نشست شورای امنیت؛

آمریکا: تحریم تسلیحاتی ایران باید تمدید شود/ چین: آمریکا حق اجرای مکانیسم ماشه را ندارد

نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع اجرای برجام عصر امروز سه‌شنبه برگزار شد.

 

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شورای امنیت سازمان ملل نشست خود را با موضوع اجرای برجام را برگزار کرد.

به دلیل شیوع ویروس کرونا، این نشست به صورت مجازی برگزار شده و «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان، نیز در این نشست سخنرانی کرد.

ابراز تاسف معاون دبیر کل سازمان ملل درباره خروج آمریکا از برجام

«رزماری دیکارلو»، معاون دبیر کل سازمان ملل، طی اظهاراتی در آغاز این نشست، درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ابراز تاسف کرد.

این مقام سازمان ملل در ادامه خواستار بازگشت ایران به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای شد.

دیکارلو در ادامه گفت: دبیر کل سازمان ملل خواستار رفع تحریم‌هایی است که مبارزه ایران با ویروس کرونا را با مشکل مواجه کرده‌اند.

معاون دبیر کل سازمان ملل در بخش دیگری گفت که ایران از محدودیت‌های تعیین شده در برجام برای غنی‌سازی اورانیوم و دخایر آب سنگین و برنامه تحقیق و توسعه هسته‌ای فراتر رفته است.

دیکارلو در پایان اظهارات خود از تمامی طرف‌های برجام خواست تا اختلافات خود در این توافق را از طریق سازوکار حل‌وفصل اختلافات برجام حل کنند.

آغاز نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع ایران

آمریکا خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد

«مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، طی اظهاراتی در این نشست بار دیگر اظهارات بی‌اساس و اثبات نشده خود را علیه ایران تکرار کرد.

پمپئو مدعی شد: «ایران درخواست کمک آمریکا برای مبارزه با ویروس کرونا را رد کرد.»

وی در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شد: در صورت پایان یافتن تحریم تسلیحاتی، ایران قادر به خرید و فروش سلاح خواهد بود و هواپیماها و زیردریایی‌هایی را به دست خواهد آورد که تهدیدی برای آزادی دریانوردی در آب‌های منطقه است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران شد و گفت: اسرائیل و کشورهای منطقه خلیج فارس خواهان تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هستند.

پمپئو در ادامه ادعا کرد: ایران مثل استرالیا نیست که به تعهدات خود عمل کند.

وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری مدعی شد: ایران پیش از این نیز محدودیت‌های اعمال شده سازمان ملل را در زمینه تحریم تسلیحاتی نقض کرده است.

وی ادعا کرد: اگر در این زمینه اقدام نکنید ایران قادر به خرید جنگنده هایی خواهد بود که کشورهای اروپایی را در تیررس این کشور قرار خواهد داد.

پمپئو مدعی شد: ایران از محدوده مجاز غنی‌سازی اورانیوم فراتر رفته و  آن را نقض کرده است.

 اتحادیه اروپا: برجام بخش مهمی از منع اشاعه هسته‌ای‌ است

نماینده اروپا نیز طی سخنرانی خود در جریان این نشست برجام را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی منع اشاعه هسته‌ای توصیف کرد و گفت که این توافق به کاهش خطرات در سطح منطقه و جهان کمک می‌کند.

وی در ادامه افزود: توافق هسته‌ای امکان دسترسی بی‌سابقه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بر اساس توافق جامع پادمانی و پروتکل الحاقی فراهم می‌کند.

در ادامه اظهارات نماینده اتحادیه اروپا آمده است: پروتکل الحاقی از سوی ایران بخش مهمی از تعهدات این کشور به شمار می‌رود، بنابراین از دست دادن برجام به معنای از دست دادن پروتکل الحاقی است.

 آفریقای جنوبی: شورای امنیت موظف به تنش‌زدایی در خلیج فارس است

در ادامه این نشست نماینده آفریقای جنوبی سخنرانی کرده و گفت: موضوع خلع سلاح هسته‌ای و عدم تکثیر آن دو موضوعی است که بر یکدیگر تاثیر می‌گذارد و فقدان هر کدام می‌تواند بر دیگری هم تاثیر منفی بگذارد.

وی افزود: ما در آفریقای جنوبی سلاح هسته‌ای خود را از بین برده‌ایم و به جهان عاری از سلاح هسته‌ای پیوسته‌ایم.

نماینده آفریقای جنوبی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آفریقای جنوبی همراه سایر کشورها نگرانی خود از افزایش تنش در منطقه خلیج فارس بیان می‌کند. این تنش ها به صلح جهان آسیب می‌زند. این شورا موظف است تا در منطقه خلیج فارس تنش زدایی کند.

دفاع قاطعانه چین از ایران و مخالفت با تمدید تحریم تسلیحاتی

نماینده چین در سخنرانی خود در این نشست گفت: برجام توفق چندجانبه مهمی است که باید به طور موثر ادامه پیدا کند. ما بار‌ها موضع خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران اعلام کردیم.

نماینده چین در ادامه اظهارات خود خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال تحریم علیه ایران را ریشه اصلی بحران‌ها توصیف کرد و گفت: اقدامات آمریکا مغایر با اهداف پیش‌بینی شده در برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است.

وی افزود: ما از آمریکا می‌خواهیم تا به تحریم‌های یک‌جانبه خود پایان دهد و به مسیر صحیح حفاظت از توافق هسته‌ای بازگردد و به قطعنامه ۲۲۳۱ مقید باشد.

نماینده چین در ادامه ضمن تاکید بر این موضوع که چین مخالف تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران است، گفت: آمریکا از برجام خارج شده و دیگری حقی ندارد تا درخواستی برای اجرای مکانیسم ماشه (بازگشت خودکار تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران) داشته باشد

در ادامه اظهارات نماینده چین آمده است: کاهش تعهدات ایران به برجام، نتیجه فشار حداکثری است که آمریکا علیه تهران وارد کرده است و طرف‌ها باید از هرگونه اقدامی که اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند، اجتناب کنند.

نماینده چین در بخش دیگری به قطعنامه اخیر که توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرزی اتمی تصویب شده اشاره کرد و گفت: چین قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌الملل انرژی اتمی را تایید نمی‌کند.

وی افزود: برنامه هسته‌ای ایران برای امنیت و صلح خاورمیانه مهم است و همه طرف‌ها باید تلاش خود را برای حفاظت از آن انجام دهند. درگیری‌های منطقه‌ای باید از طریق گفتگو و دیپلماسی حل شود.

نماینده چین ضمن تاکید بر این موضوع که همه طرف‌های باید برای تنش‌زدایی در منطقه تلاش کنند، گفت: گزارش شورای امنیت بر اهمیت برجام تاکید و همه طرف‌ها را از هرگونه اقدام تحریک‌آمیزی منع کرده است.

نماینده چین افزود: گزارش شورای امنیت بر اهمیت برجام تاکید کرده و همه طرف‌ها را از هرگونه اقدام تحریک‌آمیزی منع کرده است. این گزارش از پیشروی اینستکس گفته و طرف‌ها را به مشارکت اقتصادی با ایران دعوت کرده است. اما گزارش منتشر شده نتوانسته کامل و جامع باشد و به نگرانی‌های ایران اشاره نکرده است. این گزارش نظرات ایران درباره موضوع تسلیحات را بیان نکرده است.

نماینده چین در پایان اظهارات خود تاکید کرد: چین به وظایف خود برای حفاظت از برجام  و به همکاری‌های بین‌المللی خود در این باره ادامه می‌دهد. شورای امنیت هم باید به وظایف بین‌المللی خود در این‌باره عمل کند. برنامه هسته‌ای ایران نباید بازگشت به گذشته را تجربه کند.

آلمان: خروج آمریکا از برجام بر خلاف قوانین بین‌المللی بود

نماینده آلمان به تکرار  ادعاهای بی‌اساس و غیرمرتبط پرداخت و مدعی شد: «ایران ابتدایی‌ترین منشور حقوقی سازمان ملل را رعایت نمی‌کند.»

وی با تکرار اظهارات مقامات آمریکایی، سیاست خارجی ایران تهاجمی خوانده و ایران را به دخالت در امور منطقه متهم کرد.

نماینده آلمان در ادامه ضمن بیان این مطلب که ایران اسرائیل را به رسمت نمی‌شناسد، مدعی شد: رفتار‌های ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ مغایر است.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: با احترام به نماینده چین، دبیرکل سازمان ملل وظیفه حفاظت از صلح و امنیت را دارد و باید به وظیفه خود در این چارچوب عمل کند.

نماینده آلمان ضمن تکرار ابراز «تاسف» همیشگی اروپایی‌ها از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای باز مدعی شد: هدف ما حفاظت از قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام است. برجام توافقی است که می‌تواند مانع ایران برای دستیابی به بمب هسته‌ای شود. هدف ما   آمریکا با این اقدام قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.

تکرار ادعا‌های بی‌اساس انگلیس علیه ایران

نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در سخنرانی خود ادعا‌های بی‌اساسی را علیه کشورمان مطرح کرد.

وی ضمن متهم کردن ایران به انجام اقدامات بی‌ثبات کننده در منطقه، مدعی شد که این اقدامات ادعایی، در تناقض با قطعنامه‌های شورای امنیت است.

نماینده انگلیس در بخش دیگری از اظهارات خود فناوری موشکی ایران را تهدیدی برای منطقه خوانده و مدعی شد که موشک‌های ایران قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارند.

وی همچنین از فناوری ایران در زمینه موشک‌های ماهواره‌بر نیز ابراز نگرانی کرده است.

نماینده انگلیس در ادامه مدعی شده که کشور‌های اروپایی به تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند بوده‌اند.

بلژیک: از اعمال تحریم یک‌جانبه آمریکا علیه ایران متاسفیم

نماینده بلژیک در این نشست گفت: بلژیک و دیگر کشور‌های اروپایی از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران و همچنین عدم تمدید معافیت‌های تحریمی مربوط به همکاری‌های هسته‌ای ایران ابراز تاسف می‌کند.

فرانسه: از اقدامات یک‌جانبه برای اعمال تحریم حمایت نمی‌کنیم

نماینده فرانسه با انتقاد از اقدامات یک‌جانبه آمریکا گفت که بعد از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای، مسیر کشور‌ها تغییر کرد.

وی در ادامه به تکرار ادعای تروئیکای اروپا مبنی بر «پایبندی به برجام» پرداخته و مدعی شد: خواهان بازگرداندن ایران به پایبندی کامل به برجام هستیم.

نماینده فرانسه در بخش دیگری گفت: ما از اقدامات یک‌جانبه برای اعمال تحریم‌ها حمایت نمی‌کنیم.

روسیه: سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران غیر قابل قبول است

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه، در آغاز با تاکید بر پایبندی ایران بر اجرای توافق هسته‌ای، سیاست‌ها و اقدامات آمریکا را تهدیدی علیه دیگر کشورها توصیف کرد.

وی با انتقاد شدید از سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران، گفت: آمریکا در اعمال تحریم‌های یکجانبه به نظر دیگر کشور‌ها بی‌اعتنایی می‌کند و ما هم‌اکنون با نگرانی سیاست‌های مربوط به فشار حداکثری علیه ایران را دنبال می‌کنیم.

نبنزیا در ادامه ضمن انتقاد از عدم پایبندی آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، گفت: قطعنامه‌های شورای امنیت نیز مانند دیگر قوانین بین‌المللی بوده و تمامی طرف‌ها ملزم به رعایت آن‌ها هستند، اما آمریکا رسما اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ را متوقف و به سیاست فشار حداکثری روی آورد.

نماینده روسیه با اشاره به ادعا و اتهام‌زنی وزیر خارجه آمریکا علیه ایران، افزود: متاسفم که در اظهارات ایشان (مایک پمپئو)کلمه‌ای از همکاری و گفت‌وگو نشنیدم.

نبنزیا تاکید کرد که اقدامات آمریکا انگیزه ایران را برای عمل به تعهدات خود در برجام از بین می‌برد اما با این وجود، ایران همچنان به اجرای تعهدات خود ادامه می‌دهد.

نماینده روسیه در پایان ضمن ابراز ناامیدی از نهمین گزارش سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱، تاکید کرد که در این گزارش اصل بی‌طرفی رعایت نشده است.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به این موضوع که ایران از تمامی جهات تحت فشار قرار دارد، گفت: هدف از این اقدام تغییر نظام و یا قرار دادن ایران در وضعیتی است که به معنای واقعی کلمه قادر به نفس کشیدن نباشد. این مانند قرار دادن زانو بر روی گردن کسی است و عامل ایجاد این بحران آمریکاست.

گزینه‌های ایران در برابر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی قاطع خواهد بود

«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان، در پایان این نشست به سخنرانی پرداخت و گفت : چنانچه باردیگر شورا تعلل ورزد، به منزله یک نسل عقبگرد در چندجانبه گرایی و حاکمیت قانون خواهد بود.

وی با اشاره به رفتار خصمانه دولت آمریکا افزود: همه ما طی سال‌های گذشته شاهد بوده ایم که چگونه یکجانبه‌گرایی بدخواهانه ایالات متحده به صورت هدفمند به نهادها و همکاری‌های بین‌المللی هجمه کرده است.

ظریف با بیان اینکه حتی یک جلسه شورای امینت برای نکوهش دولت آمریکا یا حداقل برای بررسی نقض‌های مکرر آن تشکیل نشده است؛ گفت: در عوض، برخی از اعضای اروپایی شورا در فکر تخریب بیشتر قطعنامه و شورا هستند در حالی که نسبت به تعهدات خود در مورد برجام پایبند نیستند.

ظریف افزود: ایالات متحده با برخی از عمال خود به دبیرخانه فشار آورد تا یک خوانش گمراه‌کننده از قطعنامه ۲۲۳۱ را اتخاذ و دبیرخانه را وادار به اتکا به ادعا‌های خودساخته و اسناد جعلی برای تهیه یک گزارش کاملاً غیرحرفه‌ای می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
تحریم
۰۳:۱۰ ۱۲ تير ۱۳۹۹
دولت اوباما ایران را تحریم میکرد ولی جلو دارو نگرفت و مردم بی گناه تحریم نمیکرد ولی ترامپ مرد نیست جلو دارو میگیر سازمان ملل شده مثل توفاله چاهی که قابل استفاده نیست یک مثاله ایرانی هست که میگن بلخره
صبز ایوب هم حدی داره
Iran (Islamic Republic of)
bm
۱۶:۰۳ ۱۱ تير ۱۳۹۹
اقتدار
ناو آمریکایی را نابود کنن
خودشون گم میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۵ ۱۱ تير ۱۳۹۹
مررررررگ بر دولت تروریست آمریکا و همکاران جنتلمن پشت میز مذاکره ش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۱ تير ۱۳۹۹
چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
ما تا آخر ایستاده ایم
Iran (Islamic Republic of)
مصمم
۰۰:۳۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
تفاوت رژیم تروریست آمریکا با داعش چیست ؟ هیچ تفاوتی وجود ندارد جز اینکه حجم جنایات آمریکا بیشتر و شیطانی تر است و در پوشش ادعای حقوق بشری ووو انجام می دهد و بدون تردید رژیم فعلی آمریکا برای جهان و امنیت و صلح جهانی به مراتب از داعش خطرناکتر است .
Germany
ناشناس
۰۰:۰۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
نتیجه چی شد جمع بندی نداره
Germany
ناشناس
۰۲:۳۶ ۱۱ تير ۱۳۹۹
فعلا به رای گذاری نذاشتن که نتیجه ای داشته باشه ... احتمالا تو یکی دو هفته اینده به رای گذاشته بشه که محتمله چین و روسیه وتو کنن... در این بین رای کشور های اروپایی و آفریقاییم قابل تامله چون شاید حتی لازم نباشه کار به وتو بکشه و اینم یه شکست سیاسی بزرگ برای آمریکا میتونه باشه.
Iran (Islamic Republic of)
دعاگو
۲۳:۳۴ ۱۰ تير ۱۳۹۹
فقط مردم ایران متاسفانه متحمل این همه سختی و مشکلات شدند و مسئولین هم فقط فکر گروه و حزبشون هستند.خدایا خودت کمک کن و بس
United States of America
ناشناس
۰۱:۰۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
خب مردم ایران درست رای میدادند
United States of America
ناشناس
۰۷:۳۰ ۱۱ تير ۱۳۹۹
به کدوم درست رأی میدادند؟
Iran (Islamic Republic of)
bm
۱۶:۰۱ ۱۱ تير ۱۳۹۹
رئیسی خیلی بهتر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۰ تير ۱۳۹۹
خو آخرش چی شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۵ ۱۰ تير ۱۳۹۹
فقط چین
Sweden
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۰ تير ۱۳۹۹
اروپا = امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
شایدم بدتر
United States of America
ناشناس
۰۷:۳۱ ۱۱ تير ۱۳۹۹
وات دا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۰ تير ۱۳۹۹
عزت مصلحت حکمت سه کلیدواژه مهم لطفاً رعایت کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۰ تير ۱۳۹۹
کشور ما ایستاده و خواهد توانست اگه منافقان و خود باختگان فتنه نکنند به حق حضرت ولی عصر ع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۱۰ تير ۱۳۹۹
خیلی بهتر می شد اگه رسانه های ما هم به صورت آنلاین این اجلاس ها رو پشتیبانی می کردن.... مخصوصا الان که ما بر حقیم و ملتمان بیشتر می توانستند چهره اصلی کشور های غربی و به خصوص اروپایی که (عده ای به آنها امید داشتند و هنوز هم دارند ) رو ببینند که چگونه مواضعی در تقابل با منافع کشور عزیزمان دارن. واقعا اتحاد استراتژیکی بین ما و چین و روسیه به خصوص روسیه که قاطعانه پشت کشورمون ایستاد قابل ستایشه و این یک موفقیت سیاسی در جامعه بین الملل برامون هست و خواهد بود ان شاءالله امیدوارم از این ظرفیت ایجاد شده نهایت استفاده رو ببریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
رسانه های ما از آخر اول هستن همیشه من که امید ندارم درست بشه برای ما آرزو شده
United States of America
ناشناس
۰۷:۳۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
فقط نیروی دریایی و پدافند هوایی,
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۰ تير ۱۳۹۹
متشکریم چین
Germany
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۰ تير ۱۳۹۹
عجب... ایران نه شرقی نه غربی


Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۲ ۱۱ تير ۱۳۹۹
فقط چین وروسیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۰ تير ۱۳۹۹
ببین چقد غلام حلقه به گوشن که یک کلمه نمیگن آمریکا نباید این کار و میکرد یا ضد اون حرف بزنن روباهای مکار حیله گر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۰ تير ۱۳۹۹
نترس
آخرین اخبار