پدیده شومی به نام "قمار کاغذی" بدون جا به جایی یک گرم طلا!

یک نوع قمار بین قماربازان رایج شده است که بر سر قیمت طلا بدون آن که حتی گرمی طلا انجام می‌گیرد.

قمار طلا به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بحبوحه افزایش قیمت طلا و به نوعی قمار بسیاری از خریداران این کالا، نوعی جدید از معاملات غیرقانونی و غیر شرعی را رقم زده است، ناهنجاری که منجر می شود نظام اقتصادی با تنش مواجه شود.
 
قمار این بار سراغ طلا رفته و تعدادی از بازیگران زیر زمینی این کالا را گرفتار خود کرده است، بازی که در پایان این معاملات غیر قانونی یک گرم طلا هم به دست خریدار نمی رسد.
 
بر اساس این گزارش، بازار طلا و سکه به عنوان یکی از بازار‌های سرمایه گذاری در ایران است، عوامل غیر مستقیم زیادی می‌توانند بر ایجاد نوسان در قیمت‌های این بازار موثر واقع شوند که به نظر می‌رسد قمار بر سر طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
بیشتر بخوانید


ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص قمار طلا اظهار کرد: متاسفانه افرادی در کشور دست به قمار طلا می‌زنند بدون اینکه ذره‌ای طلا به دست طرفین معامله برسد.

وی افزود: ماجرا از این قرار است که دو طرف معامله با حضوری تعدادی شاهد وزن مورد نظر را مشخص کرده و بر اساس قیمت روز معامله صورت می‌گیرد و زمانی دیگری نیز در معامله مشخص می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران بیان کرد: زمانی که در معامله مشخص می‌شود، زمان تحویل طلا به خریدار است پس در صورتی که در آن زمان قیمت طلا نسبت به روز معامله افزایش یافته باشد، سود به جیب فروشنده می‌رود و در صورت کاهش قیمت طلا، عکس ماجرا رخ می‌دهد و فروشنده مجبور به پرداخت مابه التفاوت به خریدار می‌شود.

به گفته محمدولی؛ حتی یک گرم طلا نیز در این بین جابه جا نمی‌شود و یک نوع قمار و بازی ریسکی رایج بین قمار بازان است. عمده این نوع قمار در گروه‌های شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد که پلیس فتا به عنوان متولی ایجاد امنیت در فضای مجازی باید با این افراد برخورد کند.
 
نوسان قیمت طلا و سکه به دو عامل نرخ دلار و انس جهانی بستگی دارد البته عوامل دیگری نیز در این امر دخیل اند که علاوه بر ایجاد نوسان در قیمت ها، بازار را نیز مختل می‌کنند.

از جمله این عوامل می‌توان به فعالیت غیر قانونی برخی افراد در بازار اشاره کرد که تنها انگیزه آن‌ها دریافت سود‌های کلان است غافل از آن که این سود‌ها هم از نظر قانونی و هم از نظر شرعی مورد دارند.

قمار طلا یا قمار کاغذی!

قمار بر سر طلا که به قمار کاغذی طلا معروف است همچنین انجام معاملات در فضای مجازی و فروشگاه‌های اینترنتی این روز‌ها به وفور در کشور افزایش یافته و افراد به دلیل سود‌های کلانی که بدون هزینه و زحمتی به جیب می‌زنند، دست به این گونه فعالیت‌ها زده اند. موضوعی که منجر می شود برای افزایش نرخ دلار و طلا افرادی در کانال ها به اعلام نرخ های خلاف واقع دست برده و منجر به سود خود در قمار شوند. در صورتی که این دست کاری کل نظام اقتصادی و چرخه خرید و فروش این کالا را بر هم می زند.
پدیده شومی به نام
نرخ های کذایی در کانال ها
 
همتی رئیس کل بانک مرکزی هم تابستان  امسال از کشف کانال ها و سایت های برهم زننده نظام اقتصادی ایران در داخل و خارج از کشور خبر می دهد.

همان طور که اشاره شد، افرادی که در قمار کاغذی طلا فعالیت می‌کنند، سود‌های کلانی عایدشان می‌شود و در طرف مقابل کسی که در این قمار بازنده است باید ضرر زیادی را پرداخت کند که تمام این‌ها زیر سایه نوسان قیمت طلا است. با این وجود با جلوگیری از عوامل تاثیر گذار در نوسان قیمت طلا و همچنین پیگیری‌های نهاد‌های مربوط  می‌توان انگیزه قماربازان را کور کرد تا من بعد بازار و قیمت هارا مختل نکنند.

با تمام این تفاسیر این نوع از قمار بر سر قیمت طلا می‌تواند یک جو روانی در بازار و معاملات واقعی ایجاد کند که نهایت به افزایش کاذب قیمت‌ها حباب طلا دامن می‌زند. قوه قضاییه نیز می‌تواند با ورود به این موضوع و برخورد با متخلفان و قمار بازان، ضمن دستگیری و جلوگیری از فعالیت این افراد، مباحث تحدید آمیز بازار را نیز ریشه کن کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عبدالرازق
۱۳:۵۱ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
این بی ارزشی پول ملی را کی باید جواب بده این همه مشکلات مردم را کی باید پاسخ بده اگر ربطش نمیدین به تحریم
Iran (Islamic Republic of)
دانی
۰۳:۴۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دمتون گرم که دیگه هیچ چیزی تو این کشور درست نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
پیرمرد
۲۰:۱۹ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خوب دیگه. مشکل اصلی قیمت طلا مشخص شد.
بگیرید اعدامشون کنید تا دیگه شاهد افزایش قیمت طلا نباشیم.
درست مثل سکه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
تو بورس صندوق طلا هست بخرید راحت ....فارکس و این قضیه مجازی فقط فقط دزدی پول مردمه .....
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۹:۵۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
آیا مسولی هست که مسوولیت سقوط ارزش پول کشور رابه علت کم کاری خودش اعلام کند و از مردم معذرت خواهی کند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
خداوکیلی شد یه بار یه خبر خوش واقعی بدید اصلا میتونید میدونی چه شکلیه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۳۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
همش دست خودتونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
نفهمیدم این چه ربطی به افزایش قیمت و روند رشد بی افسار اون داره .اگه بانک مرکزی می تونه جلوی تورم و این افزایشهای بی رویه رو بگیره و ثباتی وارد بازار بشه قطعا هم اتفاق نمی افته
Canada
احسان
۰۳:۲۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
احسنت
آخرین اخبار