نسخه وزیر اسبق بازرگانی برای حل مشکلات اقتصادی

آل اسحاق گفت: آن‌ها مدلی که انتخاب کرده بودند درست نبود. فکر می‌کنند باید بروند روابط خارجی را درست کنند تا مسائل اقتصادی درست شود. مردم فهمیدند که این رویکرد جواب نمی‌دهد، مردم قبول ندارند.

نسخه وزیر اسبق بازرگانی برای حل مشکلات اقتصادیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یحیی آل اسحاق، وزیر اسبق بازرگانی، با اشاره به مشکلات اقتصادی، گفت: اگر می‌خواهیم مشکلات و چالش‌های اقتصادی حل شود باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشیم، جدا از آنکه فلش به سمت دولت، قوه قضائیه، مجلس و مردم زده شود باید به این نکات اهمیت داد.


وی به تبیین اولین نکته برای حل مشکلات اقتصادی پرداخت و افزود: باید اقتصاد را از حاشیه وارد متن کرد؛ نمی‌شود متر و تصمیم‌گیری‌های ما سیاسی باشد و انتظار هم داشته باشیم خروجی آن منجر به اقتصاد مطلوب شود، باید بین حوزه اقتصاد با حوزه سیاسی تفکیک قائل شویم. کارویژه حوزه سیاسی مشخص است که در این راستا می‌توان به انتخابات مجلس و ریاست جمهوری اشاره کرد و حوزه اقتصادی هم تولید، اشتغال و ... است آن‌ها جنسشان با هم فرق می‌کند نمی‌شود با متر سیاسی، اقتصاد را سنجید.


رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با بیان این مطلب که متأسفانه در طول این ۳۸ سال مصیبت کلی در همه دولت‌ها این بود که اقتصاد را با متر سیاسی می‌سنجیدند، اظهار داشت: این نگاه یک مشکل اساسی است به‌هرحال باید بدانیم اگر بخواهیم مشکل اقتصادی نداشته باشیم باید این رویکرد و نگاه تغییر کند.


آل اسحاق تصریح می‌کند، در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور تا حالا اولویت مسائل سیاسی بوده حال برای یک سال باید از سیاسیون تقاضا کرد اولویت تصمیم‌گیری‌ها به عهده مسائل اقتصادی بگذارند.


وی اضافه کرد: حال که همه به مشکلات اقتصادی اذعان دارند، آقایان سیاسی نیز قبول کنند اولویت را یک سال در اختیار «اقتصاد» قرار دهند.


کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه مسائل اقتصادی با یک دیدگاه و یک گروه خاص حل شدنی نیست، گفت: اشتغال، نظام بانکی، صندوق بازنشستگی نیاز به ظرفیت کشور دارد از این رو اگر همه امکانات و ظرفیت‌ها را وارد میدان نکنیم امکان ندارد حل شود؛ جنس موضوع طوری نیست که یک گروه خاص (اصلاح‌طلب، اصولگرا و اعتدال‌گرا) بتوان آن را حل کند. همه باید وارد صحنه شوند به همین جهت حل مشکلات اقتصادی نیاز به همدلی دارد.


آل اسحاق با بیان اینکه دشمن، حوزه اقتصاد را حوزه جنگ قرار داده است، خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس که ۸ سال به طول انجامید اگر یک گروه معتقد بودند که بجنگیم و گروه دیگر معتقد بودند نجنگیم چه می‌شد؟ کشور از دست می‌رفت در آن دوره «بنی‌صدر» نافرمانی کرد و عزل شد.

 

وی می‌گوید: در حوزه اقتصاد نیز فرماندهی لازم است اگر جنگ است، اگر می‌خواهیم رشد و توسعه پیدا کنیم باید بر همدلی، هماهنگی، انسجام و استفاده از همه ظرفیت کشور تأکید کنیم چرا که اصلاً با نگاه بخشی امکان حل آن نیست.


وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به مشکلاتی که برای دولت به وجود آمده است، افزود: ما نباید بگویم این آقایان که الآن با مشکلاتی مواجه شده‌اند را هول دهیم تا بیفتند اگر آن‌ها بیفتند همه می‌افتند بنابراین باید با انسجام و همدلی امور را پیش برد.


آل اسحاق «شفافیت، صداقت و جلب اعتماد مردم» را یکی دیگر الزامات مهم برای حل مشکلات موجود عنوان می‌کند و می‌گوید: باید تمام تلاش را انجام داد تا این الزامات به‌درستی انجام شود ضمن آنکه باید به این مهم نیز توجه داشت که ادبیات اقتصادی اصلاً با شعار جور نیست با واقعیت جور است.


وی تأکید کرد: واقعیت این است ما در مواردی که از مدل، الگو، روش و منش انقلابی استفاده کردیم موفق بودیم؛ انقلاب در اقتصاد هم‌معنای خود را دارد. به فرمایشات مقام معظم رهبری تکیه می‌کنم "ما باید واقعیت‌نگر- آرمان‌گرا باشیم". اینکه ما می‌گوییم در اقتصاد انقلابی عمل کنیم یعنی آنکه دستمان وصل شود به واقعیت‌های علمی، تجربی و مدیریتی اقتصاد. اقتصاد یک علم است.


رئیس اتاق مشترک ایران و عراق گفت: کسی که مدیریت اقتصادی بر عهده می‌گیرد باید به علم اقتصاد، دانش اقتصاد، تجربه اقتصاد، مسلط و حرفه‌ای باشد.


آل اسحاق در پاسخ به این پرسش، آیا با تجربه برجام رویکرد دولت تغییر خواهد کرد؟ اظهار داشت: آن‌ها مدلی که انتخاب کرده بودند درست نبود. فکر می‌کنند باید بروند روابط خارجی را درست کنند تا مسائل اقتصادی درست شود. مردم فهمیدند که این رویکرد جواب نمی‌دهد، مردم قبول ندارند. مردم امروز قاسم سلیمانی را بهتر می‌پسندند و می‌گویند این مدل جواب داده است.


وی با بیان اینکه با توجه به واقعیت‌های جمهوری اسلامی، مدیریت جهادی در حوزه اقتصاد الزام‌آور است، گفت: باید روحیه و نظام تدبیر عوض شود، ساختار باید تغییر شکل دهد و فرماندهی اقتصادی باید متحول شود. ما برای فرماندهی اقتصاد کشور نیاز به فرماندهی فراقوه‌ای داریم که اقتصاد کشور را از بالا هدایت کند.

 

منبع: پارس 

انتهای پیام/

سنجش اقتصاد کشور با متر سیاسی طی ۳۸ سال اشتباه بود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار