زنگ خطر چاقی در کودکان یزدی به صدا در آمد

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: بیش از پنج درصد کودکان زیر پنج سال استان یزد در معرض اضافه وزن قرار دارند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ،  یوسف نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدقی یزد گفت: بر اساس آخرین آمار، ۵/۲ درصد از کودکان زیر پنج سال استان یزد در معرض اضافه وزن قرار دارند که ۱/۸ درصد از این کودکان دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

او با بیان روند رو به رشد چاقی و اضافه وزن در کودکان نگران کننده است، افزود: عدم کنترل و پیشگیری از چاقی و اضافه وزن در سنین کودکی، زمینه‌ی چاقی در سنین بالاتر هموارتر می‌شود.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدقی یزد ادامه داد: کم تحرکی، اختلالات تغذیه‌ای، عادت‌های نامناسب غذایی، عوامل هورمونی و وراثت از جمله مهمترین علل ابتلا افراد به بیماری چاقی است.

او با اشاره به اینکه  اختلالات تیروئیدی از عوامل هورمونی دخیل  در بیماری چاقی است، گفت: اگر کم کاری تیروئید در بدو تولد بررسی می‌شود، اما در سال‌های بعد بسته به اینکه والدین مشکلات تیروئیدی داشته باشند کودک باید مورد بررسی مجدد قرار گیرد.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدقی یزد به تاثیر وراثت در بروز بیماری چاقی اشاره و ادامه داد: چاقی والدین، احتمال ابتلا به این بیماری در فرزندان را بیش از دوبرابر افزایش می‌دهد.

نقیایی اظهار داشت: گرایش کودکان به استفاده از وسایلی نظیر تبلت، موبایل، بازی‌های رایانه‌ای وغیره باعث کم تحرکی کودکان و افزایش روند چاقی در آن‌ها می‌شود، در نتیجه والدین باید با کاهش ساعت استفاده از این نوع ابزار‌ها و جایگزینی بازی‌های با تحرک و فعالیت فیزیکی به جای بازی‌های یارانه‌ای درصدد رفع این عامل برآیند.

او رفتار درمانی را بهترین اقدام، برای کنترل و پیشگیری از چاقی دانست و ادامه داد: رفتار درمانی می‌تواند با انواع روان درمانی برای عوامل روان‌ شناختی مرتبط با چاقی که در درمان ضروری به نظر می‌رسند، ترکیب شود.

انتهای پیام/ی

رشد چاقی در کودکان  یزدی نگران کننده است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار