معاون منابع انسانی قوه قضاییه:

شرط اجرای عدالت، تقویت استقلال دستگاه قضایی است

حجت الاسلام امینی گفت:شرط اجرای عدالت، تقویت استقلال دستگاه قضایی است و قاضی نباید تحت تاثیر محیط بیرون باشند.

استقلال قاضی اصل اساسی در دستگاه قضایی استبه گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم تحلیف و ادای سوگند کارآموزان قضایی اظهار کرد: کار قضایی کار مشکلی است و نمی‌توانیم ادعا کنیم که دوره‌هایی که در دانشگاه طی شده است برای کار مناسب است، اما برای شروع کار خوب است و لازم است که کار آموزان دور‌های آموزشی را طی و از تجربیات دیگران استفاده کنند.


بیشتر بخوانید؛ علت پیگیری نشدن حقوق عامه از سوی وکلا چیست؟


وی با بیان اینکه استفاده از تجربیات دیگران کمک می‌کند که کمتر دچار اشتباه شویم، افزود: در کار قضایی لازم است متناسب با هر پرونده مطالعات جدید داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین امینی گفت: امروز کارآموزان سوگند می‌خورند که پاسدار عدالت باشند و در اصل، کار قاضی تصمیم گیری در مرز عدالت است و اساسا اهمیت کار قضایی ایجاد عدالت است.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه بالاترین ارزش الهی عدالت است، اظهار کرد: عدالت ارزشی است که در تمام نظام‌ها پذیرفته شده است؛ کار قاضی این است که اگر قرار است مرز عدالت جابه جا شود، کنترل کند.

وی بیان کرد: کانونی‌ترین نقطه و نکته برای یک قاضی استقلال قضایی است، اگر قرار است قانون اجرا شود لازم است قاضی مستقل باشد و اگر قاضی مستقل نباشد به سمت یک طرف پرونده منحرف می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین امینی تصریح کرد: معنای مستقل بودن معنای بالاتری از بی طرف بودن دارد. استقلال یعنی در نظر قاضی هیچ عاملی به غیر از قانون و شرع اثر گذار نباشد.

وی با اشاره به اینکه کار قاضی کاری مشکل است، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم جامعه‌ای عدالت محور داشته باشیم باید دستگاه قضایی مستقلی داشته باشیم؛ در اصل ۱۴۴ قانون اساسی نیز به استقلال قاضی تاکید شده است.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: شرط اجرای عدالت، تقویت استقلال دستگاه قضایی است و نداشتن دانش یکی از عواملی است که موجب می‌شود قاضی استقلال نداشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین امینی بیان کرد: اگر علم قاضی نسبت به وکیل پرونده کمتر باشد ممکن است تسلیم استدلال او در پرونده شود.نکته دیگری که استقلال قاضی را حفظ می‌کند، خودآگاهی و آشنایی با نقاط ضعف خود است.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه تصریح کرد: در شروع کار برای قضات پرونده شخصیت تشکیل می‌شود و نکات ضعف و قوت آن‌ها سنجیده می‌شود.

وی ادامه داد: در کنار بعد علمی، بعد شخصیتی قاضی نیز در تصمیم گیری اهمیت دارد و قاضی نباید تحت تاثیر محیط بیرون باشند.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه اجرای عدالت به صرف داشتن علم حقوقی میسر نمی‌شود، تاکید کرد: استقلال قضایی مهم‌ترین ارزش یک قاضی است و قاضی که استقلال خود را می‌فروشد، شرف و عزت خود را فروخته است و دستگاه قضایی هم باید برای حفظ قضات تلاش و زمینه‌های لازم را فراهم کند.

حجت الاسلام والمسلمین امینی بیان کرد:اگر ترس بر وجود قاضی حاکم شود و احساس کند که امنیت شغلی ندارد، بر صدور رای قاضی اثر گذار خواهد بود.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های بیرونی هم باید کمک کنند تا استقلال قاضی حفظ شود، متاسفانه به دلیل بودجه و حقوق قضات به وضعیتی مواجه می‌شویم که استقلال قضات را خدشه دار می‌کند و ما باید کاری کنیم که قضات دغدغه تامین معیشت نداشته باشد.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی باید از قاضی مستقل حمایت و امور را تسهیل کند،گفت: رکن اصلی دستگاه قضایی به شرط داشتن استقلال، قضات هستند.

حجت الاسلام و المسلمین امینی بیان کرد: احکام قضات باید دارای عقلانیت باشد، یک احضار بی جا و رفتار نامناسب مواردی است که ارزش کار یک قاضی را پایین می‌آورد.

وی گفت: تفاوت یک دادستان عاقل با یک دادستان دیگر این است که دادستان عاقل کم هزینه‌ترین راه را انتخاب می‌کند، عقل قضایی به معنای فکر کردن به هزینه‌های تصمیم است.

انتهای پیام/

قضات نباید دغدغه تامین معیشت داشته باشند

برچسب ها: قوه قضائیه ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار