از ابتدای امسال؛

نصب کارتخوان توسط وکلا الزامی شد

به موجب قانون بودجه سال ۹۸ وکلا از ابتدای سال ۹۹ ملزم به نصب کارتخوان برای دریافت حق الوکاله هستند.

نصب کارتخوان توسط وکلا الزامی شدبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان، وکلا از مهر ۹۷ ملزم به ثبت‌نام در سامانه صندوق فروش شدند، سازمان امور مالیاتی تا پایان بهمن ۹۸ برای آن‌ها فرصت تعیین کرده بود تا به این سامانه متصل شوند و دستگاه کارتخوان نیز نصب کنند.

اما باتوجه به اینکه اغلب وکلا به این الزام تمکین نکردند، سازمان امور مالیاتی جریمه برای آن‌ها در نظر گرفت و این الزام برای استفاده از سامانه صندوق فروش و صدور صورتحساب فروش را به ابتدای امسال موکول کرد.

سازمان امور مالیاتی از شهریور ۱۳۹۸ بود که حدود ۱۵ گروه از فعالان اقتصادی که شامل ۵۰ شغل می‌شدند را دسته‌بندی کرد تا برای شفاف شدن درآمدشان، جلوگیری از فرار مالیاتی و کمک به فرآیند حسابرسی مالیاتی مکلف به نصب کارتخوان باشند.

اولین گروه از آن‌ها، پزشکان بودند. سپس نوبت به وکلا برای ثبت‌نام دستگاه‌های کارتخوان رسید که از اول مهر ۱۳۹۸ ثبت‌نام آن‌ها شروع شد و تا آخر دی ماه نیز ادامه داشت.

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در اریبهشت‌ماه سال گذشته در نشست خبری خود با بیان اینکه در بعضی از پرونده‌ها بیش از یک میلیارد تومان حق‌الوکاله از مردم گرفته می‌شود، اما در مقابل، بعضی از وکلا تنها ۳۰ هزار تومان حق‌الوکاله به سازمان مالیاتی اعلام می‌کنند، گفت: «برای رسیدن به شفافیت مالی، وکلا باید مبالغ را از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان دریافت کنند».

وی از وکلا خواست تا حق‌الوکاله خود را از طریق دستگاه پوز دریافت کنند.

سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد:وکلا همانند اینکه این موضوع برای اطبا مطرح شد، برای دریافت حق‌الوکاله خودشان دستگاه کارتخوان بگذارند و انحصارا حق الوکاله را از طریق دستگاه‌های کارتخوان دریافت کنند تا دقیقا مبادلات مالی آن‌ها شفاف باشد، نه بی‌جهت در مظان اتهام قرار بگیرند و نه خدای نکرده برخی از آن‌ها در حق موکلان خودشان اجحاف کنند.

حال سوال اینجاست با الزامی شدن نصب کارتخوان از سوی وکلا و پزشکان، چند درصد آنها از قانون تبعیت کردند؟


بیشتر بخوانید

راه اندازی سامانه ثبت قرارداده های وکلا توسط قوه قضاییه

محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: به موجب قانون بودجه سال ۹۹ سامانه باید توسط قوه قضاییه راه اندازی شود تا وکلا بتوانند در آن قرارداد‌های کاری با موکلان خود را ثبت کنند.

وی افزود: بعد از راه اندازی این سامانه وکلا باید از ابتدای سال ۹۹ به موجب موضوع ماده ۱۶۹ قانون سال ۹۸ از پایانه‌های فروشگاهی و دستگاه‌های کارتخوان برای دریافت حق الوکاله خود استفاده کنند.

علیزاده درباره نصب کارتخوان در مطب پزشکان گفت: پزشکان نیز به موجب قانون بودجه سال ۹۸ باید کارت خوان نصب کنند و تا کنون درصد زیادی از پزشکان این کار را انجام داده اند و از قانون تمکین کرده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۱ تير ۱۳۹۹
حالا برای پزشک ها که نصب کردید اجرا شد که برای وکلا عمل کند
بگوئید دلمان برای واردات پورت و دستگاه کارتخوان تنگ شده است!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۷:۴۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
هفته پیش رفتم دکتر متخصص ... حدود سیصد هزارتومان خرجم شد ... کارتخوان نداشتن ... دیگه عابر بانک جواب نداد ... مجبور شدم با آپ براشون واریز کنم ... فاکتورها رو آوردم از بیمه تکمیلی بگیرم گفتن چند تا تستی که ازتون گرفتن بیشتر از حد مصوب بوده ... و کلی ازش کم کردن ...
خلاصه وکیل و دکتر نداره ... کلا نظارتی وجود نداره
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
قانون مالیاتها و نصب دستگاه کارتخوان برای شفاف سازی مالیاتی خوب و مفید است اما نمیشود با اعمال جریمه همه اصناف و مشاغل جامعه را زیر با کارتخوان برد و این طرح جامع مالیاتی شکست خواهد خورد ک مسولان محترم سازمان امور مالیاتی باید طرحهای دیگر را جایگزین کارتخوان کنند
Iran (Islamic Republic of)
سهراب روشن
۲۰:۲۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
ثبت نام در سامانه برای وکلا تا پایان شهریور ماه 1399 تمدید مهلت گردیده است
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۸:۴۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
همونایی هم که نصب کردند استفاده نمی کنند ، یعنی به مشتری میگن پول نقد بده دستگاهمون خرابه . حتی خیلی از پزشکان میگن پول را به حساب فرد دیگری بریزی ، برای نمونه همسر یا فرزند پزشک . اینا دیدم که میگم ، دندان پزشکی که خواهرم پیشش میره میگه پول نقد بده یا برو بریز به حساب خانم .... که همسر دندانپزشکه است . سازمان امور مالیاتی باید راهکاری برای اینگونه فرارها پیدا کنه مثلا برای مشتری یا بیماری که پول را با دستگاه پوز مطب یا دفتر وکیل پرداخت کرده باشه جوایز یا تخفیف ها یا امکاناتی در نظر بگیره تا مردم با این رویه فرار مالیاتی مخالفت کنن و به پرداخت با دستگاه پوز اصرار بورزند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
مرگ بر وکلای فاسد
Germany
ناشناس
۱۷:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
مملکت کلا روی هواست!
United States of America
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
درصد زیاد یعنی چند درصد ؟ لابد 15 درصد ؟؟
آخرین اخبار