باشگاه خبرنگاران جوان یاسوج گزارش می دهد؛

آغاز یک فعالیت اقتصادی جدید در یاسوج/ اشتغال زایی با طعم ترش تولیدات داخلی

استان كهگيلويه و بويراحمد بنا به شرایط جغرافیایی، آب فراوان، هوای معتدل، خاک حاصلخیز و مردمان سخت کوش، از استان‌های مطرح در زمینه کشاورزی و باغبانی کشور است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج   كهگيلويه و بويراحمدیک میلیون پانصد هزار هکتار زمین زراعی دارد که از این میزان حدود شصت هزار هکتار آن را باغات تشکیل داده‌اند. انگور از محصولات مهم استان به شمار می‌رود و می‌توان گفت در بیشتر باغ‌های استان این محصول وجود دارد و حدود سه هزار هكتار را به خود اختصاص داده است .
 
برداشت انگور و غوره آن از اواسط مرداد ماه در شهرستان دنا آغاز شده كه به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی در هر هکتار از باغ های انگور این استان ، ده تا دوازده تن انگور از نوع عسکری ، ریش بابا ، ياقوتی ، سياه و ... برداشت می شود .
 
در تابستان و فصل به بار نشستن درختان انگور در شهرستان دنا وقتی غوره های انگور در اوج ترش مزگی خود قرار دارند باغداران اقدام به دانه گیری و تهیه آبغوره مشغول می کنند. محصولی که طرفداران زیادی در سایر نقاط کشور دارد.ظرفیتی که علاوه بر رفع نیاز روزانه مردم منطقه توانسته اشتغالزایی خوبی برای طرفداران شغل آبغوره گیری ایجاد کند.
 
 
حدود 2 هزار باغدار در شهرستان کوهپایه ایی و گردش پذیر، دنا این روزها در تاکستان های خود اقدام به برداشت غوره می کنند.به گفته آذر فر رییس جهاد کشاورزی دنا ،امید است امسال 2 هزار تن غوره از تاکستان های این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.
 
وی بیان کرد:غوره تولیدی این باغداران توسط صدها دستگاه آبغوره گیری در شهرهای سی سخت ویاسوج به مردم استان و گردشگران عرضه می شود.
 
آذر فر اظهار کرد: بخش عمده ای از غوره (انگور نارس و ترش) بصورت خام به استان های فارس، بوشهر، خوزستان، اصفهان و دیگر استان ها وحتی کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
 
ترشی آب غوره بستگی به نوع غوره انگور دارد، بیشترین مصرف غوره دراستان انگور عسگری است که ترشی و آب غوره آن نسبت به بقیه بهتر است.
استقبال چشمگیر گردشگران ومردم در سالهای اخیر از غوره و آبغوره بحدی چشمگیر شده است که خیلی از باغداران بخاطر سود دهی مناسب، ترجیح می دهند قبل از این که این محصول به انگور شیرین تبدیل شود آن را بصورت غوره روانه باز کنند.
 
آغاز یک فعالیت اقتصادی جدید در یاسوج/ اشتغال زایی با طعم ترش تولیدات داخلی
 

خواص ناب آبغوره 

 
هاجر داورد پناه کارشناس تغذیه و درمان در گفت و گو با خبرنگار ما خواص درمانی آب غوره را برشمرد وگفت: غوره از نظر طب قدیم ایران سرد  و قابض است و در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها و چاقی مفرط مفید است.
 
وی افزود: آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است وحرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضد عفونی و  تقویت کننده است. 

اشتغالزایی با طعم غوره

 به واسطه استفاده بالای مردم از آبغوره  ، آبغوره گیری در شهرهای یاسوج وسی سخت  ظرفیت خوبی برای اشتغال زایی ایجاد کرده است که علاوه بر درآمد قابل قبول آن باعث رونق تولیدات داخلی هم شده است.
 
نام آور صاحب مغازه آبغوره گیری در شهر یاسوج در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: حدود 20 روزی است که غوره ها به بازار آمده و آبغوره گیری نیز آغاز شده است.
 
وی استقبال مردم برای خرید غوره و آب غوره را مطلوب دانست و بیان کرد: هرکیلو غوره در بازار 3500 تومان و هر لیتر آب غوره تازه نیز 6000  تومان به فروش می رسد.
 
نام آور، ابراز به طریقه آبغوره گیری اشاره کرد و گفت: غوره ها با دستگاه تمام اتوماتیک له می شود در حالی که هسته و چوب آنها خرد نمی شود.
نام آور عنوان کرد: دستگاه اتوماتیک آبغوره گیری خود نیز آب غوره را صاف می کند که به راحتی قابل مصرف خواهد شد.
 
وی به یک توصیه نیز برای کپک نزدن آبغوره اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره باید از چند حبه از غوره تازه را در بطری حاوی آبغوره تازه انداخت.
 
آغاز یک فعالیت اقتصادی جدید در یاسوج/ اشتغال زایی با طعم ترش تولیدات داخلی
 
حال می توان گفت که ظرفیت های طبیعی خوبی برای اشتغال زایی و رونق تولیدات داخلی در استان کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد که می توان با استفاده از آن  با معضل بیکاری مبارزه کرد و این امر تلاش مردم و مسئولان را می طلبد.
 
گزارش از مرضیه سادات غلامی
 
انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.