هاآرتص گزارش داد؛

سفر یک هیات از جمهوری آذربایجان به فلسطین اشغالی همزمان با کشتار غزه

روزنامه هاآرتص گزارش داد مقامات بلندپایه جمهوری آذربایجان همزمان با کشتار فلسطینیان در مرز غزه، با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هاآرتص، دوشنبه هفته گذشته، جهان شاهد مراسم افتتاح سفارت آمریکا در قدس اشغالی و کشته شدن همزمان ده‌ها نفر در نوار غزه بود. بلافاصله پس از پایان این مراسم، کشورهای مسلمان، از جمله ترکیه، این اقدام را محکوم کردند. با این حال، در همان هنگام و به طور مخفیانه، مرحله جدیدی از روابط اسرائیل با یک کشور مسلمان و دوست ترکیه، یعنی جمهوری آذربایجان آغاز شد.

در روز 14 مِه، مقامات بلندپایه جمهوری آذربایجان برای برگزاری نخستین نشست کمیته اقتصادی مشترک خود با اسرائیل وارد سرزمین‌های اشغالی شدند. این هیات نمایندگان که در راس آن، وزیر مالیات جمهوری آذربایجان و معاونان وی حضور داشتند، به مدت سه روز (از یکشنبه تا سه‌شنبه) در سرزمین‌های اشغالی اقامت کردند. این نشست که یک وزیر اسرائیلی نیز در آن شرکت داشته است، به منظور بررسی راه‌های ممکن برای بهبود روابط اقتصادی و تجاری برگزار شد.

به نوشته هاآرتص، روابط میان اسرائیل و جمهوری آذربایجان از زمان استقلال باکو در دهه 1990 میلادی اهمیت یافت. جمهوری آذربایجان یکی از مهم‌ترین تامین‌کنندگان انرژی برای اسرائیل و یکی از بزرگترین واردکنندگان تسلیحات اسرائیلی است. جمهوری آذربایجان همچنین از موقعیتی کلیدی برخوردار است. این کشور میدان‌های نفتی و گازی بزرگی در اختیار دارد که تولیدات آن‌ها را از طریق ترکیه به سرزمین‌های اشغالی ارسال می‌کند.

اسرائیل نیز یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان تسلیحات برای جمهوری آذربایجان است که میان روسیه، ترکیه و ایران واقع شده است. در حین سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به جمهوری آذربایجان در سال 2016، الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان، اعلام کرد کشورش از اسرائیل تسلیحاتی به ارزش 5 میلیارد دلار خریداری کرده است.

رسانه‌های محلی جمهوری آذربایجان همچنین گزارش داده اند اسرائیل پذیرفته است سامانه دفاعی موسوم به گنبد آهنین را به باکو بفروشد.

همچنین گزارش خبرگزاری‌های خارجی می‌گویند رژیم صهیونیستی سامانه‌های رادار و پهپادهای خود را به جمهوری آذربایجان می‌فروشد و از قلمرو این کشور به منظور جاسوسی از ایران استفاده می‌کند.

علاوه بر این، روزنامه کویتی الجریده مدعی شده است اسرائیل اسنادی که ادعا می‌کند از ایران خارج کرده است را از طریق جمهوری آذربایجان به خارج از این کشور منتقل کرده است.

در سال 2014، موشه یعلون، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی، در نمایشگاه تجهیزات نظامی جمهوری آذربایجان شرکت کرد که در آن چند شرکت اسرائیلی نیز حضور داشتند.

همچنین، برخی گزارش‌ها حاکی از آنند که پهپادهای ساخت اسرائیل به منطقه تحت مناقشه «قره‌باغ» حمله کرده‌اند. جمهوری آذربایجان سال‌ها است بر سر مالکیت این منطقه با ارمنستان اختلاف دارد. منطقه قره‌باغ در جمهوری آذربایجان قرار دارد اما اکثر مردم ساکن در آن مسیحی ارمنی هستند.

طبق گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص، اسرائیل همچنین منابع کشاورزی و پزشکی به جمهوری آذربایجان ارسال می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار