غفاری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

اخراج بولتون، آمریکا را از بیماری مزمن جنگ طلبی رهایی نمی‌دهد

کارشناس مسائل اروپا گفت: آمریکا سال‌هاست که با بیماری مزمن جنگ طلبی دست به گریبان است و اخراج بولتون دردی از آنها دوا نمی‌کند.

ترامپ به دنبال فردی برای عامل شکست های خود/ ترامپ؛ مسئول اصلی آنچه در سه سال اخیر در سیاست خارجی آمریکا به وقوع پیوسته است/ترامپ تلاش می‌کند افراطی گری‌های چند سال اخیر خود را بر گردن بولتون بیاندازد/جان بولتون با ناکامی محض در مقابل تهران دوران مسئولیت خود در دوران ترامپ را به پایان رساند/بولتون؛ نماد شکست تمام اعیار سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در تقابل با جمهوری اسلامی ایران/به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، روز سه شنبه (۱۰ سپتامبر) در توییتی خبر از اخراج  جان بولتون مشاور امنیت ملی خود داد، ترامپ در این توییت نوشت که شب گذشته به بولتون اطلاع داده است تا دیگر نیازی به حضور او در کاخ سفید نیست.

در همین رابطه هوگان گیدلی، سخنگوی کاخ سفید، گفته است "چارلز کوپرمن" به عنوان سرپرست موقت شورای امنیت ملی آمریکا منصوب شده است.

در حقیقت بولتون به عنوان یکی از مخالفان سرسخت نظام جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود، او سومین مشاور امنیت ملی است که توسط ترامپ برکنار می‌شود. در واقع دونالد ترامپ در آوریل ۲۰۱۸ بولتون - ۷۰ ساله - را به این سمت منصوب کرد.

حنیف غفاری کارشناس مسائل اروپا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در حقیقت اخراج جان بولتون از کاخ سفید تنها معلول مسئله افغانستان و اختلاف بین ترامپ و بولتون بر سر مذاکرات صلح نبود، بلکه اختلافات عدیده و عمیقی بین رئیس جمهور آمریکا و مشاور امنیت ملی او  به خصوص طی ماه‌های اخیر به وجود آمده بود که یکی از آنها هم مسئله ایران بود.

او افزود: جان بولتون در دوران ریاست جمهوری جورج واکر بوش به عنوان نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد نقش می‌کرد و  یکی از اعضای اصلی حلقه نو محافظه کاران به شمار می‌رفت، او در کسوت مشاور امنیت ملی ترامپ هم تنها یک نقش داشت و آن پیگیری بحث براندازی جمهوری اسلامی ایران  بود.

غفاری خاطر نشان کرد: در دوران ریاست جمهوری ترامپ قبل از اینکه جان بولتون سمت مشاور امنیت ملی او را بر عهده بگیرد به گروه‌های ضد انقلاب و به ویژه منافقین، قول داده بود که نظام جمهوری اسلامی ایران را سرنگون کند؛ اما امروز شاهد هستیم که او بدون آنکه به اهداف شومش دست یابد از سمت خود اخراج شد.

کارشناس مسائل اروپا گفت: ترامپ تلاش می‌کند افراطی‌گری‌های چند سال اخیر خود را بر گردن بولتون بیاندازد و درصورت ادامه دادن این رویه شاهد خواهیم بود که همین رویکرد را هم در قبال مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا داشته باشد.

او ادامه داد: ترامپ کاملا بر حوزه سیاست خارجی و برنامه های دولتمردانش در این حوزه اشراف دارد، به عبارت دیگر رئیس جمهور آمریکا مسئول اصلی موضع گیری و اقداماتی است که طی سه سال اخیر در حوزه سیاست خارجی این کشور شاهد بودیم  و چنین فرافکنی‌هایی نمی‌تواند کمکی به ترامپ باشد تا  از زیر بار پذیرش مسئولیت  تصمیم گیری هایش شانه خالی کند.


بیشتر بخوانید:واکنش ظریف به اخراج بولتون 


غفاری تاکید کرد: در حقیقت ترامپ در سال ۲۰۱۶ میلادی ابتدا مک مستر و رکس تیلرسون را به عنوان مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه خود منصوب می‌کند، اما بعد از یک سال به دلیل تحریک قشر نو محافظه کار آمریکا به این نتیجه رسید که می‌تواند با استفاده از افرادی مانند بولتون و پمپئو عملا پیام اقتدار آمریکا را در نظام بین الملل مخابره کند، اما این اشتباه محاسباتی وحشتناک ترامپ منجر شد که بولتون و پمپئو به کاخ سفید راه یابند و در نتیجه  خسارت های زیادی در حوزه سیاست خارجی آمریکا برای دولت او به همراه داشته باشد.

کارشناس مسائل اروپا تصریح کرد: عواقب، آثار و تبعات سیاست‌های ترامپ مخصوصا سیاست‌های بولتون تا مدت‌ها بر دستگاه دیپلماسی  آمریکا سنگینی خواهد کرد و واشنگتن در پرونده های  ونزوئلا، کره شمالی، تهران، افغانستان و منطقه غرب آسیا ناموفق بوده است و کاخ سفید را  با بحران مزمنی در حوزه سیاست خارجی درگیر کرده است.

او افزود: با برکناری بولتون بحران مزمن آمریکا از بین نخواهد رفت، بلکه روسای جمهور آینده این کشور هم با همین چالش ها دست به گریبان خواهند بود.

غفاری با بیان اینکه دوران مسئولیت جان بولتون در کاخ سفید با ناکامی محض  به پایان رسید، گفت: همانطور که کارشناسان آمریکایی هم پیش‌بینی کرده اند، این مسئولیت آخرین حضور بولتون در قدرت  خواهد بود، چراکه او یکبار در دوران ریاست جمهوری بوش و یکبار هم در زمان ترامپ، منازعه با تهران را انتخاب کرد و هردو بار هم طوری شکست خورد که دیگر امکان اعاده حیثیت ندارد.

کارشناس مسائل اروپا گفت: در حقیقت بولتون را می‌توان نماد شکست تمام عیار سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در تقابل با جمهوری اسلامی ایران دانست.

او با اشاره به گام‌های برجامی ایران، گفت: هر سه گام‌ برجامی تهران که در ذیل استراتژی مقاومت برداشته شده است نقش بسیار مهمی در ترسیم قدرت ایران در عرصه بین المللی داشت، چراکه اتخاذ استراتژی مقاومت فعال در نهایت به انزوای افرادی مانند بولتون در آمریکا منتهی شد.

انتهای پیام/

ترامپ، جان بولتون را برکنار کرد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار