در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

خرید تضمینی برق با قیمت‌های تشویقی از مردم

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدید پذیر گفت: دولت قصد دارد برق تجدیدپذیری که مردم تولید می کنند را با قیمت‌های تشویقی خریداری کند.

خرید تضمینی برق تجدید پذیر از طریق جلب مشارکت‌های مردمی/رویکرد مثبت دولت برای توسعه منابع تجدید پذیر

جعفر محمدنژاد سیگارودی سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدید پذیر در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر اظهار کرد: باتوجه به دستور ابلاغ مصوبه افزایش نرخ خرید تضمینی برق توسط وزیر نیرو، می توان گفت یکی از دغدغه‌های مهم بخش خصوصی که  کاهش ارزش نرخ ریال به دلار و  مواجه شدن سرمایه گذاری‌های کلان با مشکل بود، رفع شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت احداث شده‌ انرژی‌های تجدید پذیر در کشور ۸۵۰ مگاوات است که بخش قابل توجهی از آن مرتبط با انرژی خورشیدی، بادی، نیروگاه‌های آبی کوچک و زیست توده است؛ همچنین بخش کوچکی از ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر را می‌توان به نیروگاه‌های بازیافت تلفات حرارتی است.

گفتنی است نیروگاه‌های بازیافت تلفات حرارتی یا سیکل حرارتی ترکیبی از توربین بخار و توربین گازی است به نحوی که ژنراتور توربین گازی برق را تولید می‌کند، درعین حال انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز (توسط محصولات احتراق) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این طریق برق اضافی تولید می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدید پذیر در خصوص سهم منابع انرژی تجدید پذیر در نیروگاه‌های احداثی بیان کرد: ۴۱ درصد از ظرفیت احداث شده در حوزه تجدید پذیر مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی ,۳۶ درصد مربوط به نیروگاه‌های بادی و ۱۰ درصد از آن مربوط به نیروگاه‌های آبی کوچک است. (نیروگاه‌های ۱۰ مگاواتی هم جزو تعرفه‌های خرید تضمینی برق محسوب می‌شوند)

محمدنژاد سیگارودی تصریح کرد: دلیل اصلی رشد انرژی‌های تجدید پذیر نسبت به سال‌های گذشته را می توان علاقه و تاکید قانون گذار به رشد کشور در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و پتانسیل کشور در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر دانست؛ همچنین با اجرای این طرح در برنامه ششم توسعه قرار شد ۵۰۰۰ هزار مگاوات نیروگاه از محل نیروگاه تجدید پذیر در اختیار وزارت نیرو قرار بگیرد و وزرات نیرو مکلف است تا پایان برنامه ششم توسعه بخشی از ظرفیت‌های مورد نیاز را افزایش دهد و ۵۰۰۰ هزار مگاوات آن به انرژی‌های تجدید پذیر اختصاص یابد؛ همچنین در سیاست‌های کلان وزات نیرو افزایش بهره وری، کاهش تلفات در نیروگاه‌ها و خطوط انتقال بوده است.


بیشتر بخوانید:راهکارهای دور شدن از درآمد‌های نفتی در کشور چیست؟


او از دیگر راهکار‌های افزایش بهره وری از انرژی‌های تجدید پذیر به استفاده از منابع تجدید پذیر اشاره کرد و گفت: در درجه اول قانون گذار و در درجه دوم وزارت نیرو به عنوان متولی امر تولید برق در کشور به دنبال توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در کشور بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: طی بررسی‌های انجام شده اخیر متوجه شدیم بیش از ۸۰ کشور دنیا به ویژه کشور‌هایی که ظرفیت تجدید پذیر دارند، در ابتدا زمانی که به فکر توسعه انرژی‌های تجدید پذیر افتادند از مکانیزم‌های تشویقی از جمله جلب مشارکت‌های مردمی استفاده کردند؛ بنابراین سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق و وزارت نیرو تصمیم گرفت همانند ۸۰ کشور مذکور از این مکانیزم‌های تشویقی تحت عنوان خرید تضمینی برق تجدید پذیر شروع کند و قرار شد از طریق منابعی که در اختیار ما قرار داده شده است برق تجدیدپذیری را که مردم وشرکت‌های بخش خصوصی تولید می کنند با قیمت‌های تشویقی خریداری کنیم.


در ادامه محمدنژاد سیگارودی با بیان دور شدن همه مسیر‌های انجام کار از دولت ونزدیک شدن آن به بخش خصوصی و مردم بیان کرد:قانون خرید تضمینی برق تجدید پذیر از سال ۹۵ در دستور کار قرار گرفت و روش‌های جدید آن اعم از قرار داد‌های ۲۰ ساله مورد استقبال قرار گرفت که هزینه‌های سرمایه گذاری در حوزه نیروگاه‌های تجدید پذیر با تعرفه‌های ارائه شده از سوی وزارت نیرو برای سرمایه گذاری در این بخش برای افراد جذب کننده بود.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های ایجاد شده قبل از سال ۹۵ حدود ۱۰۰ مگاوات بود و این عدد در سال‌های بعد از آن علی رغم فراز و فرود‌های موجود افزایش یافت؛ همچنین کشور ما از پتانسیل ظرفیت‌های تجدید پذیر در کشور به ویژه خورشیدی وبادی استفاده می‌کند و بخشی از برق مورد نیاز در کشور را تامین می‌کند.

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدید پذیر در خصوص تامین نفت نفت و گاز مورد نیاز کشور گفت: این فرآورده‌های نفتی و گازی مورد نیاز در کشور از دو مسیر از جمله تبدیل و افزایش نفت وگاز به فرآورده‌های ارزش افزوده و صادرات آن می‌تواند تامین شود. منظور از تامین نفت و گاز مورد نظر از طریق صادرات، کسب درآمد است که این درآمد صرف زیرساخت‌های اقتصادی، نفتی و تولیدی در کشور می‌شود.

محمدنژاد سیگارودی در پایان گفت: رویکرد دولت برای توسعه منابع تجدید پذیر مثبت است؛ چندی پیش طرحی توسط سازمان انرژی‌های تجدید پذیر ارائه شد و این طرح که افزایش ۳۰ درصدی تعرفه خرید برق تضمینی از نیروگاه‌های تجدید پذیر را به دنبال دارد توسط وزیر نیرو تائید شد و در دست اجرا قرار گرفت؛ همچنین با مشارکت آحاد مردم به خصوص مناطق محروم در کنار نیروگاه‌های مگاواتی تجدید پذیر که ظرفیت بسیاری دارند امروزه بیش از ۳۵۰۰ واحد خورشیدی خانگی و کوچک مقیاس در کشور داریم.

گفتنی است ۲۵۰۰ واحد خورشیدی خانگی و کوچک مقیاس دیگر در دست احداث است.

انتهای پیام/

رویکرد مثبت دولت برای توسعه منابع تجدید پذیر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار