پیش بینی تولید ۲۵ هزار تن شیلات در سال ۹۸

مدیرکل شیلات کرمانشاه گفت: در یک برنامه سه ساله تا پایان سال ۱۴۰۰ درصد هستیم میزان تولید شیلات استان را به ۳۰ هزار و ۶۵۵ تن با اشتغال چهار هزار و ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم برسانیم.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، فرزاد افضلی مدیرکل شیلات کرمانشاه گفت: پیش بینی می‌شود میزان تولید شیلات کرمانشاه در سال ۹۸ به ۲۵ هزار تن برسد که شرایط توسعه و ایجاد اشتغال در راستای ساماندهی فعالیت‌های آبزی پروری را رقم می‌زند.

افضلی از مطالعه و احداث پرورش ماهی در قفس در دریاچه سد داریان پاوه با ظرفیت تولید ۵۰۰ تن و اشتغال برای ۵۰ نفر، مطالعه و احداث ۶ سایت پرورش ماهی در اراضی پایاب سد داریان پاوه با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۵۰۰ تن و اشتغال ۳۰ نفر، مطالعه و احداث پرورش ماهی در قفس در دریاچه بند هیروی پاوه با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن و اشتغال ۱۰ نفر به عنوان بخشی از این پروژه‌ها یاد کرد.

وی اظهار داشت: تکمیل زیرساخت مرحله دوم مجتمع پرورش ماهی گرمابی شهدای قصرشیرین با ۶۴ مزرعه به همراه کانال‌های آبرسانی آماده با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۲۰۰ تن و اشتغال ۲۲۰ نفر، احداث مجتمع‌های پرورش ماهی و میگو یک هزار و ۵۰ هکتاری دشت خان لیلی در مجاورت سامانه گرمسیری با ظرفیت چهار هزار تنی و اشتغال یک هزار نفری، تکمیل زیرساخت مجتمع پرورش ماهی سردابی کلاران دشه پاوه ۴۰۰ تنی با اشتغال ۷۰ نفر، احداث پرورش ماهی در اراضی پایاب سد‌های مخزنی غیرشرب جامیشان و زمکان و سد آزادی از دیگر پروژه‌ها برای تحقق این هدف است.

افضلی ادامه داد: در مجموع در سال گذشته میزان تولیدات شیلات استان ۲۰ هزار و ۱۰۵ تن بود که برای سه هزار و ۵۴۸ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرداز این میزان شاهد تولید چهار هزار و ۲۸۰ تن ماهی گرمابی، ۱۲هزار و ۶۵۰ تن ماهی سردابی و یک هزار و ۱۰۰ تن پرورش ماهی در قفس بودیم.

وی تولید ماهیان خاویاری سال گذشته استان را ۵۰ تن اعلام کرد و افزود: هم اکنون پرورش ماهیان خاویاری در سه مزرعه و یک واحد قفس فعال است.

به گفته وی، کارگاه تکثیر میگوی قصرشیرین نیز با ظرفیت ۲ میلیون قطعه پست لارو تنها مرکز تامین کننده پست لارو گونه رونبرگی کشور است از تولید ۲۵ تن میگو در این مرکز در سال گذشته خبر داد.

افضلی  گفت: بحث بازاریابی و توسعه صادرات یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه آبزیان است، در سال‌های گذشته به این مقوله که همان ایجاد سکوی صادرات و ایجاد بارانداز در مرز رسمی قصرشیرین است ورود پیدا کردیم که به تایید استاندار کرمانشاه نیز رسیده و در کارگرو‌های استانداری نیز مصوب شده است شایسته نیست که محصولات شیلاتی ما به نام استان‌های شمالی و جنوبی به عراق صادر شود و هم اکنون موافقت برای تهیه اراضی مورد نیاز سکوی صادراتی مصوب شده است.

مدیرکل شیلات کرمانشاه یادآور شد، ماهیان گرمابی خاستگاه بومی دارد و می‌توانیم با رهاسازی آنان در قالب فعالیت صید و صیادی در این بخش نیز فعالیت کنیم و هم اکنون درصدد رهاسازی سه نوع ماهی بومی در رودخانه‌های استان هستیم که اقدام ارزشمندی در راستای ممانعت از انقراض گونه‌های بومی است.

انتهای  پیام/ز

 

توسعه صادرات  آبزیان در استان کرمانشاه 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار