معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

راهروی سبز گمرکی و تعیین ارزش پایه، ۲ اقدام مهم برای تجارت با دیگر کشور‌ها

مهرفرد گفت: موافقت‌نامه ایران و اتحادیه اوراسیا در زمینه کاهش تعرفه تجاری محصولات کشاورزی امری مهم برای بازگشایی بازار ۲۰۰ میلیون نفری کشور‌های اوراسیا به روی ایران است.

راهروی سبز گمرکی و تعیین ارزش پایه، ۲ اقدام مهم برای تجارت با دیگر کشور‌هابه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی در همایش آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اشاره به موافقت‌نامه ایران و اتحادیه اوراسیا در زمینه کاهش تعرفه تجاری محصولات کشاورزی، اظهار کرد: کشاورزی ایران در حال تغییر مسیر و گذر از کشاورزی سنتی به صنعتی است که توسعه بازار‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از ملزومات این امر به شمار می‌رود.
 
معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی افزود: باتوجه به شرایط تحریم در پیمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای کمتر حضور یافته‌ایم، اما پیمان اوراسیا با کشور‌های روسیه، قزاقستان، ارمنستان و بلاروس به سبب جمعیت ۲۰۰ میلیون نفری فرصت مناسبی برای کشورمان فراهم کرده است.

این مقام مسئول ادامه داد: فرصت تجاری پیش آمده برای تجارت با اتحادیه اوراسیا عالی‌ترین سطح موافقت‌نامه بین‌المللی است که ظرف مدت ۳ سال در نظر داریم آن را به تجارت آزاد تبدیل کنیم.

مهرفرد از کاهش تعرفه تجاری محصولات کشاورزی طی موافقت‌نامه ایران و اتحادیه اورسیا خبر داد و گفت: ایران ۹۸ کد تعرفه و اتحادیه اورسیا ۱۲۶ کد تعرفه خود را کاهش داده تا طرفین بتوانند محصولات کشاورزی خود را راحت‌تر صادر کنند، بنابراین ما یک تجارت مطلوب در بسیاری از کالا‌ها را آغاز کرده‌ایم و در ۳ سال آینده باید دید که چطور می‌توان موفق شد که کالا‌ها را جزء تجارت‌نامه ترویجی آورد.

او با بیان اینکه در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در ۱۲۶ کد تعرفه از جانب آن‌ها تخفیفاتی داده شده است، گفت: در بخش صنعتی هم تخفیفات تعرفه‌ای به امضاء رسیده است که هدف از امضای این توافقنامه دسترسی به بازار وسیع‌تر و واردات با شرایط راحت‌تر به کشور بوده است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اجازه کاهش تعرفه برخی محصولات لبنی به منظور جلوگیری از صدمه به تولید و اقتصاد داده نشده است، اظهار کرد: باتوجه به آنکه بلاروس تولیدکننده بزرگ محصولات لبنی است، از این رو اتحادیه اوراسیا با کاهش تعرفه در این خصوص موافقت نکرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بهبود امور زیربنایی در تجارت میان کشور‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: در موافقت‌نامه تجاری ایران و اوراسیا، مسائل قرنطینه‌ای، حمل‌ونقل، تسهیلات گمرکی و ... مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته مهرفرد: راهروی سبز گمرکی و تعیین پایه ارزش گمرکی کالا‌های مختلف ۲ اقدام مهم گمرک ایران برای تجارت با کشور‌ها به شمار می‌رود که این امر تسهیل صادرات محصولات به ویژه در بخش کشاورزی را به همراه داشته است چراکه در گذشته باتوجه به آنکه ارزش کالا‌های گمرکی ایران به درستی تعیین نمی‌شد، کشور‌های واردکننده خود قیمتی برای واردات این کالا‌ها تعیین می‌کردند که در شرایط جدید به آن‌ها ارزش تعیین شده توسط گمرک ملاک عمل قرار می‌گیرد که این امر منجر به کاهش تعرفه و هزینه صادرات می‌شود.

او درباره راهروی سبز گمرکی، گفت: بر این اساس اطلاعات ورود محصول قبل از آنکه به مرز برسد، در سامانه بارگزاری می‌شود که در نهایت این امر از رسوب کالا در مرز که منجر به کیفیت محصولات می‌شود، جلوگیری می‌کند.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا به سبب آنکه ۶ تا ۷ ماه از سال را در سرما و یخبندان به سر می‌برند نمی‌توانند اقدام به تولید محصولات کشاورزی کنند به همین خاطر ما می‌توانیم از این شرایط برای صادرات محصولات استفاده کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه اتحادیه اوراسیا ۱۲۶ کد تخفیف تعرفه به ایران داده است، گفت: ایران هم بازار خود را در مقابل دیگر کشور‌ها به روی آن‌ها گشوده است که بدین منظور ۱۱۳ کد تعرفه کاهشی و ۱۳ کد تعرفه فریز شده است و منظور از فریز کردن کد تعرفه آن است که طی مدت ۳ سال اجازه تغییر این کد تعرفه‌ها وجود ندارد.

مهرفرد با بیان اینکه موافقت‌نامه تجاری ایران و اوراسیا در تسهیل واردات و صادرات کالا تأثیر بسزایی دارد، گفت: بر اساس تفاهم‌نامه واردات محصولاتی مانند گوشت، حبوبات، ذرت و روغن آفتابگردان به طرف مقابل امتیازاتی داده‌ایم و آن‌ها هم در خصوص صادرات محصولات گلخانه‌ای، میوه و سبزیجات از قبیل سیب‌زمینی، کلم، کاهو و ... و همچنین میوه امتیازاتی به ما داده‌اند که این امر روند صادرات و واردات را تسهیل می‌کند.

او با بیان اینکه سطح گلخانه‌ها در پایان دولت تدبیر و امید به ۲ برابر زمان آغاز به کار افزایش خواهد یافت، گفت: این امر امکان توسعه صادرات به شکل مناسب‌تری را برای ما فراهم می‌کند.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در زمینه شیرینی و شکلات طرفین ایران و اوراسیا به یکدیگر تخفیفاتی داده‌اند.

این مقام مسئول آخرین جزئیات توافقنامه سه‌گانه ایران با روسیه و قزاقستان در خصوص تجارت گندم، گفت: در یادداشت تفاهم‌نامه مقرر شده که در زمینه سواپ ورود موقت و تجارت گندم با قزاقستان و روسیه همکاری داشته باشیم.

مهرفرد در پایان تصریح کرد: باتوجه به آنکه ظرفیت کارخانه‌های آردسازی بیش از نیاز کشور است، از این رو امضای این تفاهم‌نامه و ورود موقت گندم و تبدیل آن به آرد و درنهایت صادرات به کشور‌های همسایه مزیتی برای اقتصاد کشور ما محسوب می‌شود.

حجم کالا‌های مشمول موافقت نامه ایران و روسیه چندان زیاد نیست

 معاون امور توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی در همایش «آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشور‌های اوراسیا شامل ۵ کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس حدود ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت دارند که جمعیت ۸۰ میلیونی ما نیز به آن‌ها اضافه می‌شود.

او ادامه داد: میان ایران و کشور‌های اوراسیا موافقت نامه و بالاترین سطح پیمان منطقه‌ای امضا و به تصویب مجلس رسیده هرچند حجم کالا‌هایی که مشمول این موافقت شده‌اند چندان زیاد نیست و همواره تلاش بر آن است که کالا‌هایی که مکمل یکدیگر هستیم امتیاز داده و گرفته شده است و به هیچ عنوان در خصوص کالا‌های رقیب امتیازی داده و گرفته نشده است.

مهرفرد اظهار کرد: در خصوص کالا‌هایی همچون انواع میوه، سبزی و محصولات گلخانه‌ای، خشکبار، ماهی و میگو که مزیت داریم به ما امتیاز داده شده و در مقابل به کالا‌هایی که نیاز به واردات آن داریم همچون ذرت، کنجاله سویا، روغن آفتابگردان، جو، گوشت و حبوبات امتیاز دادیم.

ناگفته نماند که کشور‌های اوراسیا به سبب تولید سیب مقاومت در اعطای امتیاز به ما داشته‌اند، اما با این حال در این زمینه هم به ما امتیاز دادند.

معاون امور توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی با بیان اینکه در ۳ تا ۴ سال گذشته امکان صادرات یک کیلو لبنیات از هیچ کارخانه لبنی به کشور‌های اوراسیا وجود نداشت، اظهار کرد: این در حالی است که هم اکنون به سبب فراهم بودن پروتکل‌های بهداشتی، قرنطینه، خدمات لجستیک، حمل و نقل ریلی و جاده‌ای این امکان فراهم است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه روسیه بزرگترین تولید کننده و صادر کننده گندم به شمار می‌رود، گفت: سال گذشته کشور روسیه ۴۳ میلیون تن گندم صادر کرده است و هم اکنون این محصول را جزء کالا‌های تجارت ترجیحی قرار دادیم و بدین منظور یاددشت تفاهم نامه‌ای در سه زمینه ورود موقت، ترانزیت و سوآپ امضا کرده‌ایم و از آن‌جا که ظرفیت کارخانه‌های آرد ما دو برابر مصرف است واردات ورود موقت یک مزیت برای اقتصاد کشور ما محصوب می‌شود و در زمینه سوآپ هنوز جزئیات مشخص نشده است.

انتهای پیام/
 

توافق سه‌گانه ایران با روسیه و قزاقستان در خصوص تجارت گندم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار