یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

افزایش ۲ تا ۳ برابری قیمت سموم دغدغه پیش روی کشاورزان/خودکفایی گندم ادامه دارد

ایمانی از نگرانی کشاورزان نسبت به افزایش ۲ تا ۳ برابری و در برخی موارد ۷ برابری قیمت سم نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.

افزایش ۲ تا ۳ برابری قیمت سموم دغدغه پیش روی کشاورزان/خودکفایی گندم ادامه داردعلیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سطح زیر کشت گندم برای سال زراعی جدید را ۶ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط مساعد بارندگی در اکثر استان ها، رطوبت مورد نیاز گندم تامین شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به شرایط سبز مزارع و استمرار بارندگی ها پیش بینی می شود که خودکفایی گندم در سال زراعی جدید محقق شود.

ایمانی با اشاره به اینکه در مرحله داشت گندم هستیم، بیان کرد: در شرایط کنونی کشاورزان نگرانی هایی در ارتباط با بحث سم دارند چرا که قیمت سم به شدت افزایش یافته است و از هیچ قاعده ای پیروی نمی کند و با نرخ های متفاوتی در بازار عرضه می شود که کشاورزان برای مبارزه با علف های هرز و سایر بیماری ها در مزارع چاره ای جز خرید ندارند.


بیشتر بخوانید: کشت گندم به پایان رسیده است/پیش بینی تولید ۱۴ میلیون تن گندم برای سال زراعی آینده


نایب رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران ادامه داد: با توجه به آنکه قرار بود تکنیکال و سم آماده مصرف با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد شود، از این رو انتظار می رفت که تفاوت قیمت سم با سال گذشته بیشتر از ۱۵ تا ۲۰ درصد نباشد، درحالیکه هم اکنون قیمت سم ۲ تا ۳ برابر و در برخی سموم تا ۷ برابر افزایش یافته است.

به گفته وی، با توجه به افزایش چشمگیر قیمت سموم نسبت به مدت مشابه سال قبل، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی باید تدابیری بیندیشند چرا که از یک ماه آینده برداشت گندم در برخی استان ها آغاز می شود.

ایمانی با بیان اینکه کمبودی در عرضه سم وجود ندارد، گفت: افزایش قیمت سم تنها دغدغه و نگرانی پیش روی تولیدکنندگان به شمار می رود چرا که سم به صورت قاچاق وارد کشور می شود و یک نوع سم قاچاق با قیمت هر لیتر ۷۰۰ هزار تومان به فروش می رسد که امکان خرید آن از سوی تمامی کشاورزان برای مبارزه با علف های هرز وجود ندارد، در حالیکه وزارت جهاد کشاورزی برای حفظ و استمرار تولید باید تمهیداتی بیندیشد تا سم به میزان کافی در دسترس عموم کشاورزان قرار گیرد.

نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران در پایان از افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به نرخ ۱۷۰۰ تومان خبر داد و گفت: اگرچه با پیگیری نمایندگان مجلس، قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷۰۰ تومان افزایش یافت، اما با توجه به تورم و افزایش هزینه ها این نرخ جوابگوی معیشت کشاورزان نیست که امیدواریم در سال های آتی برای استمرار خودکفایی این محصول استراتژیک نرخ منصفانه تری در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

کمبودی در عرضه سم وجود ندارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیدوار
۲۳:۲۶ ۲۵ بهمن ۱۳۹۷
در پایان گزارش نفهميدم کمبود سم و گرانی هست یا نیست اگر هست چرا کاری نکند منظورش از این حرفها گرا دادن به منتظران بوده که چهار برابر کنند آفرین به این مسول
آخرین اخبار