غنی‌سازی ۱۸۲ هکتار از جنگل‌های هیرکانی خراسان شمالی

رییس اداره جنگل‌داری خراسان شمالی گفت: با هدف غنی‌سازی این ذخایر ارزشمند، ۱۸۲ هکتار از عرصه‌های جنگلی مزبور در خراسان شمالی نهالکاری شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، مهدی قدیمی رییس اداره جنگل‌داری خراسان شمالی افزود: جنگل‌های هیرکانی از ردیف اعتبار ملی برخوردار است، اما پارسال از سهم ۹۴۰ میلیون ریالی اعتبارات احیا و حفاظت از جنگل‌های مزبور، هیچ رقمی به این استان تخصیص نیافت.

قدیمی بیان کرد: اقداماتی که تاکنون برای حفاظت از جنگل‌های هیرکانی استان انجام شده از محل اعتبارات داخلی این اداره کل بوده است و امیدواریم امسال بودجه این بخش تخصیص یابد تا برنامه‌های حفاظتی آن به درستی اجرا شود.

وی گفت: ۲۵ هزار هکتار جنگل هیرکانی در محدوده شهرستان مانه و سملقان خراسان شمالی قرار دارد و حفاظت و احیای این عرصه‌های جنگلی از اولویت‌های نخست منابع طبیعی خراسان شمالی است.

قدیمی افزود: طرح‌های مطالعاتی در گستره ۱۹ هزار و ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های هیرکانی خراسان شمالی انجام شده، اما به علت کمبود اعتبارات این مطالعات در سطح کمی به مرحله اجرا درآمده است.


بیشتر بخوانید


او  افزود: در صورت تخصیص اعتبار هر سال این طرح‌های مطالعاتی شامل انجام اقداماتی همچون بذرکاری، غنی سازی جنگل با نهال کاری، جایگزینی سوخت فسیلی و اقدامات حفاظتی، بیولوژیکی در گستره‌ای نزدیک به ۵۰ هکتار انجام می‌شود.

رییس اداره جنگل‌داری خراسان شمالی با بیان اینکه تمام گستره جنگل‌های هیرکانی، حفاظت شده و قرق است، افزود: مبارزه با آفات و عملیات فیزیکی در این محدوده نیز هر سال انجام می‌شود.

قدیمی گونه درختی شاخص در جنگل‌های هیرکانی را بلوط دانست و اظهار داشت: گونه‌های افرا، کرکو، بادامک، داغ‌داغان و زرشک هم در این محدوده‌ها دیده می‌شود و در قسمت‌هایی از این جنگل‌ها نیز تلفیقی از جنگل‌های هیرکانی، ایرانی و تورانی دیده می‌شود.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: در سال‌های پیش در محدوده این جنگل‌ها طرح‌های احیا و نگهداری انجام می‌شد که ۲۶۸ هکتار توسعه جنگل‌های هیرکانی در خراسان شمالی با نهال و بذر غنی شده اجرا شد، اما پارسال اعتباری به این بخش اختصاص نیافت.

قدیمی با بیان اینکه در سال‌های پیش حدود سه هکتار از پهنه این جنگل‌ها از آفت جنگلی قارچ زغالی، خسارت دیده است، اظهار داشت: آفت قارچ زغالی با مبارزات بیولوژیکی مهار و مناطق آسیب‌دیده احیا شد.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.