رئیس دانشگاه تهران مطرح کرد؛

توسعه روحیه فداکاری در میان دانشجویان

نیلی در نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، بر توسعه روحیه فداکاری در میان جوانان دانشجو تاکید کرد.

تندیس ملی فداکاریبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، امروز ( چهارشنبه، ۲۰ آذر) با حضور حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی و محمود نیلی رییس دانشگاه تهران و جمع کثیری از دانشجویان برگزیده، در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، برگزار شد.

در ابتدای مراسم متن پیام حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضاییه توسط طیبی رئیس جهاد دانشگاهی قرائت شد.

محمود نیلی، رییس دانشگاه تهران در این مراسم؛ فداکاری را یکی از جلوه‌های مسئولیت اجتماعی خواند و گفت: یک عنصر آگاهی در ذات فداکاری وجود دارد وقتی ما در خیال خود از یک خواسته به نفع دیگران بگذریم یعنی در راستای فداکاری قدم برداشته ایم.

جامعه‌ای که مردم آن منافع ملی را بر منافع خود ارجح بدانند، پایدار است

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به سطوح مختلف دارایی و آگاهی افراد تاکید کرد: جامعه‌ای که در آن مردمش منافع ملی را بر منافع خود ارجح بدانند، جامعه‌ای پایدار خواهد بود، بنابراین روح فداکاری در هر انسان می‌تواند منجر به توسعه منافع ملی و یک تربیت ویژه میان جوانان شود، چیزی که در فرهنگ ما وجود داشته و ما به دنبال توسعه آن هستیم.
بیشتر بخوانید: مراسم اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان برگزار می‌شود
او در پایان گفت: دانشجو در این زمینه به دلیل تخصص و آگاهی می‌تواند تاثیر بسیاری داشته باشد و اگر دانشجویان با این خصیصه رشد یابند می‌توان به آینده امیدوار بود.

متن پیام حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضاییه در مراسم نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران به شرح زیر است:

ولا یجدون فی صدورهم حاجه مما اوتو و یوبرون علی انفسهم ولو کان بهم خصاصه

فداکاری و ایثار از مفاهیم متعالی و بلند و فضیلتی انسانی است که ریشه در فطرت پاک انسان به عنوان خلیفه خداوند در زمین دارند که در ضمیر او به ودیعه‌گذارده شده است به همین دلیل است که ایثار و فداکاری در همه جوامع بشری و در همه ادیان و مذاهب و در میان همه انسان‌ها به عنوان مفهومی بالا و ارزشمند جاری است و همگان به انسان‌های فداکار و ایثارگر به دیده احترام و تکریم می‌نگرند.

در آموزه‌های اسلامی هم گره‌گشایی از کار مردم و اهتمام به امور آنها از برترین حسنات و نیکی‌ها شمرده شده است. سفارش مکرر اولیای دین (ع) به ایثار و از خودگذشتگی گواه اهمیت این خلق نیکو در رشدیافتگی جامعه اسلامی و تعالی مادی و معنوی آن است.

چنانکه صادق آل محمد (ع) می‌فرمایند: مومنان کسانی‌اند که در آسایش و سختی به یکدیگر نیکی می‌کنند و در هنگام تنگدستی، ایثار می‌نمایند.

و قال الحسین (ع): ان حوائج الناس الیکم من نعم الله.

جوانان این مرز و بوم در طول تاریخ همواره جلوه‌های ناب و بی‌بدیلی از ایثار و فداکاری را در ... و منظر جهانیان گذارده‌اند. این بروز و ظهور، حس ایثار و فداکاری و نوع دوستی به ویژه در دوران انقلاب اسلامی و سال‌های دفاع مقدس و پس از آن جلوه‌های ماندگاری از ایثار و رشادت را خلق کرده است که تا همیشه در اذهان و یادها از آن به نیکی یاد خواهد شد.

از این رو برگزاری آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران فرصت مغتنمی در ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری به عنوان ارزشی انسانی و اسلامی است که در بستر گام دوم انقلاب اسلامی می‌تواند در اجرای رهنمودهای رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در این جهان پرآشوب موجب طماْنینه قلبی باشد و تلاشی ارزشمند در جهت حفظ اشاعه و ترویج این فرهنگ ناب به ویژه در میان دانشجویان است.

به حمدالله ذوق و همت دست اندرکاران این آئین مبارک به درستی مصروف رویدادی شده است که ره‌آورد آن خشنودی پروردگار، التیام دردها، آسیب‌های فردی، اجتماعی و تعالی، شکوفایی روحی جوانان فداکار، الگوسازی از دانشجویان ایثارگر و در نهایت افزایش سرمایه اجتماعی و انسجام است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.