روسیه بار دیگر به ایران و آمریکا پیشنهاد میانجیگری داد

وزیر خارجه روسیه بار دیگر اعلام کرد این کشور آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا برای حل اختلافاتشان است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در مصاحبه اختصاصی با اسپوتنیک با انتقاد از سیاست‌های آمریکا علیه ایران بار دیگر برای میانجیگری به منظور حل اختلافات میان واشنگتن و تهران اعلام آمادگی کرد.

او با بیان اینکه دولت فعلی آمریکا تلاش می‌کند ایران را اهریمن و شر جلوه دهد گفت: «ایران به عنوان اصلی‌ترین مشکل کل این منطقه (خلیج فارس) و همچنین سایر مناطق جهان معرفی شده که در آن‌ها ایران به نوعی متهم به دخالت در امور داخلی کشور‌های مربوطه است و آمریکایی‌ها در تلاش هستند کل گفتگو‌ها درباره مسائل خاورمیانه و شمال آفریقا را به مسیر ضدایرانی سوق دهند.»

وزیر خارجه روسیه افزود: این رویکرد اولاً بدون چشم‌انداز و ناامیدکننده است، زیرا مشکلات و مسائل را تنها با توافق بین همه شرکت‌کنندگان می‌توان بطور پایدار و مطمئن حل کرد، اما کل منطق کنونی سیاست آمریکا بر این اساس استوار است که تمام تلاش‌ها باید معطوف مجازات و بازداشتن ایران شود و فقط تغییر رژیم ایران اجازه می‌دهد کل منطقه سرانجام آزادانه نفس بکشد؛ این راه به بن‌بست منتهی می‌شود.

تحریم‌هایی که آمریکا با آن‌ها می‌خواهد ایران را خفه کند، هیچگاه موثر نبود است

لاوروف با اشاره به اینکه تحریم‌هایی که با اعمال آن‌ها می‌خواهند ایران را خفه کنند، هیچگاه موثر نبوده و نخواهد بود، تاکید کرد: ایران بار‌ها آمادگی خود را برای گفتگو ابراز کرده است و این آمادگی برای گفتگویی که نمی‌تواند مبتنی بر اولتیماتوم‌هایی باشد که طرف آمریکایی به طور دوره‌ای آن را مطرح می‌کند، همچنان وجود دارد و ما آماده کمک به آغاز چنین گفتگویی خواهیم بود. ما همراه با کشور‌های اروپایی و چین از توافق برجام برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران -که در سال ۲۰۱۵ از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شد و اکنون آمریکایی‌ها دوباره با پیروی از سیاست اهریمن جلوه دادن ایران در همه زمینه‌ها حال تخریب آن هستند- دفاع می‌کنیم. اکنون بحث در شورای امنیت سازمان ملل ادامه دارد، ۱۳ کشور از ۱۵ کشور عضو آن مخالف شدید تلاش‌ها برای از بین بردن برجام و مقصر دانستن ایران در هر اتفاقی هستند.

قانون سزار پیش از هر چیز مردم عادی را هدف قرار می‌دهد

لاوروف در بخشی دیگر از این مصاحبه درباره «قانون سزار» گفت: این طرح پیش‌فرض تحریم‌هایی است که می‌خواهند به عنوان ابزاری خفقانی علیه رهبری سوریه اعمال کنند. در واقع، این تحریم‌ها، مانند بسته‌های قبلی تحریم‌ها -تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا و تعدادی دیگر از متحدان واشنگتن- پیش از هر چیز مردم عادی، شهروندان جمهوری عربی سوریه را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند.

او افزود: این تحریم‌ها به صورت یک جانبه اعلام شده و غیرقانونی است. می‌توان گفت که همین چند روز پیش آنتونیو گوترش،  دبیرکل سازمان ملل متحد، درخواست خود را -که شش ماه پیش مطرح کرده بود- بار دیگر اعلام  کرد و از کشور‌ها خواست تحریم‌های یک جانبه علیه یک کشور در دوره مبارزه با بیماری همه‌گیر را متوقف کنند و برای تعلیق این تحریم‌ها اعلام آمادگی کنند. غرب نسبت به این تماس‌ها واکنشی نشان نمی‌دهد، گرچه اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های عضو سازمان ملل از این سخنان حمایت می‌کنند. ما به دنبال محکومیت بیشتر این اعمال خواهیم بود.

تلاش آمریکا برای تشویق گرایش‌های جدایی‌طلبانه در منطقه می‌تواند فاجعه‌بار باشد

وزیر خارجه روسیه در این مصاحبه همچنین اوضاع فعلی در سوریه مخصوصاً ساحل شرقی رودخانه فرات ابراز نگرانی کرد و گفت: اوضاع در ساحل شرقی فرات نگران کننده است، جایی که نیرو‌های مستقر غیرقانونی آمریکایی در آنجا به وضوح تمایلات جدایی‌طلبانه کرد‌ها را تشویق می‌کنند، در واقع با گسترش این امر، تحریک کرد‌ها علیه دولت، خواست طبیعی کرد‌ها را برای شروع گفتگو با دولت سوریه را مهار می‌کند و البته، این نگرانی‌ها را از نظر تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه ایجاد می‌کند، و هم از نظر حاشیه‌هایی که چنین اقدامات آمریکایی درباره مسئله کرد‌ها ایجاد می‌کند. همانطور که می‌دانید، این امر نه تنها برای سوریه، بلکه برای عراق، ایران، ترکیه نیز مهم است و در این منطقه یک بازی خطرناک را شروع می‌کند.   

لاوروف افزود: آمریکایی‌ها به طور معمول این نوع اقدامات را برای ایجاد هرج و مرج انجام می‌دهند که امیدوارند قابل کنترل باشد. آن‌ها خیلی دور از قضایا هستند، به طور کلی این اتفاقات اهمیت خاصی برای آن‌ها ندارند، اما اگر این گرایش‌های جدایی‌طلبانه را در این منطقه گسترش دهند، عواقب پیش امده در منطقه می‌تواند فاجعه‌بار باشد.

حضور تروریست‌ها در منطقه کاهش تنش در ادلب کاهش یافته است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با اسپوتنیک از ادامه تعامل روسیه با ترکیه و ایران در برای حل مسئله سوریه در قالب جلسات آستانه سخن گفت.

او همچنین اعلام کرد: در پرونده بحران سوریه، ما فعالانه در قالب جلسات آستانه با شرکای ترک و ایرانی خود کار می‌کنیم. از نظر ما رئیس جمهور بشار اسد و وزرای وی بار دیگر تعهد خود را در اجرای توافق نامه‌هایی که بین دولت و مخالفان در آستانه منعقد شده است، تأیید کردند. از سوی دیگر، در ژنو، کمیته قانون اساسی کار خود را از سر گرفت، کمیسیون این طرح تشکیل جلسه داد. طرفین در حال به توافق رسیدن در مورد رویکرد‌های آینده در حل بحران سوریه هستند، که به آن‌ها اجازه می‌دهد فعالیت در مورد اصلاح قانون اساسی را آغاز کنند.

وزیر خارجه روسیه افزود: مناطقی که از سوی تروریست‌ها در سوریه کنترل می‌شود به تدریج در حال کاهش است، اول از همه شاهد این کاهش حضور تروریست‌ها در منطقه کاهش تنش در ادلب است. توافق نامه‌های روسیه و ترکیه، از جمله نیاز به تمایز میان مخالفان عادی برای گفتگو با دولت درباره تروریست‌های شناخته شده از سوی شورای امنیت، به تدریج در حال اجراست، هرچند به همان سرعتی که ما می‌خواهیم این امر صورت نمی‌پذیرد. همکاران ترک به آن متعهد هستند و ما به طور فعال نیز با آن‌ها همکاری می‌کنیم.

مسکو آماده میانجیگری میان کشور‌های عربی خلیج فارس است

او در بخشی دیگر از مصاحبه با اسپوتنیک با علام اینکه مسکو  آماده ارائه میانجیگری برای حل و فصل هرگونه درگیری است، پیشنهاد این کشور برای میانجیگری در بخران قطر را مطرح کرد.

وزیر خارجه روسیه گفت: «اگر همه طرفین در این مورد از ما درخواست کنند، آماده ارائه خدمات میانجیگری خود برای حل و فصل هرگونه درگیری هستیم. تاکنون چنین درخواست‌هایی دریافت نکرده‌ایم. ما دارای روابط خوبی با همه کشور‌ها بدون استثنا از جمله همه اعضای شورای همکاری کشور‌های عربی خلیج فارس هستیم. من می‌دانم که دولت آمریکا سعی در آشتی دادن طرف‌های آشتی‌ناپذیر دارد و تلاش می‌کند عربستان سعودی و نزدیکترین شرکای این کشور را به ایجاد پل‌ها و آشتی کردن با قطر ترغیب کند. ما برای هر تلاشی که در جهت متحد کردن کشور‌ها و نه جدا کردن آن‌ها و ایجاد خطوط تقسیم باشد، آرزوی موفقیت داریم. یک بار دیگر تکرار می‌کنم که اگر در این مورد از ما درخواست شده و همه طرف‌های درگیر علاقمند باشند، آماده کمک خواهیم بود.»

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
سیاست روسیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
ما با دولت تروریست آمریکا هیچ کاری نداریم.اصلا میخوایم سر به تن دولت آمریکا نباشه.یک دولت گستاخ متوهم دروغگوی فاسد الکلی چه سودی به حال ملت ایران داره/
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
ما بايد سنگامونو با اينا وا بكنيم و بهشون بگيم اگه دوباره ترامپ بشه ما ديگه عمرا تحريما رو به تنهايي تحمل كنيم و بايد قيمت سكه و دلار تو همه جا مثل ما چند برابر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
شيطان تا نسل بشر رو از روي كره زمين نكنه ول كن معامله نيست
آخرین اخبار