آخوندی در نخستین نشست بررسی چالش‌های بازار مسکن مطرح کرد؛

تحولات اقتصادی اخیر بر روی بازار مسکن تاثیر گذاشت

وزیر راه و شهرسازی‌ امروز با دعوت از نمایندگان مجلس، معاونان‌ و انجمن‌های حرفه‌ای و صنفی به دنبال اتخاذ تصمیماتی مبنی بر کاهش التهابات بازار مسکن شد.

تحولات اقتصادی بر بازار مسکن تأثیرگذار بوده استبه گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  امروز نشست هم‌اندیشی بررسی و ارائه راهکارهای چالش بخش مسکن با حضور وزیر راه و شهرسازی‌، معاونان‌، نمایندگان مجلس، نخبگان و صاحب نظران برگزار شد.

بر اساس این گزارش در این نشست عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی‌ با بیان اینکه بازار مسکن طی ماه‌های گذشته با التهاب بسیاری مواجه شده است، گفت: این التهاب نگرانی‌هایی را در حوزه‌های مختلف ایجاد کرده است به همین منظور از نمایندگان مجلس، معاونان‌ و انجمن‌های حرفه‌ای و صنفی دعوت کردیم تا درباره این موضوع حساس بحث و گفت و گو کنیم.

وی ادامه داد: تحولات اقتصادی در حوزه‌های مختلف در ماه‌های گذشته به شکل‌های مختلف در بازار مسکن خود را نشان داده است و از سوی دیگر حوزه ارز، سکه و همچنین مسائل سیاسی و بین‌المللی تأثیرات مختلفی را در این بازار بر جای گذاشته و انتظارات تورمی را ایجاد کرده است.

آخوندی تصریح کرد: کلیه این فرضیات ابزارهای ما را برای بهبود مسکن محدود کرده است بنابراین باید تصمیماتی را در این بخش اتخاذ کنیم تا بتوانیم بخشی از التهابات بازار مسکن را کاهش دهیم.

وی تأکید کرد: از دستگاه‌های ذی‌ربط‌ ،بخش‌های مالی ومرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی دعوت کردیم تا پیشنهادات اولیه را که معاونان‌ بخش مسکن تهیه کردند را بررسی و در ادامه آن را اجرایی کنیم.

 تغییر ماموریت بانک مسکن از بانک تخصصی به بانک توسعه‌ای

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست بررسی راهکارهای چالش بازار مسکن در جمع‌ خبرنگاران با بیان اینکه  التهاباتی در بخش اقتصادی کشور ایجاد شده و بازار مسکن نیز از آن تاثیر پذیرفته است، گفت: به همین منظور بسته پیشنهادی 9 بندی را با حمایت دولت و مجلس تهیه کرده‌ایم و در این نشست از اهالی حرفه‌ای ، دانشگاهی و اصناف مختلف دعوت کرده ایم تا راهکارهایی برای آن را ارائه دهند.

وی تاکید کرد: محور اصلی این بسته پیشنهادی آماده شده و بعد از بررسی‌های لازم در شورای عالی اقتصاد مطرح می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در این بسته پیشنهادی، عرضه بسته تشویقی مالیاتی به منظور افزایش تولید و عرضه مسکن مطابق الگوی مصرف در قالب استیجاری با ملکی را مطرح کرده‌ایم گفت: این بسته شامل معافیت از پرداخت مالیات بر عملکرد، مالیات نقل و انتقال و مالیات بر اجاره است.

آخوندی در ادامه به بازارگاه الکترونیکی اشاره کرد و گفت: هم اکنون 340 هزار نفر در صندوق پس‌انداز مسکن یکم سپرده‌گذاری کرده‌اند و ما مطمئن هستیم که این سپرده‌گذاران مصرف‌کنندگان واقعی هستند به همین منظور با راه‌اندازی این بازارگاه الکترونیکی خریدار و سازنده را به یکدیگر متصل می‌کنیم.

وی در ادامه از انتقال وصول مالیات بر خانه‌های خالی از سازمان امور مالیاتی خبر داد و گفت: سعی شده تخصیص این مالیات‌ها به شهرداری‌ها صورت گیرد و برای اجرای برنامه مسکن اجتماعی وجوه آن مصرف شود.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: هم اکنون بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم مقرر شده دولت از خانه‌های خالی مالیات اخذ کند، در نتیجه به منظور شناسایی بهتر این واحدها توسط شهرداری‌ها اخذ این مالیات به آنها منتقل شود.

آخوندی در ادامه به کنترل سوداگری در بخش زمین از طریق استفاده از ابزارهای مالیاتی اشاره کرد وگفت: هم‌اکنون بحث قابل ملاحظه‌ای از تقاضای موجود در بازار مسکن به قصد سوداگری و کسب سود از محل افزایش قیمت زمین صورت گرفته به همین منظور جهت جلوگیری از تقاضای سوداگرانه در زمین استفاده مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات بر معاملات مکرر مطرح شده است.

وی به عرضه مسکن در بازآفرینی شهری اشاره کرد وگفت: باید عرضه واحد مسکونی را در این مناطق افزایش دهیم تا بتوانیم سوداگری را در این حوزه کنترل کنیم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: با توجه به محدودیت‌های بودجه، تکلیف قانونی برنامه ششم برای اجرای سالیانه پروژه‌های بازآفرینی در 270 محله شهری امکان نیافت به همین منظور سعی کرده‌ایم با استفاده از زمینهای دولتی و اهرمی کردن منابع محدود بودجه‌ای اجرای این برنامه را تسریع کنیم.

آخوندی در ادامه به حمایت از ساخت و عرضه واحدهای مسکونی کوچک متراژ اشاره کرد و گفت: هم اکنون بخش قابل توجهی از ساخت و سازهای کشور تغییر الگو دادند و به سمت ساخت با متراژ‌های بالا رفته‌اند به همین منظور برای تقویت ساخت این واحدها بسته‌های تشویقی را در نظر گرفته‌ایم.

وی به مهمترین بند این بسته پیشنهادی اشاره کرد وگفت: در این بسته سعی کرده‌ایم که بانک مسکن را که یک بانک تخصصی است تبدیل به یک بانک توسعه‌ای و تخصصی کنیم به طوریکه این بانک با رعایت اصول بازار بتواند در موقعیت‌های مختلف با تحریک تقاضا و عرضه و حتی مشارکت در ساخت مسکن ابزارهای اجرایی این سیاست‌ها را در نظر بگیرد.

وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: دولت سعی دارد با تسریع در عرضه زمین‌های وابسته به دولت بتواند عرضه واحد‌های منطبق با الگوی مصرف را افزایش دهد.

انتهای پیام/

التهابات بازار مسکن زیر ذره بین مسئولان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار