احتمال افزایش خروجی سد دز تا ۷۵۰ مترمکعب بر ثانیه در روزهای آتی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خروجی کنونی سد دز را ۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه عنوان کرد و گفت: احتمال افزایش خروجی این سد تا ۷۵۰ مترمکعب بر ثانیه نیز وجود دارد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، داریوش بهارلویی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان درخصوص وضعیت سد‌های استان گفت: در حال حاضر خروجی سد دز ۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه است و تا ۷۵۰ مترمکعب بر ثانیه نیز احتمال افزایش دارد.

او افزود: همچنین در سد کرخه میزان خروجی حدود ۴۳۰ تا ۴۵۰ مترمکعب بر ثانیه است که طی روز‌های آینده این میزان خروجی افزایش نخواهد داشت.

بهارلویی اظهار داشت: اگر شرایط اعلام شده تغییرات جدی تری نداشته باشد، هم اینک سد‌های خوزستان ظرفیت خالی برای مهار سیلاب‌های پیش رو را دارند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: با تمهیداتی که از ابتدای سال آبی برای مهار سیلاب‌های محتمل اندیشیده شده است؛ در آغاز فروردین‌ماه سال جاری فضای خالی و حجم کنترل سیل استان در مقایسه با سال قبل در همین مدت مشابه ۲ میلیون و ۸۶۱ هزار مترمکعب بیشتر شده است که حجم مناسبی برای مهار سیلاب‌ها در اختیار برنامه ریزان قرار می‌دهد.

این مقام مسئول تصریح کرد: در دو حوضه «دز» و «کرخه» که سال گذشته درگیر سیلاب‌های سهمگین بوده‌اند امسال در حوضه کرخه ۷۰۰ میلیون مترمکعب و در حوضه دز بیش از ۱۱۵ میلیون مترمکعب فضای بیش‌تر برای مهار سیل در نظر گرفته شده است که امید می‌رود مشکلی در پایین دست این مناطق شکل نگیرد.

او ادامه داد: برآورد‌ها نشان می‌دهند به رغم سامانه‌های بارشی که به شکل متوالی وارد استان و حوضه‌های آبریز رودخانه‌های استان ما می‌شود، تا نیمه فروردین‌ماه امسال قابلیت مهار همه این جریانات سیلابی وجود دارد و سعی می‌شود که رهاسازی آب از تاب‌آوری رودخانه‌ها بیشتر از این نشود.

داریوش بهارلویی اظهار داشت: هر چند تداوم این شرایط می‌تواند بر اثر پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی تغییر کند، ولی سیاست کلی آن است که تا حد امکان و با توجه به مشخصات و ظرفیت‌های فنی که اجازه می‌دهد، از افزایش هر گونه جریان جلوگیری شود.

او بیان کرد: از ابتدای اسفندماه سال ۹۸ تاکنون چند جریان سیلابی رخ داده است که همه آن‌ها در سد‌های استان مهار شدند.

بهارلویی اذعان داشت: از ابتدای سال آبی ۱۲ میلیون و ۹۳۱ هزار مترمکعب آب وارد سد‌ها و رودخانه‌های استان شده که بیش از ۴۴ درصد آن فقط در ماه اسفند محقق شده و این میزان بیانگر حجم سنگین جریانات ورودی طی یک ماه گذشته است.

او افزود: شرایط سد‌ها و رودخانه به صورت روزانه رصد می‌شود و تصمیمات متناسب با تغییرات گرفته می‌شود.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.