اولویت اقتصادی قم توسعه گردشگری است

علیرضا باباخان گفت: برای توسعه گردشگری به عناصر مختلفی همچون تقاضا، افراد صحنه گردان، قوانین پشتیبانی کننده و دانش حداقلی در این حوزه نیاز است که بستر تحقق این مولفه‌ها در استان قم مهیاست.

اولویت اقتصادی قم توسعه گردشگری استبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا باباخان گفت: برای توسعه گردشگری به عناصر مختلفی همچون تقاضا، افراد صحنه گردان، قوانین پشتیبانی کننده و دانش حداقلی در این حوزه نیاز است که بستر تحقق این مولفه‌ها در استان قم مهیاست.

وی افزود: گردشگری قم در بحث وجود تقاضا، قوانین پشتیبانی کننده و دانش حداقلی متولیان در خصوص این صنعت، با مشکل خاصی مواجه نیست، اما در موضوع مدیریت صحیح بازیگران کلیدی و صحنه گردان‌های این حوزه، دچار نقاط ضعفی است.

وی ادامه داد: حوزه گردشگری قم با وجود بازیگران متعدد هنوز متولی قدرتمند مشخصی ندارد و به همین دلیل، این صنعت تاکنون به جایگاه حقیقی خود نرسیده است، در صنعت گردشگری استان شاهد موازی کاری و عدم شبکه سازی منسجم برای پیشبرد فعالیت‌ها هستیم که این مساله پویایی مورد نظر در بخش گردشگری قم را از میان برده است.

باباخان گفت: اگر تمامی فعالیت‌های این بخش براساس چارچوب مشخص انجام و وظیفه هرکدام از متولیان به صورت مجزا تبیین شود، ظرفیت‌های اقتصادی بخش گردشگری قم آزاد شده و جذابیت‌های آن برای سرمایه گذاران بیش از گذشته روشن می‌شود.

وی بیان کرد:اگر می‌خواهیم جلوی ورود صنایع غیرمفید به استان گرفته شود، یکی ازبهترین کارها، توسعه گردشگری و آزاد سازی ظرفیت‌های اقتصادی آن از طریق شبکه سازی و مدیریت منسجم است.

وی با اشاره به لزوم نگاشت نهادی صنعت گردشگری قم، ادامه داد: با تهیه این سند باید وظایف و کارکرد‌های صنعت گردشگری در بخش‌های مختلف تدوین و سازوکار ارتباط متولیان امر با یکدیگر به صورت دقیق مشخص شود تا از هرگونه موازی کاری جلوگیری گردد.

استان قم دارای یک شهرستان قم، پنج بخش مرکزی، کهک، خلجستان، سلفچگان، جعفرآباد و ۱۰ دهستان و ۳۶۳ آبادی دارای سکنه است، تاکنون بیش از ۳۶۰ اثر تاریخی در این استان به ثبت رسیده است.

علاوه بر حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران، قم دارای ۱۲ منطقه نمونه گردشگری شامل جمکران، خلجستان (نایه)، دیرگچین، دستجرد، طرلاب، کریمه (سایت عوارضی)، دره قاهان، پلنگ دره، روستای کرمجکان، بخش کهک، حوض سلطان و طایقان است؛ همچنین بر اساس آمار منابع رسمی این استان سالانه میزبان ۲۵ میلیون زائر و گردشگر از اقصی نقاط کشور و جهان است.

۳۵ واحد هتل، ۲۷ واحد هتل آپارتمان، ۵۵ واحد مهمانپذیر، ۱۷۰ خانه مسافر و ۹۷ واحد مجتمع بین راهی و پذیرایی با ظرفیت ۱۰ هزار تخت اقامتی و پذیرایی در قم به مسافران و زائران کریمه اهل بیت (ع) خدمت رسانی می‌کنند.

انتهای پیام/ز

اولین اولویت اقتصادی قم توسعه گردشگری  است

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.