چگونه میزان بنزین مصرفی خودرو را اندازه‌گیری کنیم؟

در این مطلب بهترین روش برای اندازه‌گیری میزان بنزین مصرفی خودرو را ارائه کرده‌ایم؛ در ادامه با ما همراه باشید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محاسبه مصرف بنزین یکی از دغدغه‌های اصلی برای صاحبان خودرو است که طبیعتا هر نوسانی در این موضوع نشان دهنده وجود مشکلی در خودروست که بایستی نسبت به آن رسیدگی شود. افزایش مصرف بنزین که در بسیاری از خودرو‌های تولید داخل نشان دهنده وجود ایراد در موتور یا سایر اجزای آن است، با مراجعه به یک تعمیرگاه به راحتی قابل حل بوده و صرفه جویی خوبی را برای مالک خودرو ایجاد خواهد کرد.

روش‌های محاسبه مصرف بنزین خودرو

بسیاری از راننده‌ها یک سوال بزرگ دارند و آن هم این است که چگونه می‌توانم مصرف بنزین خودرو را محاسبه کنم و البته روش‌های ساده‌ای نیز برای این کار پیدا می‌کنند و طبق آن این محاسبه را انجام می‌دهند، ولی اگر فکر می‌کنید روش‌های شما موثر نیست و رقم دقیقی را در اختیارتان نمی‌گذارد، پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله را با دقت بخوانید و به روش‌های گفته شده عمل نمایید.

البته نکته مهم این است که مصرف بنزین خودرو به علل و معیار‌های زیادی مرتبط است و لزوما شما نمی‌توانید از بالا رفتن مصرف بنزین این نتیجه را اتخاذ کنید که موتور خودرو دارای اشکال است و به طور مثال جاده‌های مختلف، سرعت خودرو و بسیاری از موارد دیگر می‌تواند مصرف بنزین را کم و زیاد کند.

شاید بتوان گفت که دقیق‌ترین راه تشخیص مقدار مصرف بنزین خودرو مراجعه به تعمیرگاه و دیاگ زدن است که البته خرج بردار است و شاید نخواهید که برای این کار هزینه‌ای بپردازید، ولی روش‌هایی نیز برای این مورد وجود دارد که می‌توانید با دقت نزدیک به واقعیت اقدام به اندازه مصرف بنزین خودرو نمایید.

  • باک بنزین خودروی خود را تا حداکثر ممکن پر کنید و با روش‌هایی که بلد هستید، اجازه ندهید که جای خالی در آن بماند! لبریز شدن بنزین یکی از راه‌های فهمیدن این موضوع است!
  • کیلومترشمار خودرو را چک کرده و عدد آن را یادداشت نمایید. البته روش بهتر این است که کیلومترشمار موقت را صفر کنید و بعد از آن شروع به حرکت نمایید.
  • پس از حدود ۱۰۰ یا ۲۰۰ کیلومتر رانندگی دوباره برای بنزین زدن مراجعه کنید و دقیقا مثل حالت قبلی اقدام به پر کردن باک بنزین نمایید.
  • مقدار بنزینی که این بار زده‌اید و همچنین کارکرد خودرو را در این مدت یادداشت نمایید.

اگر ۱۰۰ کیلومتر رانندگی کرده‌اید، بدیهی است مقدار بنزینی که زده‌اید نشان دهنده مسافت طی شده شماست و اگر ۲۰۰ کیلومتر رانندگی کرده‌اید، مقدار بنزین دوم تقسیم بر دو نرخ مصرف بنزین خودرو شماست. به طور کلی مصرف بنزین صربدر ۱۰۰ تقسیم بر تعداد کیلومتر میزان مصرف بنزین شما در هر صد کیلومتر را نشان می‌دهد.
به طور کلی باید توجه کنید که اولا نرخ مصرفی که شرکت سازنده خودرو به شما گفته است با سیکل ترکیبی است و داخل شهر و خارج شهر و …. را در نظر گرفته است، ولی این ترکیب را به صورت استاندارد محاسبه نموده است. به همین دلیل زندگی در شهر‌های کوهستانی یا شهر‌های کویری تفاوت‌هایی باهم دارند.

از سوی دیگر اینکه بدیهی است باید این مقدار کیلومتری که برای تست انجام می‌دهید همان رانندگی معمولی شما باشد و بدیهی است که نباید خودتان را گول بزنید! از سوی دیگر اینکه کیفیت بنزین نیز در این ماجرا بسیار موثر است و سعی کنید که از جایی بنزین بزنید که نسبت به کیفیت بنزین دریافتی مطمئن باشید.

نکات مهم در مورد مصرف بنزین خودرو و محاسبه آن

شما برای اینکه نسبت به آزمایش انجام شده مطمئن باشید، باید این عملیات را چندین بار تکرار کنید و در آب و هوا و مناطق مختلف اقدام به تست گیری کنید تا بتوانید به رقم دقیق و نتیجه درست دست پیدا کنید. لزوما با یکبار تست کردن به نتیجه واقعی نخواهید رسید.
عددی که شما در این تست‌ها بدست می‌آورید نزدیک به عددی است که کارخانه سازنده خودرو به عنوان مصرف ترکیبی عنوان می‌کند. کارخانه سازنده معمولا دو عدد دیگر برای مصرف شهری و بیرون شهری نیز اعلام می‌کند که با شرایط خاص بوده و ارتباطی با عدد شما نخواهند داشت!
شرکت سازنده خودرو با استاندارد‌ها و شرایط خاصی اقدام به محاسبه مصرف بنزین خودرو می‌کند و شما به احتمال قریب به یقین امکان اندازه گیری با آن شرایط را ندارید.
هر خودرو حتی در مدل‌های یکسان امکان تفاوت در نتیجه خواهند داشت. بدیهی است که سرنشینان و بسیاری از موارد دیگر در اندازه گیری مصرف سوخت موثر خواهند بود.
شما در صورتی باید به کارشناس خبره مراجعه کنید که عدد بدست آمده با عدد استاندارد سازنده تفاوت فاحشی داشته باشد. به طور مثال فاصله بین ۷ لیتر و ۷.۵ لیتر یک عدد بسیار نرمال بوده و خودروی شما به احتمال ۹۹ درصد هیچ مشکل خاص و حادی ندارد.

منبع: صبحانه آنلاین

انتهای پیام/

بهترین روشی که برای محاسبه مصرف بنزین خودرو وجود دارد!

برچسب ها: بنزین ، خودرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار