رئیس هیئت انصارالله در مذاکرات صلح یمن گفت نتایج رایزنی‌ها باید در چارچوب پیش‌نویس قطعنامه‌ای الزام‌آور به تصویب شورای امنیت سازمان ملل برسد و در غیر این صورت ارزشی نخواهد داشت.

انصارالله یمن: نتایج رایزنی‌های سوئد باید به صورت قطعنامه در شورای امنیت به تصویب برسد

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمد عبدالسلام، رئیس هیئت مذاکره کننده انصارالله در مذاکرات صلح یمن در سوئد، در گفتگو با المیادین اعلام کرد: نتایج رایزنی‌ها باید در چارچوب پیش نویس قطعنامه‌ای الزام آور به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد برسد، در غیر این صورت ارزشی نخواهد داشت.

رئیس هیئت مذاکره کننده صنعا در رایزنی‌های سوئد در خصوص اینکه آیا این نشست با نشست‌های گذشته متفاوت است، گفت: در خصوص اینکه آیا ما خوش بین هستیم یا نه باید بگویم ما چهار سال را با تنش آفرینی و تشدید درگیری‌ها و محاصره و فجایع انسانی بزرگ در یمن پشت سر گذاشتیم و فشار‌های افکار عمومی در سطح جوامع و ملت‌ها موجب شد کشور‌های بزرگ حامی متجاوزان در یمن در تنگنا قرار بگیرند. ما در مذاکرات امروز خود با سازمان ملل متحد و در ضیافت غذایی که نمایندگان بیش از ۲۰ کشور حضور داشتند احساس کردیم که اقدامات نظامی بدون راه حل سیاسی دیگر پشتیبانی ندارد و آن را پشت سر گذاشته ایم به ویژه آنچه که در جنوب یمن رخ داد و مناطقی که توسط متجاوزان اشغال شد برای آن‌ها قابل کنترل نبود و نتوانستند در آن‌ها الگوی مناسبی از یک دولت ارائه کنند و علت آن نیز این است که آن‌ها در آنجا حضور ندارند و هیچ قدرت تصمیم گیری ندارند.

وی افزود: بنابراین اعتقاد بین المللی این است که گزینه‌ها یا پیشنهاد‌های راه حل نظامی شکست خورده است و قطعنامه ۲۲۱۶ که پوششی برای حمله نظامی چهار ساله به یمن به وجود آورده بود باید بار دیگر مورد بازنگری قرار بگیرد. ما نمی‌خواهیم سطح خوش بینی خودمان را بالا ببریم چرا که هنوز برخی طرف‌های بین المللی هستند که ادامه جنگ را به عنوان بخشی از منازعه‌ای منطقه‌ای و فروش سلاح به نفع خود می‌بینند، اما فشار افکار عمومی وجود دارد که در جوامع و سازمان‌هایی که با ما تماس داشته اند قابل لمس است و تاکید می‌کنند که این جنگ و این جنایات بر ضد بشریت باید متوقف شود.

عبدالسلام در پاسخ به اینکه آیا از طرف‌های بین المللی در سوئد سخن روشنی در خصوص ضرورت توقف جنگ شنیدید یا نه، گفت: بله سخنان روشنی شنیدیم که این جنگ باید متوقف شود و این فجایع باید به پایان برسد. اما مسائلی که مطرح شد ضرورتا در این یک هفته یا در این ۹ روز به راه حلی که به جنگ پایان دهد منتهی نخواهد شد و احتمال دارد درباره مسائل کلی در چارچوب اقدام سیاسی به توافق برسیم و در خصوص برخی مسائل مانند بازگشایی فرودگاه‌ها و آزادی اسیران و بازداشت شدگان و تشکیل کمیته اقتصادی و بانک مرزی و همچنین کاهش تنش آفرینی توافق کنیم. علاوه بر این ممکن است در نخستین ماه سال آینده یا دومین ماه در یک کشور عربی نشست برگزار کنیم تا درباره جزئیات گفتگو کنیم.

این مقام یمنی افزود: ما معتقدیم که این‌ها اقداماتی است که می‌تواند مثبت باشد، اما تاکید می‌کنم که باور جهانی این است که این جنگ، بی نتیجه است چرا که طرف دیگر هر چقدر فشار نظامی آورد نتوانست در عرصه سیاسی به چیزی دست پیدا کند و تنها موجب ایجاد بحران شد و منازعات داخلی و منطقه‌ای و اجتماعی به وجود آورد. جهان امروز برداشتی به غیر از آنچه سعودی‌ها یا همپیمانان بین المللی آن‌ها ارائه می‌کنند از جنگ یمن دارد.

عبدالسلام در پاسخ به این که آیا ممکن است درباره مسائل کلی که صحبت کردید، در طول یک هفته آینده به توافق برسید، گفت: همه طرف‌ها تاکید کردند که باید مرحله انتقالی جدیدی وجود داشته باشد که در آن همه طرف‌ها مشارکت داشته باشند و باید قدرت مورد توافق در یمن شکل بگیرد. این دولت و این قدرت به گونه‌ای است که ما مدت مرحله انتقالی و وظایف آن را مشخص می‌کنیم و مرحله‌ای انتقالی غیر قابل تمدید خواهد بود. در این دولت و در این مرحله، دولت تسلیحات همه طرف‌ها را تحویل خواهد گرفت و سلاح تنها در انحصار این دولت که مورد توافق همه است قرار خواهد گرفت و روابط خارجی نیز در چارچوب وظایف و مسئولیت‌های این دولت قرار دارد. این دولت در سراسر یمن دارای نفوذ خواهد بود.

وی افزود این مسائل مهم از جمله حفظ وحدت و حاکمیت و استقلال یمن و همچنین حفظ موسسات کشور و ایجاد توافق ملی برای حل مسائل در مرحله انتقالی مانند قانون اساسی و مسائل ملی و مسئله کشور فدرالی و ساختار ارتش و دستگاه‌های امنیتی، در مرحله انتقالی مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت. مسائل امنیتی و نظامی از مسائلی است که در مرحله انتقالی مطرح خواهد شد، اما مسئله وضعیت انسانی باید همین حالا مطرح شود و نباید منتظر مذاکرات بعدی شد چرا که مردم یمن توان تحمل مشکلات بیشتر را ندارند. ده‌ها هزار بیمار سرطانی و نارسایی کلیوی و همچنین افرادی با بیماری‌های خطرناک و صعب العلاج هستند که نمی‌توانند از کشور خارج شوند. فرودگاه صنعا باید هر چه سریعتر بازگشایی شود چرا که مرحله انسانی فوریت پیدا کرده است.

او ادامه داد: همچنین توقف بمباران بنادر و وضعیت گذرگاه‌های امن در الحدیده به عنوان بزرگترین بندر در کشور باید مطرح شود تا از طریق آن بتوان کالا‌ها و کمک‌ها را به واسطه مسیر‌های ایمن به همه استان‌های یمن رساند. مسئله آزادی اسیران و تقویت وضعیت اقتصادی و پرداخت حقوق، از جمله مسائل انسانی هستند که باید در این رایزنی‌ها درباره آن صحبت کرد و نباید آن‌ها را برای مرحله بعد گذاشت.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: چیزی که ما از فرستاده بین المللی بسیار زیاد و به کرات شنیده ایم این است که آنچه در این مذاکرات مورد توافق قرار بگیرد به یک پیش نویس قطعنامه تبدیل و به شورای امنیت ارائه خواهد شد تا شورای امنیت قطعنامه‌ای در این خصوص صادر کند که همه طرف‌ها باید به اجرای آن پایبند باشند و همچنین برخی از نمایندگان کشور‌های عضو دائم شورای امنیت نیز همین مسئله را مطرح کرده اند. حتی پیش از رفتن ما به استکهلم گفتند که پس از رایزنی‌های سوئد باید قطعنامه‌ای از طرف شورای امنیت صادر شود و برای همین بود که ما به این رایزنی‌ها آمدیم تا ببینیم چه چیز‌های مورد توافقی می‌توانیم ارائه کنیم که آن را به شورای امنیت ببریم چرا که بدون قطعنامه شورای امنیت، این تلاش‌ها هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت و نمی‌توان هیچ پیشرفتی به دست آورد. ما به این مسئله امیدواریم و می‌خواهیم که رخ دهد، اما اینکه واقعا عملی خواهد شد یا نه، چیزی است که باید منتظر باشیم و ببینیم.

مقام انصارالله یمن در پاسخ به اینکه آیا خوش بین هستید که در این یک هفته به نوعی اعلام آتش بس صورت خواهد گرفت، گفت: نمی‌توانیم بگوییم، ممکن است به اعلام آتش بس دست پیدا کنیم یا نه، اما ممکن است کاهش تنش در برخی مناطق مشخص صورت بگیرد. ما خوش بین هستیم چرا که نمی‌خواهیم این مشکلات ادامه پیدا کند. اما آیا این خوش بینی رخ خواهد داد یا نه، این چیزی است که طرف دیگر مشخص می‌کند و آمریکا و انگلیس باید درباره آن تصمیم بگیرند و مشخص کنند که آیا به نفع آنهاست که منطقه به ثبات برسد و آیا واقعا به این نتیجه رسیده اند که صلح را وارد منطقه کنند چرا که یمن امروز به عامل بسیار مهمی برای ایجاد ثبات در منطقه تبدیل شده است. آیا در خصوص سوریه راه حل سیاسی ایجاد کردند با وجود اینکه جنگ نظامی در سوریه در آستانه به پایان رسیدن بود، اجازه چنین چیزی را ندادند، به لیبی نیز همینطور. ما نمی‌خواهیم این جنگ در یمن ادامه یابد و می‌خواهیم این بحران را پشت سر بگذاریم. اما آیا این تصمیم گرفته خواهد شد یا تنها تلاش می‌کنند فشار بین المللی و افکار عمومی را آرام کنند و با ارائه راه حل‌های غیر عملی، پس از یک یا دو ماه، حملات نظامی خود را تشدید خواهند کرد؟ در هر حال ما برای همه گزینه‌ها آمادگی داریم. خوش بین هستیم چرا که خواستار صلح هستیم و اگر آن‌ها به دنبال صلح نباشند و بخواهند فریبکاری کنند ما چیزی را از دست نخواهیم داد.

انتهای پیام/

برچسب ها: یمن ، سازمان ملل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار