ترس از انفجار، مانع از پرتاب کپسول فضایی اسپیس ایکس شد

پرتاب کپسول فضایی خدمه اژد‌ها به دلیل ترس کارشناسان از بروز فاجعه‌ای مشابه انفجار، لغو شد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در واپسین لحظات پرتاب کپسول فضایی خدمه اژد‌ها به ایستگاه فضایی بین المللی از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به دلیل وضعیت بد جوی و احتمال برخورد صاعقه به موشک و کپسول فضایی حامل آن و بروز سانحه برای فضانوردان، کارشناسان اسپیس ایکس و ناسا تصمیم به لغو پرتاب گرفتند.

پرتاب آتی کپسول فضایی خدمه اژد‌ها قرار است بعداز ظهر شنبه هفته آینده انجام شود. کارشناسان اسپیس ایکس برای خاموش و خنک کردن موشک پس از تصمیم به لغو پرتاب از اکسیژن مایع استفاده کردند.


به گفته کارشناسان اسپیس ایکس، پرتاب لغو شده در روز چهارشنبه تمرینی فوق العاده و کامل برای بررسی تمامی تجهیزات، نیرو‌های امدادی و اطلاع از آمادگی دو سرنشین کپسول فضایی در اختیار آنها قرار داده است تا به رفع نقص‌های احتمالی و برطرف کردن آنها بپردازند. 

بنابر پیش بینی‌ها از کپسول فضایی خدمه اژد‌ها برای حمل و نقل فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی استفاده خواهد شد و در سال‌های آینده این کپسول فضایی برای سفر‌های طولانی مدت فضایی، چون سفر به کره ماه مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

وجود ابر‌های باران زا در محوطه پرتاب کپسول فضایی و موج‌های ناپایدار در اقیانوس اطلس سبب شد تا وضعیت مساعد جوی برای پرتاب کپسول فضایی مهیا نشود و ماموریت فضایی لغو شود.


ازسال ۲۰۱۱ و با بازنشستگی شاتل فضایی هیچ فضانوردی از آمریکا به ایستگاه فضایی بین المللی نرفته است و تمامی پرتاب‌ها از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان و موشک فضایی سایوز روسی انجام شده است. 

در سال ۲۰۱۴ ناسا قرار دادی با دو شرکت اسپیس ایکس و بوئینگ منعقد کرد تا نسل جدیدی از کپسول‌های فضایی برای نقل و انتقال فضانوردان به فضا مورد استفاده قرار گیرد. این روز‌ها آمریکا برای انتقال فضانوردان به فضا و به ازای هر صندلی در کپسول فضایی سایوز روسی حدود ۸۰ میلیون دلار به آژانس فضایی روسیه می‌پردازد.

دو فضانورد آموزش دیده اسپیس ایکس به نام‌های رابرت ال بنکن Robert L. Behnken و داگلاس جی هارلی Douglas G. Hurley که هردو از فضانوردان با سابقه ناسا هستند و درماموریت‌های شاتل فضایی حضور داشته برای اولین ماموریت سرنشین دارکپسول فضایی خدمه اژد‌ها انتخاب شده اند.

اسپیس ایکس افزون بر نقل و انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی درنظر دارد در سال‌های آینده با استفاده از کپسول فضایی خدمه اژد‌ها به رونق صنعت گردشگری فضایی کمک کند و علاقه‌مندان به فضا را راهی سفر‌های فضایی کوتاه مدت درمدار کره زمین کند.

برای اتصال دقیق کپسول فضایی به ایستگاه فضایی بین المللی به محاسبه‌های ویژه و ارسال کپسول در زمانی خاص نیاز است تا کپسول فضایی به بدنه اتصال پیدا کند و درصورت پرتاب درزمانی نامناسب ماموریت با شکست همراه می‌شود.


بیشتر بخوانید: لغو ماموریت تاریخی اسپیس ایکس و ناسا


کارشناسان اعلام کرده اند وضعیت جوی نامناسب می‌تواند خطرشکست ماموریت‌های پرتابی را افزایش دهد. وزش باد بسیار شدید یا وجود ابر‌های دارای بار الکتریکی که با تولید رعد و برق همراه هستند می‌تواند سبب خرابی تجهیزات، خدمه و محموله‌های همراه موشک فضایی شود.

حتی پس از لغو ماموریت و خاموش شدن موشک فالکون ۹، دو فضانورد اسپیس ایکس مجبور به اقامت یک ساعته درون کپسول فضایی شدند تا سوخت موشک به طور کامل تخلیه شود و خطری برای خروج آنها از کپسول فضایی وجود نداشته باشد.

کپسول فضایی خدمه اژد‌های شرکت اسپیس ایکس قابلیت حمل هفت نفر را دارد و پس از بازگشت به زمین با دگرگونی‌هایی در برخی تجهیزات می‌تواند در ماموریت‌های آتی شرکت کند. در پروژه‌های فضایی ناسا، قرار است کپسول خدمه اژد‌ها برای حمل حداکثر ۴ نفر مورد استفده قرار بگیرد.

سایه روشن‌های لغو پرتاب کپسول سرنشین دار اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللیدرصورت موفقیت ماموریت Demo۲ در ارسال اولین گروه فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی، اواخر سال ۲۰۲۰ درماموریت آتی، ۴ فضانورد به ایستگاه فضایی پرواز خواهند کرد.

در روز چهارشنبه تعداد زیادی از دوستداران سفر‌های فضایی در فلوریدا و پایگاه کیپ کاناورال حضور یافتند. دونالد ترامپ و همسر او هم برای شرکت درمراسم پرتاب کپسول فضایی در میان انتقاد‌های شدید آمریکایی‌ها به عملکرد بد دولت او در مقابله و درمان مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ و مرگ افزون بر ۱۰۰ هزار نفر به فلوریدا سفر کردند.

افزون بر طراحی منحصربه فرد کپسول فضایی خدمه اژد‌ها که با شاتل فضایی متفاوت است، لباس فضانوردان اسپیس ایکس هم تفاوت فراوان با لباس فضانوردان ناسا و فضانوردان آژانس فضایی روسیه دارد.

این لباس فضانوردی از انعطاف پذیری بالایی برخورداراست و از فضانوردان دربرابر تابش‌های اشعه‌های کیهانی محافظت بیشتری به نسبت لباس‌های فضانوردی کنونی می‌کند.

فضانوردان اسپیس ایکس به مدت یک ماه در ایستگاه فضایی بین المللی اقامت خواهند کرد و به انجام پژوهش‌های علمی می‌پردازند.

شاتل‌های فضایی از سال ۲۰۱۱ بازنشسته شده اند، از شاتل فضایی برای ارسال محموله‌ها و ساخت ایستگاه فضایی بین المللی استفاده شده است، اما پس از وقوع دو انفجار در زمان پرتاب و مرگ تعدادی فضانورد کارشناسان بازنشستگی آن را اعلام کردند.

کارساخت ایستگاه فضایی درسال ۲۰۰۰ به پایان رسیده و اکنون حدود ۲۰ سال است که فضانوردان در ماموریت‌های فضایی مختلف در ایستگاه فضایی بین المللی اقامت می‌کنند.

از سال ۲۰۱۱ تاکنون حمل و نقل فضانوردان به وسیله کپسول فضایی سایوز انجام می‌شود. کپسول فضایی سایوز اولین بار در دهه ۱۹۶۰ به وسیله کارشناسان آژانس فضایی شوروی سابق، کشور روسیه کنونی ساخته شده است و هر سال در چندین نوبت پرواز به حمل و نقل فضانوردان و محموله‌های فضایی می‌پردازد.

در روز چهارشنبه و همزمان با پرتاب کپسول فضایی به دلیل شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹، سرپرست ناسا، جیم بریدنشتین از علاقه‌مندان به سفر‌های فضایی درخواست کرد تا این رویداد را با استفاده از تلویزیون یا شبکه‌های اجتماعی و اینترنت دنبال کنند و درمحل پرتاب حاضر نشوند با این حال تعداد زیادی از علاقه‌مندان در فلوریدا و سایت پرتابی جمع شدند که پس از لغو پرتاب ترافیک بسیارسنگینی در مسیربازگشت خودرو‌ها به وجود آمد.

از دو هفته پیش از پرتاب دوفضانورد برای بررسی احتمال آلوده شدن آنها به ویروس کرونا تحت قرنطینه کامل قرار گرفتند و اکنون هم تا زمان پرتاب دوباره کپسول فضایی دوران قرنطینه را سپری می‌کنند.

علاقه مندان می‌توانند با مراجعه به سایت ناسا به طور زنده به مشاهده پرتاب کپسول فضایی بپردازند، ساعت شماره معکوس زمان پرتاب کپسول فضایی در صفحه اصلی سایت ناسا برای اطلاع از زمان دقیقه پرتاب کپسول فضایی قرار داده شده است.

منبع:Space
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.