۱۰۰ هکتار زمین کشاورزی چابهار به سامانه نوین آبیاری مجهز شدند

مدیر جهاد کشاورزی چابهار گفت: ۱۰۰ هکتار زمین کشاورزی این شهرستان در یک سال گذشته به منظور افزایش راندمان آبیاری و مصرف بهینه به سامانه نوین آبیاری تحت فشار مجهز شدند.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، غلامحسین بامبری مدیر جهاد کشاورزی چابهار اظهار داشت: برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار در زمین‌های زراعی و باغی در مجموع هفت میلیارد ریال هزینه شده است.

وی با بیان اینکه اجرای چنین طرح‌هایی به دلیل اهمیت آب در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع موجود آب ضروری است، خاطرنشان کرد: با تداوم خشکسالی‌ها اهمیت آبیاری قطره‌ای زمین‌های کشاورزی را برای تامین امنیت غذایی با افزایش میزان جمعیت در کشور بیشتر کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی چابهار گفت: در سال آبی جدید با زیرکشت رفتن ۱۳ هزار هکتار زمین کشاورزی باغی و زراعی بیش از ۲۴ هزار نفر در بخش کشاورزی این شهرستان مشغول بکار می‌شوند.

بامبری برداشت ۹۰۰ تن محصولات زراعی، سبزی، صیفی جات فصلی و خارج از فصل و افزون بر ۸۰ هزار تن انواع محصولات پر ارزش و متنوع باغی را بخشی از ظرفیت‌های کشاورزی چابهار عنوان کرد.

وی تداوم خشکسالی را از مهمترین مشکلات در حوزه کشاورزی عنوان کرد و افزود: بخش کشاورزی شهرستان چابهار براثر خشکسالی، گرمازدگی، سرمازدگی و زیر کشت نرفتن زمین‌های کشاورزی با خسارت ۲۶۳ میلیارد تومانی رو به رو شده و کشاورزان نیازمند پیگیری لازم برای جبران خسارت و کمک‌های بلاعوض هستند.

وی ادامه داد: شهرستان ساحلی چابهار همجوار با آب‌های اقیانوسی دریای عمان و سواحل مکران استعداد‌های خارق العاده در بخش کشاورزی بویژه کاشت و تولید انواع میوه گرمسیری پرکالری نظیر موز، مرکبات، چیکو، انبه، نارگیل، گواوا، کنار، پاپایا، تمرهندی و خرما دارد.

وی تصریح کرد: تولید محصولات زراعی به روش نیمه دیم از طریق روان آب‌های فصلی نیز در شهرستان چابهار به ویژه منطقه دشتیاری مرسوم است و در سال‌هایی که بارندگی و آب وجود داشته باشد حبوبات بویژه ماش کشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی چابهار گفت: توسعه صنایع بخش کشاورزی از زمینه‌های مهم کارآفرینی، تولید صنایع جانبی، عمل آوری، فرآوری و بسته بندی محصولات و ایجاد ارزش افزوده است که درصورت توجه دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی ضمن فراهم کردن بخشی از نیاز بازار‌های داخلی و خارجی، توسعه بیش از پیش منطقه را رقم خواهد زد.

بامبری ساخت سد‌های میانی و تاخیری در پایین دست سدپیشین و بندانحرافی شیرگواز را از نیاز‌های مهم و اساسی توسعه بخش کشاورزی شهرستان چابهار بیان کرد، و افزود: این مهم به عنوان یک ضرورت انکار ناپذیر در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: کشاورزی پایدار در گرو تامین و مدیریت صحیح و کارآمد آب و منابع تأمین کننده آن است و هرگونه توسعه و برنامه ریزی و سرمایه گذاری در این بخش منهای تأمین آب مطمئن به نتایج مطلوبی نخواهد رسید.

انتهای پیام/ع

تداوم خشکسالی را از مهمترین مشکلات در حوزه کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار