انصاری در کارگاه آموزشی خبرنگاران:

تحریم‌های آمریکا بر سلامت پناهندگان اثر گذاشته است

مشاور وزیر کشور گفت: تحریم های آمریکا علیه ایران شرایط زندگی و سلامت پناهندگان را تحت تاثیر قرار داده است.

انصاری در کارگاه آموزشی خبرنگاران با پناهندگان:تحریم‌های آمریکا بر سلامت پناهندگان اثر گذاشته استبه گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌  امروز در کارگاه آشنایی خبرنگاران با پناهندگان و مسائل پناهندگی که توسط اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی و آژانس پناهندگان سازمان ملل برگزار شد، محمد حسن جابری انصاری مشاور وزیر کشور و مسئول هماهنگی امور روابط عمومی و اطلاع رسانی کشورمان، اظهار کرد:ایران نزدیک به ۴ دهه میزبانی گروه‌های عظیمی از پناهندگان را بر عهده داشته  که هزینه‌های بسیاری برای ما به همراه داشته است.

او ادامه داد: ما با به اشتراک گذاشتن بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی کشور، حتی فراتر از مسئولیت‌های خود گام برداشته ایم، همچنین از گسیل انبوه مهاجران به مرز‌های اروپا جلوگیری کرده و علیرغم فقدان کمک‌های کافی از سوی جامعه بین المللی سهم بزرگی را در مهار معضل پناهندگی در سطح جهان ایفا کرده ایم.

او ادامه داد:در گزارش وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس اخیر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ( اکسکام ) اعلام شد که باوجود تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه آمریکا، جمهوری اسلامی ایران تاکنون به ارایه خدمات خود به پناهندگان، مانند اتباع خود ادامه داده است.
مشاور وزیر کشور افزود: در همین راستا  می‌توان به تحصیل حدود ۴۸۰ هزار دانش آموز پناهنده و اتباع فاقد مدرک در کشور اشاره کرد، علاوه براین صدور مدارک شناسایی در قالب طرح‌های متعدد آمایش، امکان اخذ گواهینامه رانندگی، دسترسی عادلانه به محاکم قضایی، واکسیناسیون و ارائه خدمات بهداشتی اولیه و مراقبت‌های مادر و کودک، پوشش بیمه سلامت برای کلیه پناهندگان، پوشش رایگان ۹۲ هزار نفر از پناهندگان آسیب پذیر با حمایت کمیساریا از جمله خدمات ارائه شده به این افراد است.

او ادامه داد: بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی ویژه بیماران خاص، تحصیل ۱۶ هزار و پانصد دانشجو در دانشگاه ها، ارایه تسهیلات و پروانه موقت برای اشتغال قانونی پناهندگان و موضوع بسیار مهم تصویب نهایی لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی  هم از سایراشاره اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای پناهندگان است.

انصاری با بیان اینکه بر پایه گزارش‌های رسمی مجامع بین المللی، حدود ۸۴ درصد از پناهندگان جهان در کشور‌های درحال توسعه از جمله ایران میزبانی می‌شوند، گفت: کدام تلاش رسانه‌ای و کدام برنامه ژورنالیستی طرحی در انداخته است تا مسئولیت مشترک بین المللی کشور‌ها در پذیرش منصفانه بار حمایت از پناهندگان را تعقیب نماید؟

او همچنین ادامه داد: برای کدام روزنامه نگار و فعال رسانه‌ای ایرانی و یا غیر ایرانی، این قابل دفاع است که در حالی که برخی از کشور‌ها از جمله ایران، به واسطه میزبانی تعداد بالایی از پناهندگان فشار غیر قابل تحملی را بر دوش دارند، سایر کشور‌ها به جای مشارکت در میزبانی از پناهندگان و کاستن از بار وارد شده بر چند کشور محدود، با رویکردی غیرمنصفانه به صورت کاملا شعاری، بالا بردن استاندارد‌های حمایت از پناهندگان را بدون پذیرش مسئولیت و تعهد در قبال آن طرح کنند؟

مسئول هماهنگی امور روابط عمومی و اطلاع رسانی وزیر کشور گفت: آیا رسالت روزنامه نگارانی که در پی تحقق مسئولیت اجتماعی خود هستند، اقتضاء نمی‌کند تا از افزایش بیش از پیش بار موجود بر دوش کشور‌های در حال توسعه میزبان پناهندگان بکاهند؟ چراکه رسانه‌های دغدغه‌مند و روزنامه نگاری مسئولانه می‌تواند بستری را فراهم سازد تا افکار عمومی در جهان، در برابر سیاست‌هایی که به تجمع پناهندگان در چند کشور از جمله ایران منجر گردیده است، به نحو مؤثری ایفای نقش کند.

مشاور وزیر کشور در ادامه گفت: در حالی که اقدامات یکجانبه غیر انسانی آمریکا علیه ایران، حتی شرایط زندگی و حوزه‌های آموزش، سلامت و معیشت پناهندگان و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از پناهندگان را به صورت قابل توجهی متأثر کرده است، برنامه سازی رسانه‌ای در عرصه مهاجرین البته از منظر روزنامه نگاری مسئولانه است که می‌تواند، زمینه محکومیت این اقدامات ظالمانه و پاسخگو نمودن قدرت‌های پدیدآورنده آن را فراهم سازد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار