به مناسبت سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی؛

سخنان امام خمینی (ره) درباره اقتصاد؛ استقلال سیاسی منوط بر اقتصاد خودکفاست

با کنکاش در ریشه یابی تفکر اقتصاد مقاومتی، به ایدئولوژی امام در بخش اقتصاد و تاکید بر عدم وابستگی به خارج می‌رسیم.

حرف امام در اقتصاد چه بود؟ /به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، استقلال اقتصادی در کنار استقلال سیاسی همواره مورد تاکید امام خمینی(ره) بوده است و دغدغه ایشان در رسیدن به خودکفایی با همت مردمی، به کارگیری توان بومی بدون همراهی و وابستگی به خارج همواره مورد تاکید بوده است.

با نگاهی بر الزامات مورد تاکید امام خمینی (ره) به اقتصاد مقاومتی می‌رسیم. شیوه تفکر امام تکیه بر استعداد‌های داخلی برای خودکفایی در اقتصاد اعم از بخش کشاورزی و صنعت بوده که از ضروریات استقلال اقتصادی که زمینه ساز مستقل شدن در حوزه‌های دیگر است.

در این رابطه به بخشی از سخنان ایشان در این زمینه اشاره می‌کنیم:

امام خمینی(ره) در این باره می فرمایند: اگر خودکفا نباشیم، وابسته خواهیم‏‎ ‎‏بود. سلطۀ اقتصادی به همراه خود، سلطۀ سیاسی هم می‌آورد؛ بنابراین بر مسلمانان لازم‏‎ ‎‏است  ولو این که با قدم‌های آهسته جلو بروند  خودکفایی را ملاک حرکت خود قرار دهند. ‏

ایشان همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بومی کشور که رهبر انقلاب نیز بارها بر آن تاکید داشته اند، اشاره کرده اند.

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تاکید کردند: اگر این ملت بخواهد این استقلال سیاسى را، این عرض اندام فرهنگى را در مقابل سلطه گران عالم حفظ کند، باید پایه هاى اقتصادى خود را محکم کند؛ این، ریشه دواندن استقلال در کشور است و این وابسته است به تولید، به کار، به شکوفایى کار، به نوآورى در بخشهاى مختلف کار. اساس مسأله، تولید است، تولید، اساس اقتصاد است.

ایشان تشریح کردند: توجه به نقش و اهمیت جایگاه کارگر در رونق و توسعه تولید داخل نیز در نگاه امام مغفول نمانده است چنانچه ایشان «کارگر» را رکن اساسی و ستون اصلی تولید می‌دانستند. اگر ما دنبال توسعه اقتصادى هستیم، باید کار را تقویت کنیم، بدون کار نمى شود. مرتب صحبت از سرمایه گذارى است، بنده نقش سرمایه گذارى را قبول دارم، بدون سرمایه گذارى هم کارى صورت نمى گیرد، اما سرمایه گذارى یک رکن کار است، رکن اساسى، کارِ کارگر است. قشر کارگر زحمتکش، ستون اصلى تولید در کشور هستند.

آینده نگری امام خمینی (ره) در خصوص اقتصاد

با توجه به قرار گرفتن در شرایط ویژه اقتصادی و تحریم‌هایی که هراز چندگاهی توسط ایالات متحده و متحدانش به بهانه‌های مختلف، ناعادلانه و از سر خصومت با مردم کشورمان شدیدتر می‌شود توجه و بررسی اندیشه‌های اقتصادی امام ‏‎ یک ضرورت به حساب می‌آید که می‌تواند تحولات خوشایندی را در پی داشته باشد.

بدیهی است حکومت اسلامی در صدد ایجاد عدالت اجتماعی است، در همین راستا رهبر کشور اسلامی هم باید در محقق شدن «برقراری عدالت اجتماعی» قدم بردارد که تمرکز  و بها دادن به  پتانسیل و نیروی انسانی کشور به این امر کمک می کند.

به گفته کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی نقشه عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی اجرای تفکر و ایدئولوژی امام در بخش اقتصاد است. حال باید دید چرا با وجود این میزان تامید مسئولان همچنان در به کارگیری ظرفیت‌های داخل و استفاده از منابع بومی بی توجهی نشان می‌دهند.

انتهای پیام/

برچسب ها: ارتحال امام ، 14 خرداد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار