معاون بهداشت وزارت بهداشت:

پروتکل جدید درمان کرونا یکشنبه اعلام می شود

رئیسی گفت: پروتکل‌های جدید درمانی در ستاد علمی مقابله با کرونا تصویب شده و روز یکشنبه اعلام می‌شود.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در تماس ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران درباره پروتکل دارویی درمان کرونا و انتقادها از عدم توزیع برخی داروها مثل فاوی پیراویر و رمدسیویر در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: ما هیچ راهی جز در خانه ماندن برای شکست کرونا نداریم. باید توجه داشته باشیم که درمان اختصاصی ویروس در دنیا نداریم و اگر مراکز تحقیقاتی و سایر کشورها رژیم درمانی توصیه می کنند برای برطرف عوارض ناشی از ویروس و علائم بیماری است.

معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه از ابلاغ پروتکل دارویی جدید درمان کرونا در ایران از روز یکشنبه خبر داد و گفت: این درمان ها ضد ویروس است، داروها ضد ویروس کرونا نیستند و به طور تجربی در مبتلایان کرونا استفاده کردند و دیدند می توانند روی ویروس تاثیر بگذارد، باید توجه داشت که درمان های ضد ویروس همه از سر ناچاری بوده و پروتکل درمانی در کمیته علمی مقابله با کرونا مصوب شده است. باید هر تغییری در پروتکل درمانی جدید باید ابلاغ شود و پروتکل درمانی جدید کرونا روز یکشنبه ابلاغ می شود.

او درباره اینکه گفته می‌شود، وضعیت نگران کننده است، گفت: با توجه به اینکه این ویروس اروپا را در می‌نورودد و میزان شیوع و واگیری بالاست، تاکید داریم که نباید کرونا را دستکم بگیریم و یکی از نگرانی‌ها ما در برخی استان‌ها سفر‌های غیر ضروری است.

رئیسی بیان کرد: برای کنترل ۲ راه آگاه سازی و مراهی و همکاری مردم و راه دیگر استفاده از قوه قهریه است و جریمه و زندان برای افراد قائل شویم و انتخاب ما این راه نبود و خوشبختانه بسیاری از مردم همکاری کردند، اما کسانی هستند که رعایت نکردند و برخی عوارضی‌ها بسیار شلوغ بود.

او ادامه داد: در کشوری مثل چین و ایتالیا قرنطینه را انتخاب کردند و با وجود قرنطینه شاهد آن هستیم که موارد ابتلا بالاست، اما فشار بسیاری به مردم وارد و زحمت بهداشت و درمان کم می‌شود و باید توجه داشت که ما برای همه مراکز و مشاغل پروتکل و راهنمای بالین تدوین کرده ایم.

رئیسی گفت: خوشبختانه شاهد همکاری مردم هستیم و بازدید میدان نشان می‌دهد برخی استان‌ها بسیاری همکاری کردند و مسافرت نرفتند و مسافر نپذیرفتند و آمار ابتلا کاهش پیدا کرده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در استان‌های شمالی بار سفر‌ها کم شد و در استان‌های جنوبی بار مراجعه بیشتر بود البته که نسبت به سال قبل بسیار کمتر بود، اما به نظر ما حتی این تعداد سفر هم نباید داشته باشیم.

او اظهار کرد: این ۲ هفته طلایی در خانه بمانیم زنجیره انتقال قطع خواهد شد و اگر این ۲ هفته مردم رعایت نکنند پیش بینی ما این است که ممکن است تلفات بیشتر شود، اما روند فعلی نشان از رعایت مردم را دارد، اما باید توجه داشت ویروس قدرت سرایت بالایی دارد و اکثر افراد زیر ۱۴ سال ممکن است ناقل باشند و در دید و بازدید ویروس را به پدربزرگ و مادربزرگ هدیه بدهند و موجب به خطر افتادن ان‌ها و بستری شدن در بیمارستان‌ها شوند.

امروز موارد ابتلا در ۱۳ استان روند کاهشی داشته است

رئیسی گفت: ما روز گذشته ۱۱ استان روند کاهش داشتند و این روند در ۱۳ استان را شاهد هستیم و مردم بیشترین سهم در خانه ماندن را دارند برخی افراد خانواده شان در استان دیگر بودند، هر چند نباید به دیدار ان‌ها می‌رفتند، اما حالا که سفر کرده اند، درخواست داریم در استان مقصد از مهمانی رفتن پرهیز و با مشاهده کوچک‌ترین علامت با ۴۰۳۰ تماس بگیرند و با مراجعه به سامانه غربالگری وزارت بهداشت به نشانی SALALMT.GOV.IR مراجعه و اطلاعات خود را اعلام کنند.

جمعیت زیر ۲۰ سال ناقل و بدون علامت هستند

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما به مرز ۲۰ هزار مبتلا رسیده ایم و تعدادی از مبتلا ناقل هستند، اما بیمار نیستند، عمدتا جمعیت زیر ۲۰ سال ناقل و بدون علامت هستند.

رئیسی گفت: ویروس ساختار و ژنوم دارد که بسته به شرایط جسمانی علائم خفیف، متوسط و شدید در افراد بروز می‌کند و درصدی از بیماران به دلیل ابتلا به بیماری زمینه‌ای نیاز به بستری در بیمارستان هستند که متوسط محسوب می‌شوند. در موارد شدید فرد نیاز به بستری در بخش‌های مراقبت ویژه دارد، اما در جمعیت بسیاری فرد مبتلاست و علامتی ندارد.

معاون بهداشت وازرت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تولید کیت تشخیص کرونا اظهار کرد: کرونا ویروس جدیدی است و نیاز به کیت‌های تشخیصی جدید برای تشخیص وجود دارد و اولین کشور که کیت را تولید کرد چین بود و حدود یک ماه است که کیت‌ها وارد ایران شده است.

رئیسی به جوسازی رسانه‌های معاند درباره زمان ورود کرونا به ایران و آمار‌های دروغین بیان کرد: برخی رسانه‌های معاند ادعا می‌کنند، کرونا سه یه ماه پیش در ایران بوده است، اما باید توجه داشت ک وقتی ما کیت نداشتیم، چطور تشخیص می‌دادیم که کرونا وارد کشور شده است و با ظرافت رسانه‌های معاند از این موضوع عبور می‌کنند و با توجهی به این موضوع به ما هجمه وارد و جوسازی می‌کنند.

او ادامه داد: ما ۲ روز بعد از ورود کیت به کشور مورد ابتلا را تشخیص دادیم، این در حالی است که برخی عنوان می‌کنند، یک پزشک در ۱۳ بهمن ادعا کرده است که کرونا داشتیم، اما اظهارات خلاف واقع است حتی اگر کرونا زودتر در کشور آمده بود ما نمی‌توانستیم بدون کیت تشخیصی اقدام به شناسایی کرونا کنیم.

معاون بهداشت وازرت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: روز گذشته درباره اظهارات دروغین ترامپ و پمپئو صحبت‌هایی کردیم و اگر راست می‌گویید تحریم‌ها را بردارید و برای ما دردسر درست نکنید، ایران به کمک آمریکا نیاز ندارد و آمریکا با تحریم‌ها جنایت بشری می‌کند، این رسانه‌ها حرف‌های من را تقطیع کردند و گفتند ایران می‌گوید ما به آمریکا کمک می‌کنیم.

اولویت ما استفاده از کیت داخلی است

رئیسی گفت: دانشمندان داخلی کیت‌های تشخیصی تولید کردند و کارازمایی بالینی در حال آزمایش است و به عنوان مثال باید ۱۰۰ نمونه را با کیت خارجی و داخلی تست کنیم و اگر نتایج یکسان بود می‌توانیم از این کیت‌ها استفاده کنیم. اولویت ما استفاده از کیت داخلی است و با کیت داخلی بسیاری از نمونه‌های مشکوک و ناقلین و کرونا خفیف را می‌توانیم تست کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: ما هنوز از پیک کرونا در کشور عبور نکرده ایم و تعداد موارد ابتلا در ۱۳ استان کاهش پیدا کرده است و در برخی استان‌ها که درگیری زیادی داشتیم. درصدی از تخت‌ها خالی شده است و این شاخص خوبی است و این نشان می‌دهد این استان‌ها خوب اقدام کرده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
من نميدونم وقتي يه بچه دو ساله هم با ديدن مردم چين ميفهمه كه همه ماسك زدن چطور اينا نميفهمن راه نجات اجباري كردن زدن ماسكه
آخرین اخبار