیت هستند اما کسی پاسخگوی این وضعیت نیست.

وی اظهار داشت: به طور کلی وضعیت اینترنت در افغانستان آنطور که باید و شاید به سامان نرسیده و دلیل آن هم عدم تامین زیرساخت های لازم و استاندارد ها است. طی 14 سال گذشته همانطور که پیشرفت در سایر عرصه ها خیلی قوی و مشهود نبوده، در عرصه فناوری های نوین از جمله اینترنت و خدمات مخابراتی هم سرعت پیشرفت کارها بسیار کند بوده است؛ با این حال استقبال مردم از شبکه های اجتماعی در افغانستان به نسبت میزان نفوذ اینترنت در افغانستان بسیار بالا می باشد.

موسوی افزود: هم اکنون پیش بینی میشود بیش از 55 درصد کاربران اینترنت در افغانستان، عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند که البته در این خصوص، فیس بوک بیشترین میزان کاربر را دارا هست و بعد از آن تویتر در رتبه بعدی قرار دارد. میزان مراجعه مردم به شبکه اجتماعی فیس بوک به میزانی بالا است که تقریبا تمام شخصیت های مطرح این کشور (اعم از سیاسی، دینی، فرهنگی و...) و همینطور وزارتخانه ها، سازمان ها و ادارات بزرگ دولتی در این شبکه عضو هستند و جالب تر اینکه ارگان های رده بالای حکومتی، اطلاعیه ها و بیانیه های رسمی خود را از طریق فیس بوک نشر می کنند. این درحالی است عرف ایجاب می کند اینگونه بیانیه ها از طریق پرس کنفرانس ها به اطلاعه مردم رسانده شود اما به دلیل مراجعه بیش از حد مردم به فیس بوک، ترجیح می دهند از این فضا استفاده نمایند.

این آگاه امور شبکه های اجتماعی بیان داشت: در سال های اخیر، بسیاری از جنبش های اجتماعی از اساس در شبکه های اجتماعی شکل گرفت و بعد مردم را به صحنه کشاند. از جمله آنها می توان به فاجعه قتل دختری بنام «فرخنده» اشاره کرد که چند سال پیش به دست افراد شرور به قتل رسید و بعد این مردم بودند که در شبکه های اجتماعی زوایای پیدا و پنهان این تراژدی را واکاوی کردند. و همینطور جنبش روشنایی که در فضای توئیتر اقدام به راه اندازی کمپین کردند و توجه بسیاری از مجامع جهانی را به خود جلب کرد.

وی تاکید کرد: در کنار همه مزایایی که استفاده از شبکه های اجتماعی دارا است، روی دیگر سکه اما چندان خوشایند نیست؛ زمانی که عده زیادی مردم از فیس بوک، توئیتر و دیگر پلتفرم ها برای اطلاع رسانی استفاده می کنند، زمینه مناسب برای گروه های دهشت افگن و تروریستی نیز فراهم می شود تا به طرق مختلف، از این ظرفیت استفاده کنند.

این کارشناس شبکه های اجتماعی عنوان کرد: هم اکنون گروه های تروریستی فعال در افغانستان، به طور علنی در اکثر شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها اکانت دارند و مشغول فعالیت هستند. نیروهای وابسته به آنها در همین فیس بوک، روزانه صدها پست در راستای تبلیغ و تطهیر این گروه ها نشر می کنند. بیانیه ها و اطلاع رسانی های آنها پیرامون عملیاتهای تروریستی که منجر به کشته شدن مردم بی گناه می شود از همین تریبون ها در حال نشر است و کسی هم پاسخگوی این وضعیت نیست.

سید مصطفی موسوی در پیاان این گفتگو بیان داشت: چندی پیش، مسئولان وزارت دفاع افغانستان اعلام کردند که گروه تروریستی داعش، برای ساماندهی نیروهای خود از فیس بوک و واتس آپ استفاده می کنند اما مدیران هیچکدام از این دو سرویس، حاضر به پاسخگویی نیستند و اقدامی برای جلوگیری از تکرار اینگونه اقدامات صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.