رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هئیت دولت:

آمریکایی‌ها برای اغتشاشات اخیر حساب ویژه‌ای باز کرده بودند

واعظی گفت: غرب و آمریکایی‌ها برای اتفاقی که در آبان افتاد حساب باز کرده بودند و زمانی که اغتشاشات پایان یافت، تمام نقشه‌های آنها نقش بر آب شد.

آمریکایی‌ها برای اغتشاشات اخیر حساب ویژه‌ای باز کرده بودندبه گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هئیت دولت با اشاره به مواضع غربی‌ها درباره اغتشاشات آبان ماه، اظهار کرد: غرب و آمریکایی‌ها برای اتفاقی که در آبان افتاد حساب باز کرده بودند و زمانی که طی ۲ شب این اغتشاشات پایان یافت، تمام نقشه‌های آنها نقش بر آب شد، به همین دلیل به حرف‌های بی اساس و پراکنده گویی روی آوردند.

واعظی افزود: مواضع ما همیشه در این موارد روشن است. از همه ارگان‌ها و نیرو‌های امنیتی تشکر می‌کنیم. آنها در زمان کوتاه اقدام خوبی انجام دادند و کار بزرگتر را مردم کردند که با راهپیمایی میلیونی مخالفت خود را با آشوب‌ها نشان دادند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی تبادل زندانیان اخیر با آمریکا و تکرار آن در الگو‌های دیگر تصریح کرد: بحث تنش‌زدایی و اینکه ما به دنبال دشمن تراشی نباشیم، همواره سیاست ما بوده و این مهم را در قبال همه کشور‌ها با حفظ اصول، منافع و امنیت ملی خود پیگیری می‌کنیم. همیشه حساب مسائل انسان دوستانه فرق می‌کند.

او اضافه کرد: وقتی شما با کشوری کار انسان دوستانه انجام داده و تبادل زندانی انجام می‌دهید، مسلم است که روی افکار عمومی تاثیر دارد؛ ولی این به این معنا نیست که بلافاصله این موضوع را به مشکلات دیگر تسری دهیم.

واعظی تأکید کرد: دکتر سلیمانی برای دانشگاهیان، ملت و دولت مهم بود و او به سبب خدماتی که برای کشور انجام داده بود با ارزش بود و ما آمادگی داشتیم که از همه امکانات برای بازگشت ایشان به کشور استفاده کنیم. اگر در آینده زمینه این باشد که بتوانیم اتباع خود را که در کشور‌های مختلفی از جمله آمریکا هستند بازگردانیم، لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در زمینه تفسیر ماده ۱۳۶ قانون اساسی در زمینه حق تغییر اعضای کابینه گفت: من تفسیر را ندارم. فکر کنم به هر دلیلی که وزیر چه استعفا بدهد، عزل شده یا استیضاح شود و در کابینه نباشد، به نظر می‌رسد این ماده روی آن صدق می‌کند.

او در زمینه نزدیک شدن به زمان اعلام گام پنجم برجامی و پایان مهلت FATF به ایران بیان کرد: این دو موضوع به هم ارتباطی ندارند. بحث برجام و لوایح دو بحث جدا از هم هستند. در موضوع برجام کار‌ها در حال انجام است. در زمینه لوایح باید بگویم که با توجه به تعاملی که با مجلس در زمینه پالرمو داریم و همچنین لایحه‌ای که در مجمع تشخیص است، امیدواریم با توجه به شرایط خاص کشور، هم مجلس و هم مجمع به این مسئله یک نگاهی داشته باشند که مشکل حل شود.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور درباره اظهارات رئیس جمهور فرانسه در زمینه آزادی دو تبعه این کشور که در ایران بازداشت هستند، افزود: وقتی یکی از اتباع فرانسه در ایران بازداشت باشد، رئیس جمهور این کشور می‌تواند این درخواست را مطرح کند، ولی قوه قضاییه ما نیز باید مراحل خود را پیگری کند. مراحل باید در قوه قضائیه طی شود و بر اساس نتیجه تصمیم گیرد.

واعظی ادامه داد: اینکه تبادلی در این زمینه انجام شود نیاز به مکانیزم خود دارد. تبادل چیز جدیدی نیست و بار‌ها و بار‌ها در قبال کشور‌های دیگر تبادل انجام شده است. بحث تبادل با هیچ کشوری بسته نیست؛ ولی این به آن معنا نیست که کسی در جایی خلاف کرد، قوه قضائیه ما رسیدگی نکند.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور درباره سفر رئیس جمهور به ژاپن گفت: دوستان در حال مذاکره در این زمینه هستند، زمانی که آقای آبه به ایران آمده بودند؛ از رئیس جمهور برای سفر به ژاپن دعوت کردند.

واعظی درباره گزینه پیشنهادی رئیس جمهوری برای وزارت جهاد کشاورزی گفت: جانشین آقای حجتی هنوز مشخص نشده است و بین افراد مختلف در حال بررسی هستیم.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در زمینه جزئیات حوادث ماهشهر گفت: بر اساس تصاویری که از این اتفاقات وجود دارد، عده‌ای مسلح به نیروی انتظامی و مردم تیراندازی می‌کردند که کار خیلی عجیبی بود.

او افزود: در ماهشهر و عسلویه شاهد بودیم که این‌ها سنگربندی کرده بودند و اسلحه داشتند که موضوع عجیبی بود؛ عده‌ای از کشتار‌ها هم توسط همین‌ها انجام شده است.

واعظی با بیان اینکه هیچکدام از ما دنبال این روش‌ها نبوده و نیستیم، گفت: مسئله ما معیشت مردم است اینکه بتوانیم در زمینه کالا‌هایی که گران شده، به مردم کمک کنیم. طبیعی است که در شرایط سخت در دنیا ما صد‌ها شیوه برای حل مسائل نداریم و دقیقا همین روش‌ها اجرا می‌شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ما پیش از این نیز این روش را یکبار امتحان کرده‌ایم. ما باید از خانواده‌ها حمایت معیشتی را انجام دهیم.

واعظی گفت: زمانی که مصرف سوخت سالیانه با سرعتی در حال افزایش است، مجبور هستید که سهمیه‌بندی کنید. شما در این مواقع دو حالت پیش‌رو دارید، یا باید قیمت سوخت را به میزان زیادی بالا ببرید که در آن موقع فشار به عده‌ای وارد می‌شود.

او گفت: مورد دیگر بحث دو نرخی کردن قیمت سوخت است. در این مواقع باید سهمیه‌ای را برای عده‌ای در نظر گرفت.

واعظی تاکید کرد: برای اینکه مشکل برای مردم حل شود ما تصمیم به اتخاذ این کار گرفتیم. باید بگویم که این روش تنها شیوه ما نیز نیست. اگر همین امروز تحریم‌ها برداشته شود، ما به شیوه ۶ سال گذشته کشور را اداره خواهیم کرد.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ما فکر می‌کنیم باید به نوعی کار کنیم که وضعیت مردم به حدی خوب شود که نیازی به حمایت و کمک نداشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۸
به هیچ وجه نبایستی زیر فشار غرب به قرارداهای مثل لوایح FATF و... بپیوندیم اندکی صبر صحر نزدیک است.
آخرین اخبار