در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی/انتخابات در سرزمین گنجینه فرهنگ‌ها

هویت فرهنگی خراسان شمالی چتر گسترده و فراگیری است که بیشتر اقوام و گروه‌های قومی را در خویش جای داده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، استان خراسان شمالی با جمعیتی بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر در شمال شرقی ایران قرار دارد. استانی که آن را "گنجینه فرهنگ‌ها و تمدن اقوام ایرانی" لقب داده اند.

وجود قومیت‌های متنوع از جمله فارس (تات)، ترک، ترکمن، کرمانج و اقلیت‌های بلوچ، حتی عرب، لر با همه ویژگی‌های فرهنگی خاص خودشان، دلیل برازندگی این لقب برای خراسان شمالی است.

هریک از اقوام در حفظ آداب و رسوم خود کوشا بوده و در کنار رعایت آداب و رسوم خاص خود، با سایر اقوام نیز در صلح و آرامش زندگی می‌کنند.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

خراسان شمالی رنگین کمان اقوام

همزیستی اقوام مختلف در کنار هم و به خصوص همبستگی شیعیان و اهل سنت در کنار یکدیگر، خراسان شمالی را به الگوی "برادری و برابری اقوام" در کشور بدل کرده است، الگویی که می‌تواند به عنوان "هویت" این استان مورد توجه قرار گیرد و با انجام کار پژوهشی این الگو برای تمام مناطق کشور که دارای کثرت قومیتی و فرهنگی هستند، تجویز شود.

آقای عابدی یکی از هم استانی‌های ساکن در منطقه راز و جرگلان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، گفت: منطقه راز و جرگلان بیشترین جمعیت ترکمن (اهل سنت) استان را تشکیل می‌دهد، نکته جالب اینکه این اقوام با آرامش و تفاهم کامل و در عین برادری در کنار سایر برادران شیعی خود زندگی می‌کنند.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

مهردخت قوپرانلو مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  عنوان کرد:خراسان شمالی گنجینه فرهنگ‌ها و همزیستی مسالمت آمیز اقوام است و با توجه به گذشت ۴۱ سال از انقلاب اسلامی و وجود تنوع قومیتی، هیچگونه مساله امنیتی در استان نداشتیم.

قوپرانلو افزود:همه مردم خراسان شمالی از شیعه تا برادران اهل سنت پای نظام و آرمان‌های انقلاب ایستاده اند.

انتخابات

انتخابات به عنوان یک امر مهم می‌تواند به حفظ و انسجام اقوام ایران کمک کند و بی شک بازخورد مهر انگشت های تک تک افراد سرزمین موسیقی و آواها، آوای کسانی را در حلقوم خفه می کند که به دنبال حق‌کشی و نامردمی هستند.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

انتخابات مجلس شورای اسلامی به نوعی بعداز ریاست جمهوری مهم‌ترین انتخابات جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌گردد و اهمیت این انتخابات زمانی مشخص می‌شود که کاندیدا‌ها با شیوه‌های مختلف تبلیغاتی مانند سخنرانی‌های مداوم، سفر به دورترین و محرومترین روستا‌ها گوی سبقت را از سایر رقبا بربایند و مردم نیز با کسب آگاهی و سنجش میزان توانمندی هریک از کاندیدا‌ها انتخاب اصلح خود را تعیین می‌کنند.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

انتخابات در خراسان شمالی

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، همزمان با سراسر کشور، دوم اسفند ماه در خراسان شمالی نیز برگزار می‌شود. امسال ۶۵۰ هزار نفر در خراسان شمالی واجد شرایط رای هستند.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

مهردخت قوپرانلو مدیر کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی گفت: در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان شمالی بیش از ۸۰۰ شعبه اخذ رای منظور شده است.

قوپرانلو افزود: ۵۴۳ شعبه اخذ رای ثابت و ۲۹۷ شعبه اخذ رای نیز سیار خواهیم بود.

عابدین عابدی مقدم سرپرست هیات نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عنوان کرد: چهار هزار و ۵۱۸ نفر بر انتخابات مجلس در استان نظارت می‌کنند.

عابدی مقدم با بیان اینکه اعضای هیات‌های نظارت استانی، شهرستانی و حتی بخش‌ها هم مشخص شده اند، گفت: هشت دفتر شهرستانی و ۱۱ حوزه فرعی در بخش‌ها زیر نظر شهرستان‌ها وجود دارد.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

همدلی اقوام خراسان شمالی در انتخابات

در آستانه برپایی انتخابات مجلس شورای اسلامی ومیان دوره‌ای خبرگان رهبری اقوام مختلف خراسان شمالی بطور قطع در انتخابات حضوری باشکوه خواهند داشت و علیرغم وجود مشکلات معیشتی متعدد، اقوام خراسان شمالی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت می‌کنند و از حق انتخاب خود نهایت استفاده را می‌برند تا افراد لایق، توانمند و مورد تایید اکثریت، هدایت قوه مقننه را به دست گیرند.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

آقای علی آبادی شهروند بجنوردی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، گفت:من کشاورزم، زمین زراعی ام در روستای علی آباد است ، وضعیت مالی من تعریف چندانی ندارد ولی من با همین دستان پینه بسته در انتخابات شرکت میکنم چون تکلیف دینی و شرعی خود می‌دانم.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

خانم دکتر اختری، هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  افزود: من به همراه همسرم حتما در انتخابات پیش رو شرکت خواهیم کرد، چون شرکت در انتخابات را حق خود می‌دانیم و با انتخاب درست در سرنوشت کشور تاثیر گذار خواهیم بود.

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

انتخابات خراسان شمالی مهد تفاهم اقوام ایرانی

این مردم همانند دیگر هموطنان خود در سرزمین گنجینه فرهنگ‌ها، صلابت و ایستادگی را به رخ جهانیان می کشند که انسان‌های بدسگال آن همواره در طول تاریخ دندان خود را برای ربودن و تکه تکه کردن آن تیز کرده‌اند.

دوم اسفندماه بوی خوش همبستگی گرمانج، ترک، ترکمن، تات و فارسی خواهد بود که دوستان از آن به وجد آمدند و دشمنان دیوانه‌وار بر چهره پلید خود از خشم چنگ خواهند زد و سرزمینی که هنر بودنش در نقش و نگارهای فرش زیر پایش به نقش کشیده است که مبادا پایش در نگاهبانی از خاک سرزمینش بلغزد و سرزمینی که خواستن یک زندگی شاد و همیشگی را با گویش و پوشش متنوع خود به رخ کشیده است.

دوم اسفندماه جوهره آبی انگشتان کرمانج و ترک و فارس و تات خراسان‌شمالی پاسداری از اندیشه مقتدای خود را به بلندای آسمان به اهتزاز خواهد برد و به اندازه پهنای جهان منعکس خواهد کرد.

ای جوان امروز و ای جوان دیروز خراسان‌شمالی این حس مسئولیت، همیّت و غیرت شماست که طمع دشمن را بر دار یأس خواهد کشاند.

 آمدنت به پای صندوق‌های رأی، پایه کرسی‌های ابرقدرت‌ها را به لرزه در می آورد و انگشت نشانه‌ات چشم حریص دشمنان این مرز و بوم را کور خواهد کرد.

ای جوان امروز و ای جوان دیروز بار دیگر به دنیا ثابت خواهی کرد که جوان سرزمین باب‌الرضا در گوشه قلب خود حب امام راحل(ره) را به خاطر سپرده است و در اندیشه‌اش سخنان مقام معظم رهبری متبلور است.


نویسنده:اکرم دانش طلب

انتهای پیام/د

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.