در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

فروش بسته‌های ۲۹ هزار تومانی چای به مبلغ ۵۷ هزار تومان در فروشگاه بزرگ مرکز شهر/ ۲۲ هزار تومان سود روی یک بسته چای

دیروز بررسی تخلف گرانفروشی چای در یکی از فروشگاه‌های بزرگ تهران توسط گشت تعزیرات حکومتی صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ظهر دیروز «دوشنبه» در پی اعلام گزارش و شکایات مردمی به سازمان تعزیرات با ماموران گشت تعزیرات حکومتی استان تهران برای بررسی موضوع به یکی از فروشگاه‌های بزرگ در محدوده چهارراه لشکر رفتیم.

موضوعی که مورد شکایت شهروندان قرار گرفته بود بحث گرانفروشی در عرضه چای با یک برند خاص بود که طی بررسی‌ها مشخص شد در فاکتور فروش قیمت ثبت شده کمتر از مبلغی است که فروشنده این محصول را به دست مصرف کنندگان می‌رساند و عملا ۴۰ درصد سود از راه گرانفروشی در این محصول عاید فروشندگان می‌شود این میزان از سود، غیر متعارف است و با تعرفه مجاز کسب سود تعریف شده اختلاف فاحشی دارد.

مهدی عسگری دادورز اجرای احکام تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پس از حضور بازرسان اصناف و اتحادیه و همچنین ماموران گشت تعزیرات حکومتی استان تهران در این فروشگاه، ۲۸۰ بسته چای کشف شد که به مبلغ ۲۹۵ هزار ریال درج در فاکتور شده بود، اما فروشنده این مرکز تجاری محصول را ۵۷۰ هزار ریال قیمت گذاری و به فروش می‌رساند.

او گفت: در گزارش تخلف این پرونده میزان ۷۷ میلیون و ۱۶۸ هزار ریال برگه صادر شد که پس از بررسی پرونده و گزارش تخلف جریمه این واحد صنفی به متخلفان ابلاغ خواهد شد.

حسین ایزدی رئیس تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هدف از برگزاری این گشت بررسی افزایش قیمت برخی از برند‌های چای بود و با توجه به اینکه محصول چای از گروه کالای اول به گروه کالا دوم انتقال پیدا کرده و عدم اختصاص ارز دولتی به آن، چای‌های وارداتی یک رشد قیمتی را داشته است.

او گفت: در این واحد صنفی موجودی انباری که از گذشته وجود داشت به قیمت جدید به دست شهروندان می‌رسید و اصلاح قیمت توسط فروشندگان انجام نمی‌شد.

ایزدی تصریح کرد: در این فروشگاه محصول چای با ۲۲۰ هزار ریال افزایش قیمت نسبت به قیمت فاکتور خرید به مصرف کنندگان به فروش می‌رسید.

به گفته رئیس گشت تعزیرات حکومتی استان تهران پس از بررسی موارد تخلفی فروشگاه مورد نظر، فرم تخلف توسط بازرسان اصناف تهیه شد و پس از استخراج آماری فروش موجودی‌های قدیمی انبار فروشگاه با قیمت جدید، نسبت به تفاوت قیمتی به فروش رسیده محصول با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی افزود: در بررسی بعدی در این فروشگاه مشخص شد که در این واحد صنفی در عرضه محصول رب گوجه فرنگی نیز تخلف گرانفروشی وجود دارد و پس بررسی‌ها در این حوزه نیز به تخلفات موجود رسیدگی شد.


بیشتر بخوانید: پلمب انبار شرکت فروش تجهیزات پزشکی قاچاقچی کانادانشین در پایتخت/ سازمان تعزیرات: به سراغ بیمارستان‌های خریدار این لوازم خواهیم رفت


ایزدی تاکید کرد: با توجه به کاهش قیمت اقلام در بازار تولیدکنندگان و فروشندگان محصولات باید نسبت به اصلاح قیمت مصرفی موجود در فروشگاه‌ها و کاهش نرخ آن اقدام کنند.

رئیس گشت تعزیرات حکومتی استان تهران در واکنش به برند فروشی توسط برخی از تولید کنندگان و فروشندگان محصولات غذایی و افزایش قیمت محصولات به بهانه اینکه برندشان در بازار پر فروش است، گفت: در قانون ما موضوعی به نام برند فروشی نداریم، یک کالا دارای قیمت تمام شده و سود قانونی است و قیمت مصرف کننده آن بر اساس معیار‌های شاخص و قانونی ارزیابی و بر آن کالا نرخ گذاری می‌شود.

قدردانی رئیس گشت تعزیرات تهران از فروشنده با انصاف بازار چای

در ادامه بازرسی‌ها به خیابان انبار نفت رفتیم و موردی که برای ما جالب توجه و تعجب برانگیز بود، فعالیت یک فروشنده چای در بازار بود که وی محصولات خود را با وجود درج قیمت ۶۷۰ هزار ریالی بر روی کالا، آن را به قیمت ۴۴۰ هزار ریال به دست مصرف کننده می‌رساند.

به گفته آقای جلیلی ۲۰ سال از شروع کسب و کارش در بازار گذشته است و محصولات فروشگاهش را با اعمال سود تقریبی ۱۰ درصدی نسبت به فاکتور خرید؛ به دست شهروندان می‌رساند.

او گفت: با اینکه قیمت مندرج بر روی محصول یک نرخ را نشان می‌دهد، اما من توجهی به آن ندارم و فقط طبق فاکتور خرید سود ده درصدی خود را بر روی محصولات موجود در فروشگاه لحاظ کرده و آن را به فروش می‌رسانم و به لطف خدا مشتریان زیادی را نیز دارم.

ایزدی رئیس گشت تعزیرات حکومتی استان تهران با بوسیدن پیشانی وی از این فروشنده منصف بابت رعایت حال شهروندان و رعایت اصول حرفه‌ای کسب و کار  قدردانی کرد و این او را الگویی برای دیگران قلمداد کرد.

نظارت بر چگونگی درج قیمت بر محصولات بر عهده کدام سازمان است؟

اینکه یک فروشنده با انصاف وجود دارد که با توجه به وضع اقتصادی در جامعه محصولات خود را کمتر از قیمت مندرج بر کالا‌ها به فروش می‌رساند جای تقدیر و تشکر از وی دارد، اما سوال اصلی این است که دلیل اختلاف قیمت درج شده روی محصول با فاکتور خرید آن چیست؟ و این اختلاف قیمتی محصولات از کجا نشأت می‌گیرد؟

موضوعاتی که در این گزارش مطرح شد فقط بحث گرانی محصولات و گرانفروشی مطرح نبود و بلکه بحث چگونگی قیمت گذاری بر اجناس مشهود بود و بر روی محصولات قیمت‌هایی درج می‌شد که با فاکتور فروش آن به فروشندگان زمین تا آسمان تفاوت و اختلاف قمیتی داشت.

با توجه به اینکه قیمت محصولات در کارخانه‌ها بر روی کالا‌ها ثبت می‌شود لازم است تا مسئولان نظارتی بازرسی‌های خود را از کارخانه‌ها و تولیدکنندگان آغاز کنند و از همان ابتدای امر از ورود اقلام مصرفی مردم با قیمت گران به بازار جلوگیری کنند.

گزارش از اشکان دوستی‌پور

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دنا
۲۰:۵۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
حتی در فروشگاههای زنجیره ای هم‌تخلف وجودداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
همه زندگی برا پولدارها شده اونایی که حقوق ودر امد کم دارند حسرت همه چی موندن چرا پیگیری نمیکنند جنسا را حد عقل قشر پایین ماهی ی بار گوشت ومرغ بخورند
Iran (Islamic Republic of)
اسی
۱۴:۴۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
نوشیدنیها چرا اینقدر گران شدن از 2000 تومان در یک ماه قیمت شون شده 3500 تومان بستنی 500 تومانی شده 1000
و غیره همه چیز ارزان که نشده گرانتر هم شده
علت هم فقط نظارت ضعیف دولت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
آخه کی رسیدگی کنه؟؟؟؟؟؟ مگه کسی هست که به این تخلفات رسیدگی کنه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
زندان و جریمه این ها در این اوضاع اقتصادی باید انجام شود
Iran (Islamic Republic of)
kaka
۱۲:۴۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
جدید دستگاه بارکد وارد کردن و عمده فروشها جنسهارو به انبار برده و بادرج قیمت جدید و یا لیبل قیمت چسبی جدید قیمتهارو افزایش میدن و اینطوری با هماهنگی خود شرکتها قانون رو دور میزنن
چرا رسیدگی نمیکنن به این مسایل؟؟؟
United States of America
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
چرا رسیدگی نمیکنن به این مسایل
Iran (Islamic Republic of)
kaka
۱۲:۴۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
باید یقه صاحب برند گرفته بشه و برخورد جدی با شرکت متخلف صورت بگیره مگه با جریمه چندمیلیونی اینکار حل میشه؟ باید به جرم اخلال در بازار محاکمه بشه این شرکت تا درسی برای بقیه باشه که اینطور قیمت جعلی چاپ نکنن و قانونی بزارن که هرکس به این طریق اقدام به رید محصول و فروش ان به مصرف کننده کند جرم تلقی و جریمه و حتی زندان شدید برای اون درنظر گرفته بشه
درغیر اینصورت فقط جریمه چند میلیونی و اینکارا چیزی درست نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
هم وطن
۱۲:۳۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
نظارت نیست 124 پاسخگو نیست ، تعزیرات در دسترس نیست و از مسئولین هم کسی نیست . شده بازار حرج و مرج چای ساخت داخل 20 تومانی 60 تومان . از خدا بترسید .
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۳:۴۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
استعفا هم نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
اگر زودتر نرخ دلار ثابت بشه روی یک قیمت ،وضعیت خیلی بهتر میشه و بازی کمتر میشه و کاسبی ها هم از این رکود تا حدودی خارج میشوند .....

قابل توجه مردم عزیز و فهیم که اینقدر دنبال سکه و ارز نباشند و به تلاطم بازار موج ندهند ...ببینید رفتار خودمان چگونه زندگی خودمان را خراب میکند .....
Germany
ناشناس
۱۲:۲۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
آلمان پی از جنگ فروشگاه های زنجیره ای بزرگ مثل تعاونی های ایران زد و جلو تورم رو گرفت
این فروشگاه ها باید هر روز بیشتر شن
الان سرمایه گذاری توی فروشگاه های زنجیره ای بهتر از بانگ و خونه هست
بیست درصد اقتصاد آمریکا مال فروشگاه های زنجیره ای داره
فروشگاه های زنجیره ای راهی برای جلوگیری از گرون فروشی و تورم و دلالی
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۱۲:۱۳ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
هم دولت به مردم رحم نداره هم مردم بهم رحم نمیکنن اینجاست که شاعر میگه باید منتظر عذاب الهی باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
بدبختی که ۱۰۰تا چای داره فروخت باید ۱۰۰تا بتونه بخره... این نه سوده نه افزایش سرمایه... ۱۰۰تا چای رفته ۱۰۰تا خریده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
قانون بازدارنده برای گران فروش، احتکار،غش در معامله، چیست؟ کسی چیزی میدونه؟ آیا قانون اقتصادی داریم؟
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۱۱:۳۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
به جای گرفتن خرده فروشان باید منبع اصلی همان قیمت کارخانه درست و واقعی بر روی کارتن نوشته بشه والا اکثر خرده فروشان دراین مورد مقصر نیستند
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۱۱:۳۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
متاسفانه قیمت چای گلین که دوماه پیش 22 هزار توامن بود الان 57 هزارتومان قیمت خورده است ایا کسی نیست از این شرکت بپرسد که ظرف دوماه چی شده اینقدر قیمت افزایش یافته است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
چرا داروخانه ها اینکار را می کنند وکسی پاسخگو نیست داروی قیمت قدیم را با قیمت جدید عرضه می کنند
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۱:۲۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
چرا فقط چای کلی اجناس و کالاهای اساسی که به این شکل به مردم میفروشن چرا به همه جا رسیدگی نمی کنیدچرا نظارت رو این جور فروشها ندارید چرا جلوی گرونی نمیگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
فروشگاههای ماهم دست کمی ازشون ندارن..خوزستان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
الان این چای ها در هایپر استار بسته ای 65 هزار تومان فروش میره و هیچ کسی نیست که رسیدگی کنه .....
United States of America
ناشناس
۱۴:۵۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
شما رسیدگی کن و نخر
آخرین اخبار