کشاورزی کشور دچار ناپایداری است/ «بهره وری پایین» چالش زراعت

معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعت گفت: کشاورزی کشور به شدت ناپایدار بوده که باید با حفظ خاک، بهره وری بهتر از آب در راستای پایداری کشاورزی تلاش کرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گردهمایی کشت محصولات پاییزه گلستان ظهر سه شنبه با هدف تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی وزارت و سازمان جهادکشاورزی استان گلستان با حضور معاون وزیر در امور زراعت، مجریان وزارت جهادکشاورزی، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان، معاونان، مدیران و کارشناسان و کشاورزان در محل سالن اجتماعات کانون فرهنگی طا‌های گرگان برگزار شد.

در این گردهمایی معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعت در سخنانی با تاکید بر اینکه با تمام توان به دنبال حمایت از تولید داخلی هستیم، اظهارکرد: کماکان بحث آب و پایین بودن بهره وری و ناپایداری بخش کشاورزی هنوز چالش جدی کشور است.

عباس کشاورز در ادامه افزود: این بحران با شدت و ضعف در همه جای کشور وجود دارد و باید توجه به مصرف و مدیریت مصرف آب در اولویت برنامه ما باید باشد.

کشاورز در ادامه گفت: ما در حد انتظار به موضوع آب نپرداخته ایم هنوز فرصت داریم این چالش را مدیریت کرده، اما در صورت بی توجهی خشم طبیعت پرهزینه خواهد بود.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه استان گلستان در ایران یک برند و مدل محسوب می‌شود گفت: اقدامات شما در استان گلستان قابل تقدیر است و اینکه با وجود طغیان آفات در کشور تلاش دارید تا تولید پنبه را افزایش داده و به جایگاه گذشته اش برگردانید بسیار کار بزرگی است.

کشاورز ناپایداری بخش کشاورزی را عامل مهمی در آسیب امنیت غذایی کشور عنوان کرد و افزود: کشاورزی کشور به شدت ناپایدار بوده که باید با حفظ خاک، بهره وری بهتر از آب در راستای پایداری کشاورزی تلاش کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعت گفت: اگر می‌خواهیم کشاورزی مان و تولیداتمان پایدار شود باید از تمام روش‌هایی که به پایداری خاک کمک می‌کند استفاده کنیم.
 

کاهش بذر مصرفی

 
در ابتدای مراسم هم رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان از کارشناسان و محققان پر تلاش سازمان تشکر کرد و گفت: با وجودی که امسال با توجه به وقوع سیل ویرانگر شرایط سختی بر استان حاکم بود، اما همکاران ما با پشتکار و با تکیه بر علم و تکنولوژی توانستند به افزایش تولید در واحد سطح دست یابند.

مختار مهاجر افزود: باید با برنامه ریزی کشاورزان را متقاعد کنید که بذر خود مصرفی را به حداقل برسانید، زیرا کاهش محصول را در پی دارد.

مهاجر در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد با تلاش شبانه روزی بتوانیم با سرافرازی و با تمام توان به امنیت غذایی کمک کنیم.
 

توجه به کشاورزی حفاظتی

 
در ادامه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان گلستان به بیان برنامه‌های اجرایی در خصوص کشت محصولات پاییزه در استان پرداخت و به کشاورزی حفاظتی، تناوب زراعی و نقش آن در کاهش بیماری‌ها و علف‌های هرز و حفظ بقایای گیاهی اشاره کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان هم گزارشی از پایش مزارع گندم در استان ارائه کرد.

نوربخش داداشی، مدیرکل هواشناسی استان گلستان هم به ارائه گزارش وضعیت آب و هوا و میزان بارندگی و میانگین دمای استان در سال زراعی پرداخت.

در پایان این گردهمایی از سامانه آنلاین نقشه‌های پراکنش آفات و بیماری‌های مهم گندم و کلزا در استان رونمایی شد.
 
منبع: مهر
 
انتهای پیام / اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.