عضو شورای شهر تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

دست اندازی به حریم تهران صدمات جبران ناپذیری را به همراه دارد/ وجود یک هزار و ۲۰۰ مرجع صدور پروانه ساخت و ساز در پایتخت

سالاری گفت: در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ مرجع صدور پروانه وجود دارد که این تعداد نشان می‌دهد بخشی‌نگری در پایتخت بسیار گسترده شده است.

دست اندازی به حریم تهران صدمات جبران ناپذیری را به همراه دارد/ وجود یک هزار و ۲۰۰ مرجع صدور پروانه ساخت و ساز در پایتختمحمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در حاشیه همایش باید‌ها و نباید‌های حریم تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اداره کل حریم معاونت شهرسازی و معماری شهر تهران با همکاری شهرداری منطقه ۲۲ همایشی را با عنوان باید‌ها و نباید‌های حریم تهران طی هفته گذشته برگزار کرد که به دلایل مختلفی اهمیت فراوان دارد.

وی با بیان اینکه حریم تهران ۱۰ برابر قانون طرح تفصیلی شهر تهران را شامل می‌شود، افزود: حال مشکلات و چالش‌هایی در مقابل مدیریت هماهنگ حریم پایتخت و همچنین مجموعه مداخلاتی در این حوزه وجود دارد که موجب شده است تهران به کانون جمعیتی بدل شود، لذا باید در برنامه‌های بالادستی و تصمیم‌گیری مدیریت شهری تجدیدنظر بزرگی صورت گیرد.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: بررسی‌های نشان می‌دهد مجموعه شهری تهران در سال ۱۳۳۵ حدود ۲۱ نقطه شهری و کانون جمعیتی داشته است که بعد از گذشت نزدیک به ۶۰ سال طبق آماری که در سال ۱۳۹۵ به دست آمد، ۲۰۱ نقطه شهری به یک هزار و ۲۴۲ نقطه شهری افزایش پیدا کرده است.

سالاری ادامه داد: در سال ۹۵ در مجموعه شهری تهران و شهر‌های اقماری، یک هزار و ۵۶۶ هزار نفر جمعیت شهری و ۲۳۱ هزار نفر جمعیت روستایی را شاهد بودیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۹۷ نزدیک به ۱۷ درصد جمعیت کشور در کمتر از یک درصد مساحت گرد هم آمدند و باید به این موضوع توجه شود که سرزمین مجموعه شهری ظرفیت‌های محدود زیست محیطی و اکولوژیکی دارد و سرانه خدماتی که باید برای ساکنان پایتخت در نظر گرفته شود، با خطرات جدی مواجه است.

وی افزود: با توجه به محدود بودن منابع مانند آب مصرفی برای سال‌های آینده نگران هستیم. حال با توجه به اینکه جمعیت پایتخت افزایش در حال افزایش یافتن است و به مرور زمان گسترش شهرنشینی به جای روستانشینی را شاهد خواهیم بود که بسیاری از امکانات و خدمات زیست محیطی دچار چالش می‌شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ مرجع صادرکننده پروانه وجود دارد که نشان می‌دهد تفرق سیاسی و بخشی‌نگری در پایتخت در اوج خودش قرار دارد.

سالاری بیان کرد: امیدوارم بحث‌های مطرح در شورای شهر تهران موجب شود دولت و مجلس شورای اسلامی اهتمام بیشتری نسبت به تغییر رویکرد خود در بحث مدیریت حریم پایتخت داشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار