عضو اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ازدیاد تقاضا دلیل افزایش قیمت مرغ است/ حداکثر قیمت هر کیلو مرغ ۱۴ هزار تومان

حجت گفت: با توجه به پایان صفر و ازدیاد تقاضا هم زمان با شروع مجالس و مهمانی‌ها قیمت مرغ با نوساناتی در بازار روبرو شده است.


ازدیاد تقاضا دلیل افزایش قیمت مرغ است/ حداکثر قیمت هر کیلو مرغ ۱۴ هزار تومانعظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و ۱۰۰ تا ۹ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به تبخ در خرده‌فروشی‌ها ۱۳ هزار و ۴۰۰ تا ۱۴ هزار تومان است.

او افزود: باتوجه به پایان ماه صفر و ازدیاد تقاضا به مناسبت برگزاری جشن‌ها و مهمانی‌ها انتظار می‌رود تغییرات قیمت در حد نوسان ۲ تا ۳ درد در بازار اتفاق بیافتد.

حجت ادامه داد: اگر روند افزایش قیمت مرغ در بازار استمرار یابد مرغداران به سبب آنکه این امر یک مزیت در صنعت طیور به شمار می‌رود با نگهداری مرغ در سالن‌ها به مدت چند روز و مدیریت در عرضه وزن لاشه را افزایش می‌دهند که این امر از افزایش لجام گسیخته قیمت مرغ در بازار جلوگیری می‌کند، عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی متوسط قیمت هر قطعه جوجه یک روزه را ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت جوجه یک روزه در روز‌های اخیر نوسانی نداشته و همواره باید منتظر ماند و دید که در روز‌های آتی چه اتفاقی در بازار رخ می‌دهد.


بیشتر بخوانید: آخرین قیمت خودرو‌های پرفروش در ۸ آبان ۹۸ + جدول


عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه قیمت نهاده‌های دامی از ثبات نسبی در بازار برخوردار است، افزود: باتوجه به روند منظم بارگیری نهاده‌های دامی انتظار می‌رود که قیمت ذرت و کنجاله سویا در همین حد باقی بماند.

این مقام مسئول ادامه داد: علی‌رغم فصل برداشت ذرت بعید است که قیمت این محصول کمتر از نرخ مصوب در بازار عرضه شود، ضمن آنکه قیمت ذرت تولید داخل بر حسب کیفیت متغیر است.

او با اشاره به اینکه کمبود عرضه مرغ به بازار صحت ندارد، گفت: اگر میزان جوجه‌ریزی واحد‌های مرغداری ۹۵ میلیون قطعه به بالا باشد از اینرو این امکان وجود دارد که میزان مصرف را مدیریت کرد چرا با نگهداری هر قطعه مرغ به مدت زمان حداکثر یک هفته بیشتر در فارم‌ها می‌توان تولید گوشت مرغ را تا نیم کیلو افزایش داد که با این وجود کمبودی در عرضه به بازار نداریم.

این مقام مسئول آمار رسمی جوجه‌ریزی واحد‌های مرغداری در مهر ماه را ۹۵ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: البته ۵ درصد جوجه‌ریزی در فارم‌های فاقد مجوز رسمی تولید می‌شود که مرغ تولیدی آن‌ها به بازار عرضه می‌شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در واکنش به اظهارات مطرح شده پیرامون احتکار مرغ در واحد‌های مرغداری گفت: با وجود آنکه در وزن و سن خاصی قابلیت نگهداری مرغ وجود دارد و نگهداری مرغ در پروسه زمانی طولانی مدت زمینه را برای افزایش تلفات فراهم می‌کنند از اینرو هیچ مرغداری اقدام به چنین کاری نمی‌کند چرا که در صورت نگهداری طولانی مدت مرغ در سالن‌ها این امکان وجود دارد که یک دوره جوجه‌ریزی دچار چالش شود که در نهایت با هدر رفت حتی یک قطعه مرغ در هر روز مرغداران با زیان چشمگیری مواجه می‌شوند.

او درباره تأثیر شیوع بیماری نیوکاسل بر صنعت مرغداری بیان کرد: سازمان دامپزشکی در خصوص مقابله با بیماری نیوکاسل در استان‌ها تمهیداتی اندیشیده است به طوری که طرح واکسیناسیون ملی در برابر طیور بومی تخمگذار و گوشتی در تمامی استان‌ها آغاز شده است.

حجت در خصوص آخرین پیگیری‌ها پیرامون عوارض صادرات مرغ گفت: علی‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته تا کنون اتفاق خاصی در خصوص کاهش تعرفه رخ نداده است، در حالی که باتوجه به شرایط منطقه و پتانسیل بالای صنعت مرغداری از مسئولان امر انتظار می‌رود که رایزنی‌هایی در خصوص صادرات به عراق انجام دهند چرا که به سبب اتخاذ تصمیمات یک شبه مبنی بر افزایش تعرفه‌ها امکان حضور در بازار‌های صادراتی به سبب نبود صرفه اقتصادی وجود ندارد و تنها میزان محدودی مرغ به صورت قاچاق به بازار‌های هدف صادر می‌شود.

وی با اشاره به دلایل قاچاق مرغ به بازار‌های هدف گفت: اخذ عوارض بالای صادرات مرغ و نبود صرفه اقتصادی برای صادر کنندگان و بی اعتمادی تجار بازار‌های هدف نسبت به قوانین صادراتی ما همگی دست به دست یکدیگر داده تا مقدار محدودی مرغ به صورت قاچاق به استان‌های شمال غرب و کردستان عراق صادر شود، اما آمار دقیقی از میزان در دسترس نیست.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در بخش پایانی اظهارات خود درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: باتوجه به آنکه نرخ فعلی مرغ در بازار بالاتر از قیمت تضمینی است و از طرفی تولید مرغ سال هزینه بالاتری برای مرغدار دربر دارد، از اینرو تولیدکنندگان تمایلی به تحویل مرغ تولیدی خود به پشتیبانی امور دام ندارند.

او در پایان با بیان اینکه آمار رسمی در خصوص میزان خرید تضمینی ندارم، تصریح کرد: آمار خرید تضمینی مرغ را پشتیبانی امور دام باید اعلام کند، اما اگر قیمت نهاده‌ها را برای مرغداران کمی تعدیل کند این امکان وجود دارد که خرید تضمینی استمرار یابد چرا که قیمت فعلی نهاده‌های پشتیبانی امور دام با بازار تطابق دارد.

انتهای پیام/

رایزنی‌ها در خصوص کاهش تعرفه صادرات راه به جایی نبرد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار