در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ساخت دستگاه جذب رطوبت هوا برای تأمین آب شرب

یک فناور ایرانی از ساخت دستگاه جذب رطوبت هوا برای تأمین آب مصارف شهری و کشاورزی بدون مصرف انرژی خبر داد.

ساخت دستگاه جذب رطوبت هوا برای تأمین آب شربمیلاد ژاله رفعتی فناور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره ساخت دستگاه جذب رطوبت هوا اظهار کرد: این سامانه در محیط‌هایی با درصد رطوبت نسبی بالاتر از ۷۰ به میزان ۱۵ لیتر آب به ازای هر مترمربع بدون مصرف انرژی کار می‌کند.

او ادامه داد: این مقدار آب حداقل مقدار آب جمع آوری شده است. اما اعداد آزمایشگاهی جذب حدود ۲۵۰ لیتر آب در روز را نشان داده است. همچنین سطوح نانویی ساخته شده توسط تیم، هیچ‌گونه تغییری در خاصیت آب ایجاد نمی‌کند و آبی کاملا مقطر تحویل می‌دهد علاوه بر آن آب خروجی نیاز به هیچ‌گونه فرآیندی در خالص سازی و کاهش مواد آ‌لاینده برای مصارف کشاورزی ندارد.

این فناور گفت: با استفاده از پوشش‌های نانویی این گروه بر روی صفحات یا لوله‌های خنک سازی، می‌توان میزان مصرف انرژی را با کندانس قطره‌ای حداقل تا ۳۰ درصد کاهش داد. از نکات مثبت دیگر این روش پوشش دهی، افزایش مقاومت به خوردگی سطوح لوله‌های مبدل‌ها است که هزینه تعمیر و نگهداری را به شدت کاهش می‌دهد.


بیشتر بخوانید:طراحی و ساخت دستگاه تصفیه هوای پلاسمایی در کشور


ژاله رفعتی درباره کاربرد این محصول بیان کرد: در محل‌هایی که رطوبت هوا بالاست، ولی میزان آب شیرین سطحی بسیار کم است (مانند مناطق ساحلی جنوب ایران) می‌توان از این سیستم برای تأمین آب مصارف شهری و کشاورزی بدون مصرف انرژی استفاده کرد.

او ادامه داد: کاربرد دیگر این دستگاه پوشش‌های نانویی در مبدل‌های انرژی، افزایش ظرفیت جابجایی حرارتی به وسیله قطره‌ای کردن چگالش است که می‌تواند میزان مصرف انرژی را بهینه کند، همچنین در سامانه‌هایی که نیاز به استخراج آب از محیط با رطوبت بالا وجود دارد (مانند خروجی هوای کاشی‌سازی)، می‌توان از این سیستم برای کاهش مصرف انرژی و کندانس بخار استفاده کرد.

این فناور بیان کرد: این دستگاه در حوزه‌های کشاورزی، نفت و گاز، صنایع پالایشگاهی، صنایع فولاد و کاشی‌سازی کاربرد دارد.

ژاله رفعتی درباره مزایا و قابلیت‌ها این محصول عنوان کرد: دستگاه جذب رطوبت هوا قابلیت عدم نیاز به انرژی، عمر طولانی و بازدهی بالا، عدم نیاز به گندزایی آب، خروجی برای مصارف کشاورزی، تعمیر و نگهداری آسان، عدم نیاز به استفاده از منبع خنک سازی و افزایش سرعت تخلیه آب چگالش شده به کمک الگوریتم‌های نانویی را دارا است.

او گفت: بیشترین میزان جمع آ‌وری آب توسط سامانه‌های جذب رطوبت گزارش شده در ایران حدود ۸ لیتر به ازای یک مترمربع است، ولی این محصول توانایی جمع آوری بالای ۱۵ لیتر آب به ازای یک مترمربع از این صفحات جمع کننده را داراست. قیمت تمام شده پوشش برای هر مترمربع کمتر از ۱۰ دلار است. اگر هر لیتر آب صنعتی را ۵ سنت در نظر بگیریم، در بدترین حالت، کمتر از ۶ ماه بازگشت سرمایه اتفاق می‌افتد.

این فناور در پایان گفت: هدف بعدی ما تولید پرتوتایپ به تعداد بیشتر برای تست‌های میدانی در اقلیم‌های مختلف کشور است. برای این کار نیاز به همکاری از سمت دولت و بخش خصوصی هستیم.

انتهای پیام/

ساخت دستگاه جذب رطوبت هوا بدون مصرف انرژی توسط فناوران ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جلالی غلی
۱۳:۲۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام درنجف آباد اصفهان کاربرد دارد میتوانم برای فروش با شما کار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۸
هر ليتر آب كشاورزي رو پنج سنت يعني ششصد تومن حساب كرده ؟؟؟
آخرین اخبار