قائم مقام معاون امور توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی خبر داد؛

جزئیات واردات گندم به کشور/ رشد ۱۱۶ درصدی واردات برنج صحت ندارد

کاظم نژاد گفت: اگرچه دولت به دنبال تأمین بخشی از نیاز کشور از طریق واردات است، اما تاکنون واردات گندم انجام نشده.

آخرین جزئیات واردات گندم به کشور/ رشد ۱۱۶ درصدی واردات برنج صحت ندارد به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم نژاد قائم مقام معاون امور توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی در حاشیه همایش «آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آمار حدود ۸ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است البته این به معنای تمامی تولید نیست چرا که بخشی از تولید گندم توسط کشاورزان در انبار‌ها نگهداری یا بخش خصوصی اقدام به خریداری آن کرده است.

او درباره آخرین جزئیات واردات گندم بیان کرد: دولت به واسطه مسائل زیربنایی در نظر دارد بخشی از گندم مورد نیاز را از طریق واردات تأمین کند، اما تاکنون ورود گندم به کشور نداشته‌ایم.

کاظم‌نژاد درباره ورود موقت گندم به کشور اظهار کرد: با توجه به آن که ورود موقت گندم به کشور به سبب استفاده حداکثری از ظرفیت کارخانه‌های آرد سازی یک پتانسیل برای ایجاد اشتغال محسوب می‌شوند از این رو واردات آن و صادرات آرد مانعی ندارد ضمن آن که در این موافقت نامه یکی از پیوست‌ها با قزاقزستان و روسیه در خصوص گندم بوده است.

قائم مقام معاون امور توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی ادامه داد: واردات گندم تهدیدی برای تولید داخل نیست بلکه فرصتی است که بخش خصوصی باید تلاش کند تا از این ظرفیت استفاده حداکثری داشته باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان ارتباطی به تولید ندارد، بیان کرد: بنابر آمار معاونت امور زراعت امسال بیش از ۱۰ میلیون تن گندم تولید شده است و هم اکنون بخشی از میزان گندم تولید شده به عنوان خود مصرفی و یا امید به افزایش قیمت در انبار‌ها نگهداری شده است که این امر خلاف نیست و تنها یک کار اقتصادی است که کشاورزان آن را به سبب منافع خود انجام داده است.


بیشتر بخوانید: ممنوعیت صادرات کالا‌های نیاز داخل برای تنظیم بازار


او رشد ۱۱۶ درصدی واردات برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل را تکذیب کرد و افزود: میزان واردات برنج با سال گذشته تفاوتی نداشته است ضمن آن که واردات بر ۲ بخش ذخایر راهبردی و نیاز کشور صورت می‌گیرد.

کاظم‌نژاد با بیان اینکه صادرات شلتوک بلامانع است، گفت: ما با آزادسازی صادرات هر کالایی موافق هستیم، اما در میزان آن مطابق با تولید و نیاز کشور باید دولت تصمیم بگیرد.

به گفته این مقام مسئول که موافقت نامه ایران و اوراسیا یک مزیت برای ما به شمار می‌رود چرا که طی سه سال آینده ظرفیت حداقل ۲ میلیارد دلار در حوزه کشاورزی به این کشور وجود دارد ضمن آن که در شرایط فعلی ظرفیت صادرات به اوراسیا رقمی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار است.

درباره آخرین جزئیات ورود ذرت آلوده به کشور بیان کرد: طبق اظهارات همکاران ما در وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد یک کیلو ذرت آلوده وارد کشور نشده و گمرک اجازه ترخیص آن را نداده است.

انتهای پیام/

واردات گندم تهدیدی برای تولید داخل نیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار