تشریح نحوه برگزاری مراسم عزاداری هیئت‌های حسینی در همدان

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: طبق دستور العمل‌های ابلاغی برنامه هیئت در مراسم محرم، منبر و روضه است و سینه زنی وجود ندارد.

تشریح نحوه برگزاری مراسم عزاداری هیئت‌های حسینی در همدانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حجت‌الاسلام محمد هادی نظیری، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان، اظهار داشت: امسال با یک محرم متفاوت مواجه هستیم و طبق دستور العمل‌های ابلاغی اگر مراسم ماه محرم در مکان سرپوشیده و مسقف برگزار شود باید ارتفاع سقف حداقل ۶ متر بوده و آن مکان دارای تهویه مطلوب و مناسبی باشد این در حالی است که باید تنها یک چهارم ظرفیت آن مکان پر شود.

او افزود: فاصله گذاری اجتماعی افراد باید از یکدیگر رعایت شود به گونه‌ای که فاصله افراد از یکدیگر باید ۲ متر باشد، حداکثر زمان برگزاری مراسم نیز یک ساعت بوده و برنامه سینه زنی هم در مکان‌های سربسته برگزار و اجرا نمی‌شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: برنامه هیئت در مراسم محرم، منبر و روضه است و سینه زنی وجود ندارد، چرا که سینه زنی امکان انتقال و شیوع کرونا را افزایش می‌دهد، هیئت‌ها، تکایا، حسینیه‌ها و مساجد همگی موظف به انجام و اجرا دستور‌العمل‌های عنوان شده هستند.

نظیری عنوان کرد: سینه زنی هیئت‌ها باید در مکان‌های باز انجام شود این در حالی است که افراد باید در این شرایط نیز فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت و سایر دستورالعمل‌های عنوان شده نیز در این مکان‌ها اجرا شود.

او گفت: هر کس که به دنبال ادامه مسیر سید‌الشهدا و برگزاری مراسم ماتم و اندوه برای اباعبدلله است باید به مجموعه‌ای از قواعد اخلاقی و تربیتی نیز پایبند باشد، به گونه‌ای که برگزاری مراسم در فضای باز باید همراه با توجه به حال همسایه و اطرافیان این مکان باشد بنابراین برنامه هیئت‌های مذهبی در این ایام باید در ساعت ۲۳:۳۰ به اتمام برسد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان ادامه داد: برخی مراسم‌های خاص همچون یوم العباس در زنجان، شیرخوارگان حسینی، نخل گردانی و ... جز مراسم‌های پرخطر عنوان شده و نباید برگزار شود، مراسم سوم شهادت امام حسین (سوم عاشورا) نیز جز مراسم خاص در استان همدان عنوان شده و بنابراین این مراسم امسال با کیفیت سال‌های پیش برگزار نخواهد شد.

نظیری ابراز کرد: امسال برگزاری دستجات عزاداری از هر نوع شامل سینه زنی، زنجیر زنی و سقایی در صورتی مجاز است که دسته عزاداری حرکت و دسته روی نداشته باشد (ثابت در یک مکان و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی)، استفاده از تبل و سنج در دسته‌های عزاداری ممنوع است.

او بیان کرد: نذورات ماه محرم امسال، متفاوت از سال‌های گذشته است، و از آنجا که نذر جنبه فقهی و شرعی دارد و باید به آن عمل شود، گروهی کارشناس دینی تحت نظر مراجع تقلید تشکیل خواهد شد که باید مردم با این افراد تماس گرفته و پاسخ سوالات شرعی خود را (در بحث نذورات متناسب با این شرایط) از آن‌ها جویا شوند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: امسال در فرآیند طبخ غذا در روز تاسوعا و عاشورا باید کارشناس بهداشت در محل حضور داشته و به آن عمل نظارت داشته باشند، توزیع غذا نیز باید به دور از تجمع بوده و به صورت بسته‌بندی در درب منازل توزیع شود.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.