رئیس اتاق بازرگانی ایران:

باید اعتماد از بین رفته به کشورمان برگردد/ چرا باید هزینه ورشکستگی موسسات از کیسه ملت پرداخته شود؟

شافعی گفت: مساله امروز اعتماد از بین رفته به کشورمان است که باید برگردد.

اعتماد از بین رفته به کشورمان برگردد/ چرا باید هزینه ورشکستگی موسسات از کیسه ملت پرداخته شود؟به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین شافعی رئیس اناق بازرگانی ایران در ششمین نشست هیات نمایندگان اناق بازرگانی ایران اظهار کرد: مساله امروز اعتماد از بین رفته به کشورمان است، این در حالی است که نمی‌توانیم از مقاومت در برابر تحریم‌ها زد، اما از مساله اعتماد غافل بود.

او با اشاره به سوء مدیریت‌ها و تکرار برخی سیاست‌های اشتباه افزود: بسیاری از سیاست‌ها اثرگذاری خود را از دست می‌دهند.

شافعی بیان کرد: رزمندگان خط مقدم جبهه تحریم، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی هستند پس چگونه با عدم توجه به خواسته‌های آن‌ها می‌خواهیم برابر تحریم‌ها بایستیم.

رییس اتاق ایران هدف از تحریم‌ها را تمرکز بر سلب اعتماد عمومی عنوان کرد و اظهار کرد: ما از سه قوه و نهاد‌ها خواستاریم تا زمینه‌های بازگشت امید به فعالان اقتصادی را فراهم کنند.

شافعی ادامه داد: حادثه سیل در سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان باعث ایجاد مشکلاتی برای مردم شده است. مردم سیستان و بلوچستان نیازمند توجه و حمایت هستند و خشم توفان، هستی آن‌ها را در طول تاریخ به یغما برده است.

او تصریح کرد: جامعه ابرار و اتاق بازرگانی آماده کمک رسانی به مردم محروم این منطقه هستند. برای این مردم وطن پرست می‌خواهیم کاری انجام دهیم و فردا به همراهی محمدرضا انصاری و وزیر آموزش و پرورش به این استان سفر خواهیم کرد.

رییس اتاق ایران به دو رویداد اقتصادی کشور اشاره کرد و یادآوری کرد: بودجه سال ٩٩ رخداد اول و رخداد دوم طرح بانکداری اسلامی است. نه می‌توان اظهار داشت که نظام بانکداری اسلامی در ایران وجود ندارد و نه می‌توان گفت دقیقا بانکداری اسلامی اجرا می‌شود و ما در میانه راه قرار داریم.

این مقام مسوول بیان کرد: قوانین فعلی بانکداری با اشکال فقهی مواجه نیستند، زیرا هم شورای نگهبان و هم فقه‌های مربوطه آن را در زمان تصویب تایید کرده‌اند، ولی همواره می‌توان عقود بهتری را استفاده کرد یا عقود موجود را مورد بازنگری قرار داد.

او بیان کرد: دولت موظف است براساس قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار نظرات اتاق‌ها را بررسی کنند. سال‌هاست که کارشناسان استقلال بانک مرکزی را به عنوان یکی از راهکار‌های تنظیم سیاست‌های پولی در ایران مطرح می‌کنند.

شافعی در ادامه گفت: اتاق بازرگانی در زمینه قانون بانکداری پرسش‌های اساسی را مطرح کرده است. اعتقاد داریم نه تنها در بانک مرکزی بلکه در نهاد‌های غیردولتی هم استقلال فکری مدیران و مسئولان از ساختار‌های حاکم بر آن‌ها باید جدا باشد، زیرا با استقلال سخت افزازی، استقلال نرم افزاری ایجاد نمی‌شود.

او افزود: بخشی از اشکالات نظام بانکی معلول ساختار اقتصادی کشور هستند. در کنار این قانون لازم است تا به ابزار‌های دیگر مانند آمایش نظام صنعتی کشور نیز پرداخته شود.

رییس اتاق ایران با طرح این سوال که اقتصاد کشور و اندازه آن با کدام یک از ساختار‌های پولی و مالی ما تناسب دارد؟ گفت: گسترش بانک‌ها سبب رشد بخش‌های نامولد شده و باید بدنبال ادغام بانک‌های متعلق به نهاد‌های مختلف باشیم.

شافعی تصریح کرد: آیا با گسترش بانک‌ها توانسته‌ایم به کاهش هزینه‌های بنگاه‌های تولیدی بپردازیم؟ چرا باید هزینه ورشکستگی موسسات از کیسه ملت پرداخته شود؟

او افزود: در سیستم بانکداری خصوصی که منافع بانک‌ها و سهامداران حرف اول را می‌زند، چگونه باید نقش بانک‌ها را در توسعه صنعتی دید؟

شافعی گفت: سوال ما این است که آیا شرایط فعلی متناسب با تصویب و اجرای قانون مادر بانکداری است؟ بیم داریم که نه تنها این موضوع مشکلات را حل نکند بلکه بر آن‌ها بیافزاید. انتظار داریم از نمایندگان با صبر و حوصله این قانون را بررسی کنند و از نظرات اعضای کمیسیون اقتصاد کلان و بازار پول اتاق بازرگانی استفاده کنند.

رییس اتاق بازرگانی با بیان این که تصویب و اجرای قانون جدید بانکداری که اکنون در مجلس بررسی می‌شود، مناسب فضای فعلی کشور نیست، گفت: استقلال بانک مرکزی، از جمله راهکار‌های تنظیم سیاست‌های پولی است.

شافعی با اشاره به شهادت سردار قاسم سلیمانی و حادثه فوت تعدادی از هموطنان در کرمان و سقوط هواپیمای اوکراینی بیان کرد: ما در کنار تمام خانواده‌های داغدار ناراحت هستیم و امیدوار دیگر شاهد خطا‌های انسانی نباشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار