فضاپیماها به زودی در فضا سوخت‌گیری می‌کنند

سوخت گیری کامل سفینه‌های فضایی هنگام پرتاب خطر‌های فراوان به همراه دارد؛ دانشمندان برای ارسال سفینه‌ها به سفر‌های طولانی و کاهش خطر‌ها به دنبال راهکار‌های جدید هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان ناسا  برای ارسال سفینه‌های فضایی به سیاره مریخ و کره ماه در نظر دارند در طرحی مشترک با اسپیس ایکس سیستم سوخت گیری فضایی در مدار کره زمین ایجاد کنند. این سیستم سوخت رسانی به گونه‌ای شناور در مدارکره زمین قرار می‌گیرد و سفینه‌های فضایی به جای سوخت گیری کامل در زمان پرتاب که سبب سنگین شدن سفینه فضایی، کندی سرعت درزمان پرتاب و احتمال بالای انفجار می‌شود، با مقدار اندکی سوخت از مدار کره زمین خارج می‌شوند و در مدارکره زمین سوخت گیری انجام می‌دهند.
 

به گفته کارشناسان سوخت رسانی به سفینه‌های فضایی درسفر‌های طولانی مدت فضایی اهمیت فراوان دارد. مقام‌های اسپیس ایکس اعلام کرده اند با استفاده از فناوری‌های پیشرفته امکان سوخت رسانی به سفینه‌های فضایی را انجام خواهند داد. کمبود سوخت برای رساندن سفینه‌های فضایی به سیاره‌های دور دست یکی از چالش‌های پیش روی دانشمندان برای ارسال سفینه‌های فضایی است و تاکنون به این دلیل تعداد زیادی از ماموریت‌های فضایی به اجبار پایان یافته است.

درطرح سوخت گیری فضایی ناسا در نظر دارد موشک‌های اسپیس ایکس، چون سوپرهوی یا استارشیپ را به مدار کره زمین پرتاب کند که مقدار فراوان سوخت با خود حمل می‌کنند. این سوخت شامل مقدار فراوان گاز متان و اکسیژن مایع خواهد بود. در زمان رسیدن به مدار، سفینه فضایی راهی سفربه کره ماه یا سیاره مریخ به موشک فضایی متصل شده و سوخت دریافت می‌کند.
 
به گفته مقام‌های ناسا این طرح افزون بر سفینه‌های متعلق به ناسا برای دیگر سازمان‌های فضایی که دارای سفینه‌های فضایی هستند هم مفید خواهد بود. ناسا پیش‌تر پژوهش‌هایی درباره انتقال سوخت و سوخت رسانی در فضا انجام داده است اما وضعیت خلاء موجود در فضا می‌تواند سبب دگرگونی در اجزای تشکیل دهنده سوخت سفینه‌های فضایی شود.
 

کارشناسان ناسا برای کاهش میزان نیاز به سوخت گیری درخلاء به ساخت موشک فضایی SLS پرداخته اند اما هزینه بسیاربالای ساخت موشک SLS و زمان برشدن فرآیند ساخت آن سبب شده است تا طرح ساخت موشک غول پیکر ناسا که برای سفربه مقصد‌های طولانی مدت فضایی ازجمله کره ماه طراحی شده است درآستانه شکست قرار گیرد. ناسا برای انجام ماموریت سفر به کره ماه، سیاره مریخ و دیگر ماموریت‌های فضایی درپیش روی با ۱۳ شرکت پیشگام درعرصه فضایی قرارداد تجاری بسته است.
 
بنابر پیش بینی‌های انجام شده کارشناسان ناسا در نظر دارند در سال ۲۰۲۴ دوباره انسان را به کره ماه درماموریتی به نام آرتمیس باز گردانند. موفقیت این ماموریت می‌تواند به دانشمندان برای تولید سفینه‌های فضایی مجهز برای سفر به سیاره مریخ کمک کند. ناسا بخش بندی‌های مختلفی برای سفر به کره ماه و سیاره مریخ انجام داده که شامل ساخت و تجهیز وسایل ارتباطی پیشرفته، ساخت سفینه‌های فضایی، سطح نشین و ربات‌های با قابلیت حرکت برسطح سیاره ها، امکان ساخت، سرهم کردن و از هم باز کردن قطعه‌های فضایی، مقابله با نیروی پیشران و فناوری اکتشاف و حفاری در فضاست.
 

از جمله شرکت‌های طرف همکاری با ناسا، اسپیس ایکس، بلواوریجین و لاکهید مارتین را می‌توان نام برد. ناسا و اسپیس ایکس در سال‌های اخیر همکاری‌های گسترده‌ای با یکدیگر داشته اند. در سال ۲۰۱۴ ناسا دو قرارداد با رقم بسیار بالا با دو شرکت اسپیس ایکس و بوئینگ انعقاد کرد تا کپسول‌های فضایی جدیدی برای انتقال فضانوردان و انواع محموله‌ها به فضا و بازگرداندن آن‌ها به زمین بسازند.
 
در تاریخ ۲۶ ماه جولای سال میلادی  امسال، شرکت اسپیس ایکس موشک آزمایشی خود به نام استارهوپر را آزمایش کرد. استارهوپر نمونه اولین موشک فضایی استارشیپ است که کارشناسان اسپیس ایکس امیدوار هستند روزی برسطح کره ماه فرود آید و فضانوردان را به سیاره مریخ منتقل و دوباره به زمین بازگرداند. بنابر پیش بینی‌های انجام شده نمونه تجاری و نهایی موشک فضایی استارشیپ درسال ۲۰۲۱ تکمیل خواهد شد. از جمله موشک‌های فضایی اسپیس ایکس برای ارسال فضانوردان به سفر‌های فضایی می‌توان فالکون هِوی و استارشیپ را نام برد.

منبع: digitaltrends
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار