عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

جوانان آینده کشور را می‌سازند/ دستاورد‌های دانشگاه‌های ایران متعلق به پس از انقلاب است

مخبر دزفولی گفت: ۴ میلیون نفر دانشجو و ۱۴ میلیون نفر دانش آموز در کشور داریم و این جوانان آینده کشور را می‌سازند.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته در برنامه تلویزیونی "متن حاشیه" شبکه سوم سیما با موضوع بررسی و تبیین بیانیه مهم رهبر معظم انقلاب با اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی و حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اظهار کرد: همه ما باید حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را قدر بدانیم؛ آن‌ها سرمایه و ذخیره‌ای برای آینده کشور هستند.

باید به جوانان توجه بیشتری شود

 دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری که به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی منتشر شد گفت: در این بیانیه به ظرفیت جوانان و توانمندی آن‌ها اشاره شد و مقام معظم رهبری متذکر شدند که باید به جوانان توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه کشور ایران جوان است، گفت: اکنون حدود ۳۶ میلیون نفر از جمعیت ایران را افراد سنین ۱۷ تا ۴۰ سال تشکیل می‌دهند و از میان آن‌ها ۴ میلیون نفر دانشجو و ۱۴ میلیون نفر دانش آموز هستند و این جوانان آینده کشور را می‌سازند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جوانان بنیادی‌ترین موفقیت‌های کشور را رقم زده اند، گفت: جنگ تحمیلی و انقلاب با جوانان اداره و پیروز شد؛ میانگین سن دانشمندان امروز ایران ۴۰ سال است و هنگامی که در سال ۱۳۷۸ مقام معظم رهبری درباره نهضت نرم‌افزاری صحبت کردند ما بسیاری از زیر ساخت‌ها را نداشتیم، اما امروز دستاورد‌های ما افزایش یافته است.

تحصیل ۱۷۰ هزار دانشجو در داخل کشور قبل از انقلاب

وی درباره تعداد دانشجویان قبل از انقلاب و پس از انقلاب بیان کرد: پیش از انقلاب تنها ۱۷۰ هزار دانشجو در داخل کشور تحصیل می‌کردند، اما امروز تعداد آن‌ها به ۴ میلیون نفر رسیده است همچنین تعداد اعضای هیئت علمی تنها ۴ هزار نفر بود که این تعداد امروز به ۸۰ هزار نفر رسیده است.
مخبر دزفولی ادامه داد: پیش از انقلاب تعداد محققان ما بسیار کم بود اما امروز با خودباوری و توان جوانان توانسته‌ایم در شاخص تعداد محقق درمیلیون جمعیت به عدد به بیش از ۱۲۰۰ محقق برسیم همچنین تعداد دانشگاه های مان ازعدد ۲۶ به تعداد۲۵۰ رسیده است و در کنار آنها ۲ هزار مرکز آموزش عالی وجود دارد.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بسیاری از دستاورد‌های دانشگاه‌های کشور متعلق به پس از انقلاب اسلامی است گفت: بیش از ۹۵ درصد تولیدات علمی دانشگاه شریف و ۹۸ درصد تولیدات علمی و پژوهشی دانشگاه تهران متعلق به پس از انقلاب اسلامی است و قبل از انقلاب دانشگاه‌های ما چیزی برای ارائه نداشتند.

به کمک جوانان می‌توانیم آینده‌ای روشن برای کشور بسازیم

مخبر دزفولی درباره آینده کشور ایران بیان کرد: نکته کلیدی ابتدا جوانان سپس امید به آینده و پس از آن غرور ملی و اعتقاد به نقش جوانان است و خوشبختانه تمام این موارد در جوانان ما وجود دارد و به کمک آن‌ها می‌توانیم آینده‌ای روشن را برای کشور بسازیم همان مقدماتی که رهبر انقلاب اسلامی به آن‌ها توجه داشتند.

پشت دستاورد‌های کشور دانشمندان این کشور وجود دارند

وی با بیان اینکه امروز ۲ درصد تولیدات علمی جهان متعلق به ایران است تصریح کرد: برخی می‌گویند این دو درصد متعلق به مقالات است، اما مگر می‌شود کشوری توانمندی هوافضا داشته باشد و بتواند موجود زنده را به فضا بفرستد و بگوییم دستاورد‌ها صرفا مقاله هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما امروز جزء ۱۰ کشور برتر در حوزه سلول‌های بنیادی هستیم و پشت این دستاورد‌ها دانشمندان این کشور وجود دارند و این ظرفیت بزرگ علمی ما را به سمت آینده سوق می‌دهد.

دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: انقلاب با مشارکت مردم پیروز شد؛ سال ۵۷ در خیابان، در امداد و نجات، در ایثارگری و در هرکجا که نگاه می‌کردید مردم و جوانان حضور داشتند.

معنای اصلی انقلاب ما جمهوریت و اسلامیت بود

مخبر دزفولی ادامه داد: معنای اصلی انقلاب ما جمهوریت و اسلامیت بود و دیدیم همان روز‌های اول پس از پیروزی انقلاب امام دستور همه‌پرسی و انتخابات مجلس را صادر کردند و در صورتی که در خاطرات اسدالله علم اگر بخواهید متوجه می‌شوید که پیش از انقلاب هیچ یک از این موارد نبود و برای مسئولین رژیم شاه باور و خواسته مردم اهمیتی نداشت.

چهل سال پیش حتی در تهران هم، آب آشامیدنی به سختی پیدا می‌شد

وی با اشاره به صحبت برخی از افراد مبنی بر اینکه چرا دستاورد‌های امروز انقلاب را با ۴۰ سال گذشته مقایسه می‌کنید تصریح کرد: باید به یاد بیاوریم که چهل سال پیش حتی در تهران هم آب آشامیدنی به سختی پیدا می‌شد و در روستا‌ها که آب و برق به هیچ وجه وجود نداشت؛ انقلاب اسلامی کشور غارت زده‌ای را تحویل گرفت؛ کشوری که ۵۰ سال حکومت دیکتاتوری به آن دیکته شده بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره‌ی شاخص توسعه انسانی که توسط یونسکو در سال ۲۰۱۶ منتشر شد بیان کرد: در این شاخص سه ویژگی آموزش، بهداشت و درآمد سرانه برای کشور‌ها در نظر گرفته شده است و بر مبنای آن کشور‌های مختلف به سه دسته کشور‌های توسعه بالا، کشور‌های توسعه متوسط و کشور‌های توسعه ضعیف تقسیم شده اند.

مخبر دزفولی ادامه داد: بر اساس رتبه بندی و معیار توسعه انسانی یونسکو؛ ایران توانست نمره ۷۷ از مجموع صد نمره را دریافت کند و در میان کشور‌های توسعه بالا قرار بگیرد.

نرخ باسوادی امروز بالای ۹۰ درصد است

وی درباره شاخص آموزش ایران گفت: در حال حاضر نزدیک به ۹۹ درصد واجدان تحصیل به آموزش دسترسی دارند و نرخ باسوادی بالای ۹۰ درصد است در صورتی که پیش از انقلاب تنها ۴۰ درصد افراد با سواد بودند و امروز توانستیم رشد ۶۰ درصدی را در این بخش داشته باشیم.

قبل از انقلاب کمتر از ۲۰ درصد بانوان تحصیل کرده بودند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نرخ باسوادی زنان پیش از انقلاب پس از انقلاب اظهار کرد: قبل از انقلاب کمتر از ۲۰ درصد بانوان تحصیل کرده بودند، اما امروز نرخ باسوادی زنان به بیش از ۸۵ درصد رسیده است.

مخبر دزفولی با بیان اینکه پیش از انقلاب از هر صد داوطلب ورود به دانشگاه تنها ۱۸ نفر می‌توانستند در دانشگاه تحصیل کنند گفت: خوشبختانه امروز از هر دو داوطلب ورود به دانشگاه یک نفر آن‌ها وارد می‌شود و رقابت تنها برای رشته‌های پر تقاضا است.

وی با اشاره به شاخص سلامت در ادامه گفت: پیش از انقلاب میزان مرگ و میر بانوان، نوزادان و کودکان بسیار بالا بود، اما امروز نرخ امید به زندگی به ۷۵ سال رسیده است؛ کار بزرگ انقلاب ریشه کنی فلج اطفال و مبارزه با بیماری کودکان بود که امروز توانستیم بسیاری از آن‌ها را ریشه کن کنیم.

پیش از انقلاب در کشور پزشکان هندی، فیلیپینی و بنگلادشی وجود داشتند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نباید یادمان برود که پیش از انقلاب در کشور پزشکان هندی، فیلیپینی و بنگلادشی وجود داشتند، اما امروز در هر یک از شهر‌های ایران که قدم بگذارید متخصصان زبردست را می‌بینید.

 مخبر دزفولی با اشاره به سومین شاخص توسعه انسانی که درآمد سرانه است بیان کرد: اکنون درآمد سرانه ایران سالانه ۱۹ هزار دلار است و مجموعه تمام این شاخص‌ها سبب شده در مجامع جهانی جایگاه خوبی را به دست آوریم.

ورود به اقتصاد دانش‌بنیان راه برون رفت از شرایط اقتصاد کنونی 

وی درباره وضعیت اقتصادی کنونی کشور گفت: ما چه بخواهیم چه نخواهیم وارد اقتصاد دانش‌بنیان شده‌ایم و راه برون رفت از شرایط اقتصاد کنونی کشور ورود به اقتصاد دانش‌بنیان است؛ در حال حاضر حدود ۴ هزار شرکت دانش بنیان و با گردش مالی سالیانه ۱۲ میلیارد دلار در کشور وجود دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فروش شرکت‌های نانویی بیان کرد: سهم فروش شرکت‌های نانویی سال گذشته ۱۴۰۰ میلیارد تومان بوده است همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه زیست فناوری هم توانستند حدود ۶۰۰ میلیون دلار درآمدزایی داشته باشند و اگر این شرکت‌ها پیشرفت کنند می‌توانند موفقیت‌های بهتری را هم به دست آورند؛ امروز در رقابت علمی ایران همپای کشور‌های جهان حرکت می‌کند.

 تدوین برنامه‌های مناسب عامل پیشرفت ایران در علم 

مخبر دزفولی با بیان اینکه در حوزه علم با خودباوری توانست موفقیت‌های بسیاری را کسب کنیم اظهار کرد در اقتصاد هم به کمک خودباوری می‌توانیم موفقیت‌های بسیاری را به دست آوریم؛ مقام معظم رهبری به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و فرمودند: باید برنامه‌های موثری تدوین شوند؛ اگر در علم پیشرفت کرده ایم دلیل آن تدوین برنامه‌های مناسب بوده است و برای پیشرفت در اقتصاد هم باید برنامه‌های مناسبی داشته باشیم.

وی ادامه داد: تا زمانی که برنامه کامل عملیاتی و قابل تحقق وجود نداشته باشد موفق نمی‌شویم؛ هرجا پشتوانه یک تحرک انرژی جوانان، غیرت انقلابی و باور دینی بوده و موفق شده ایم می‌بینیم که امروز در تراز جهانی بیش از ۲۰۰ دانشمند یک درصد ایرانی وجود دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه همه مردم و مسئولان باید با یکدیگر در پیشبرد برنامه‌ها مشارکت داشته باشند تصریح کرد: مسئولان باید در کنار مردم مشارکت خود را ادامه دهند؛ مشارکت مسئولی خود را جدا از مردم ببیند موفق نیست.

مخبر دزفولی با اشاره به عقب‌ماندگی ۲۰۰ ساله کشور ایران اظهار کرد: دولت‌های دیکتاتوری دویست سال کشور را در عقب ماندگی کامل نگه داشتند و طی این ۴۰ سال توانستیم این عقب‌ماندگی را جبران کنیم و به موفقیت‌های خوبی دست یابیم.

گردش میلیاردی شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند جایگزین نفت شود

وی با بیان اینکه در اقتصاد هنوز از نفت میخوریم گفت: گردش میلیاردی شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند جایگزین نفت شود منبع اقتصاد ما نفت شده است و البته اگر اقتصاد ایران دانش پایه و بر اساس قوه تعقل متفکران اداره شود میلیارد‌ها ثروت برای کشور خلق می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وظیفه مسئولان برای حل مسائل اقتصادی کشور اظهار کرد: مسئولان باید با برنامه‌ریزی‌های متعهدانه و با توجه به ذی نفعان سبب پیشرفت اقتصاد شوند.

مخبر دزفولی درباره عملکرد دولت‌های غربی برای تغییر سبک زندگی ایرانیان گفت: ۲۵۰ شبکه ماهواره‌ای و فضای مجازی برای تغییر شیوه زندگی مردم به وجود آمده‌اند و سبک پوشش خود را با یک ملیون عروسک باربی به مردم جهان تحمیل کردند.

وی با بیان اینکه ایجاد تمدن نوین اسلامی کلید واژه سخنان مقام معظم رهبری بوده است اظهار کرد: دلیل پیشرفت کشور ایران پشتوانه و ظرفیت‌های علمی آن بوده است یکی از مشکلاتی که از قاجار تا به امروز به ما ارث رسیده تنبلی است ما باید شانه به شانه همراه با جوانان بدون هیچ تبلیغ برای پیشبرد و پیشرفت کشور قدم برداریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یاد آوری کرد: برای ساخت تمدن، مثلث علم و فناوری، اقتصاد دانش بنیان صیانت و معنویت فرهنگی لازم است و دوشادوش یکدیگر برای پیشرفت کشور قدم برداریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار