ولیعهد سعودی در اندیشه تغییر ساختار اقتصادی عربستان است؛

بازنگری محمد بن سلمان در طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰

ولیعهد سعودی در بررسی میزان پیشرفت‌های طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰، از نتایج به دست آمده تاکنون ابراز نارضایتی کرد.

بازنگری محمد بن سلمان در طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، بلومبرگ در گزارشی نوشت: پس از این که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی از میزان پیشرفت‌های طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰ ابراز نارضایتی کرد، عربستان سعودی در برنامه‌اش برای زندگی پس از نفت، بازنگری می‌کند و دولت سعی می‌کند هزینه‌ها را کنترل کند.

افراد مطلع از موضوع گفتند: مقامات صد‌ها برنامه و ابتکار در طرح چشم انداز ۲۰۳۰ را بررسی می‌کند تا ببیند آیا می‌توانند برخی از آن‌ها را متوقف، ادغام یا اصلاح کنند و یا این که اصولاً طرح جدیدی ارائه کنند. این بازنگری، نخستین بازنگری از زمان اعلام این دستور کار در چهار سال گذشته نیست.

هدف اصلی این برنامه گسترده، تحول اقتصاد وابسته به نفت این پادشاهی از طریق جذب سرمایه‌های خارجی، ایجاد توازن در بودجه و خصوصی‌سازی دارایی‌های دولت است. اما اقتصاددانان می‌گویند برخی از این اهداف دور از دسترس است، در حالی که کارمندان دولت از تضاد و تداخل اولویت‌های این طرح انتقاد کرده‌اند. عرضه اخیر سهام شرکت نفتی این پادشاهی (آرامکو) بخشی  از این برنامه نوسازی اقتصادی است.

سه فرد مطلع از این موضوع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: یکی از انگیزه‌های تغییر ساختار اقتصادی عربستان سعودی کنترل هزینه‌های مربوط به این طرح است. این سه فرد مطلع اذعان کردند: محمد (بن سلمان) تاکنون از دستاورد‌های این طرح راضی نبوده است.

«محمد الجدان» وزیر دارایی عربستان سعودی در مصاحبه روز دوشنبه با تلویزیون بلومبرگ، گفت: طرح چشم انداز ۲۰۳۰ هر ساله بازنگری می‌شود. 

الجدان پیش از این مصاحبه (با بلومبرگ) در اوایل روز دوشنبه، هنگام ارائه بودجه ۲۰۲۰، گفت: این بازنگری یک روند عادی است و در پایان سه ماهه نخست، تکمیل خواهد شد.

در این طرح، پروژه‌ای برای نگهداری از فرزندان خردسالِ زنان شاغل یا پروژه دیگری برای ایجاد یک شرکت «تاکسیرانی هوایی» پیش‌بینی شده است. اهداف اولیه این طرح، افزایش دارایی صندوق ذخیره ملی از ۶۰۰ میلیارد ریالِ کنونی به ۷ تریلیون ریال (۱/۹ تریلیون دلار) و نیز کاهش نرخ بیکاری شهروندان سعودی به ۷ درصد است. کاهش نرخ بیکاری، هدفی بسیار چالش‌برانگیز بوده است، زیرا نرخ بیکاری در عربستان سعودی در سال گذشته آنچنان افزایش یافت که به بالاترین میزان در بیش از یک دهه گذشته رسید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار