طرح ضدایرانی جدید پارلمان کانادا با حمایت نخست‌وزیر و لیبرال‌ها

پارلمان کانادا در جلسه روز سه‌شنبه به طرحی بر ضد ایران رای داد که موجب توقف تلاش‌ها برای از سرگیری روابط اوتاوا-تهران می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه تورنتو سان در مقاله‌ای از رای مجلس کانادا به توقف مذاکرات برای از سرگیری روابط با ایران و همچنین اتخاذ سیاست خصمانه جدید دولت اوتاوا در قبال تهران خبر داد.

در این مقاله آمده است: سه‌شنبه بعدازظهر اعضای کابینه لیبرال کانادا در حمایت از پیشنهاد محافظه‌کاران که از دولت می‌خواهد در قبال ایران موضعی سرسختانه اتخاذ کند، قیام کردند. به دلایل متعدد می‌شد تصور کرد آن‌ها بر ضد این پیشنهاد رای خواهند داد. سناتور‌های محافظه‌کار پیش از این، قانون مشابهی را مطرح کرده بودند و ماه گذشته سناتور‌های نزدیک به ترودو آن را به شکست کشانده بودند. از این رو همه تصور می‌کردند می‌دانند رای‌گیری سه‌شنبه چه سرنوشتی پیدا می‌کند؛ محافظه‌کاران از آن حمایت و لیبرال‌ها عمدتا با آن مخالفت می‌کنند.

حتی جئوف ریگان، رئیس پارلمان، هم احتمالا همین طور فکر می‌کرد. چون پس از شمارش آرای مثبت از طرف محافظه‌کاران به شمارش آرای منفی می‌پرداخت. نخستین کسی که برای دادن رای مثبت قیام کرد خود نخست وزیر بود و به دنبال وی همه اعضای کابینه قیام کردند و سپس بیشتر سران حزب به پاخاستند تا به نفع پیشنهاد عضو محافظه‌کار یعنی گارنت جینیس رای بدهند.

اقدام لیبرال‌ها در حمایت از این طرح غیرمنتظره بود و محافظه‌کاران انتظار نداشتند که لیبرال‌ها از این طرح حمایت کنند.

در ادامه این مطلب آمده است: درک اینکه این اقدام چه چرخشی را در سیاست کانادا در قبال ایران ایجاد می‌کند دشوار است. ترودو برای احیای روابط دیپلماتیک با ایران تلاش می‌کرد و این پیشنهاد از دولت می‌خواست طرح فعلی خود را رها کند و بلافاصله هر مذاکره‌ای را با جمهوری اسلامی ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک متوقف کند. از این رو آنچه ترودو با قیام در حمایت از یک نماینده حزب مخالف انجام داد تغییر کامل سیاست دولت کانادا در قبال ایران بود اقدامی که در گذشته سیاست آشتی توصیف می‌شد اکنون ظاهرا اقدامی بود که در سختگیری و واداشتن دولتش ایران به پاسخگو بودند در قبال اعمالش ریشه داشت.

مسئله مهم دیگر در این پیشنهاد قرار گرفتن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست «سازمان‌های تروریستی» در کانادا بود. 

تورنتو سان نوشت: هر چند رای روز سه‌شنبه فقط یک پیشنهاد بود، این واقعیت که نخست وزیر و کابینه‌اش به نفع آن رای دادند اساسا سیاست جدید دولت را نشان می‌دهد. شکل دقیق این سیاست و اینکه چه زمانی عملی می‌شود هنوز مشخص نیست.

در انتهای این مطلب امده است: هنوز مشخص نیست چرا ترودو چنین موضعی در قبال ایران اتخاذ کرد. شاید همانطور که یک منبع امنیتی به تورنتو سان گفت قضیه به اعمال فشار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بر ترودو در نشست گروه هفت ارتباط داشته باشد. شاید هم ترودو برای جلب حمایت مخالفان حکومت ایران در کانادا این کار را کرده باشد. شاید هم مسئله بسیار ساده‌تر باشد اینکه ترودو نظرش عوض شده و تصمیم گرفته که کار «درست» این است. گذر زمان مشخص خواهد کرد مسئله واقعا چه بوده است.

انتهای پیام/

تصویب طرحی ضد ایرانی در پارلمان کانادا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار