راهبرد یار دیرینه صهیونیست‌ها در قبال اسرائیل چه خواهد بود؟

برخلاف تصور بسیاری، سوابق سیاسی جو بایدن از روابط دیرینه و ارادت صمیمانه او به صهیونیست‌ها حکایت دارد.

به گزارش  گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، از زمانی که جو بایدن به صورت رسمی نامزد حزب دموکرات در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد و به موازات کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ در این کشور، بسیاری تلاش داشتند تا به همگان بقبولانند که روی کار آمدن معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا خبری تلخ برای صهیونیست هاست و دغدغه‌ای تازه را برای بنیامین نتانیاهو موجب می‌شود.

البته جولان بی حساب نتانیاهو زیر سایه ریاست جمهوری دونالد ترامپ در شکل گیری چنین تصوری بی تاثیر نبوده است. نخست وزیر صهیونیست‌ها هر چند همواره و با کمک لابی‌های پرنفوذ خود از حمایت دوستان آمریکایش برخوردار بوده، اما هیچ دوره‌ای برای آن‌ها با دوره ۴ ساله حضور ترامپ در کاخ سفید برابری نمی‌کند. نتانیاهو و صهیونیست‌ها به لطف رویکرد به دور از عرف سیاسی و بین المللی رئیس جمهور آمریکا تا آنجا که دلشان خواست تاختند و به بخشی از رویا‌های اشغالگری خود از غصب بلندی‌های جولان گرفته تا انتقال سفارت آمریکا به قدس و هم پیاله شدن با شیخ نشین‌های خائن حاشیه خلیج فارس به آرمان قدس جامعه عمل پوشاندند.

بی شک هیچیک از این رخداد‌ها دلیل مخالف بایدن با صهیونیست‌ها محسوب نمی‌شود. سوابق سیاسی فردی که بنا بر اعلام رسانه‌ها در انتخابات آمریکا پیروز شده است، بر این حقیقت به خوبی صحه می‌گذارد. کسانی که اصرار دارند رئیس جمهور شدن بایدن را دردسری تازه برای صهیونیست‌ها جلوه دهند، به رخداد‌های سال ۱۹۸۲ و درگیری بسیار احساسی بایدن جوان با مناخیم بگین، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی اتکا می‌کنند. زمانی که بایدن جوان به عنوان سناتور ایالت دلاور به کنگره آمریکا راه یافته بود. اما حقیقت همانی است که به زبان نتانیاهو جاری شد: «بایدن عضوی از خانواده اسرائیل است».

رسانه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل به تازگی در نوشتاری روابط دیرینه بایدنِ رئیس جمهور با صهیونیست‌ها را فرا روی مخاطب خود قرار می‌دهد تا از این منظر خیال آن‌ها را از بابت نگرانی‌های ناشی از رفتن ترامپ آسوده کند. این رسانه صهیونیستی با جمله «جو بایدن دوست بسیاری صمیمی اسرائیل است» نوشتار خود را آغاز می‌کند تا به خواننده خود خط مشی اصلی تحلیل خود را ارائه کند.

بایدن، عضو دیرینه خانواده اسرائیل

یادداشت نویس تایمز آو اسرائیل در نوشتار خود با تاکید بر صمیمیت دیرینه بایدن و صهیونیست‌ها یادآور می‌شود این همان حقیقی است که به گواه دوستان و دشمنان سیاسی بایدن رسیده است. سفیر صهیونیست‌ها در آمریکا در دوره معاونت ریاست جمهوری بایدن با بیان اینکه «بایدن احساسات عمیقی نسبت به اسرائیل دارد» بر این واقعیت مهر تائید می‌زند. مایکل اورن هرچند با برخی از سیاست‌های بایدن در قبال فلسطین و ایران در تعارض است، عمیقا بر این باور است که بایدن از عمق وجود نسبت به اسرائیل دغدغه‌مند است. دیپلمات سابق صهیونیست‌ها با یادآوری جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی می‌گوید: بایدن متعلق به نسلی است که جنگ‌های ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ را به خاطر دارند. او اسرائیل را در عمق قلب خود دارد.

بایدن، صهیونیست‌ها و ایران///////

بایدن دموکرات که از اهالی ایالت پنسیلوانیا است، توسط والدینی بزرگ شد که به دولت یهود علاقمند بودند. پدر و مادر کاتولیک بایدن کاملا حامی اسرائیل بودند. علاقمندی بایدن به صهیونیست‌ها نشات گرفته از تربیت در چنین خانواده‌ای است. او این علاقمندی را به انحای مختلف در طول این سال‌ها به اثبات رسانده است. در سال ۲۰۱۵ در جایی که گفته بود اسرائیل از موهبت داشتن بزرگترین نسل بنیان گذار تاریخ جهان برخوردار است. اشاره بایدن به افرادی از جمله بن گوریون، گلدا مایر، مناخیم بگین، آریل شارون و شیمون پرز بود که به ادعای او یکی از خلاق‌ترین جوامع را روی زمین ایجاد کردند.

از افتخار بایدن به ملاقات با گلدا مایر تا انتقادی که به حمایت همیشگی بدل شد

تایمز آو اسرائیل پیشینه سیاسی بایدن را با نخست وزیران رژیم صهیونیستی گره خورده می‌داند. به گواه دیپلمات ارشد صهیونیست ها، از دوره گلدا میر به این سو او روابط صمیمانه‌ای را با تمام نخست وزیران صهیونیستی داشته است. بایدن بار‌ها و بار‌ها با مباهات از دیدار خود با گلدا مایر در تابستان ۱۹۷۳ سخن گفته است. جایی که نخست وزیر صهیونیست‌ها با نشان دادن نقشه‌ای به سناتور جوان آمریکا به او اطمینان می‌دهد که اسرائیل سلاحی مخفی علیه اعراب دارد و آن این است که آن‌ها جایی برای رفتن ندارند.

بایدن، صهیونیست‌ها و ایران///////

هر چند برخی بر مناقشه بایدن و مناخیم بگین برای مخالف نشان دادن بایدن با صهیونیست‌ها سرمایه گذاری می‌کنند، او خود بار‌ها از دیدار سال ۱۹۸۲ با نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی با لحنی ستایش آمیز یاد کرده است. بایدن جوان در آن دیدار با همه ارادت خود نسبت به صهیونیست ها، مخالفت خود با شهرک سازی در کرانه باختری را عنوان کرد، مخالفتی که با تهدید به قطع حمایت‌های آمریکا همراه بود. البته روایت‌های مختلفی از این ماجرا وجود دارد. اینکه سناتور بایدن دو بار مشت خود را بر روی میز می‌کوبد و صحبت هایش را با لحنی که بی شباهت به فریاد نیست، بیان می‌کند.

گفته‌های بایدن جوان، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی را برآشفت و با واکنش تند او همراه شد. احتمالا به همین دلیل بود که بایدن برای همیشه تهدید‌های خود را کنار گذاشت و از آن زمان به یکی از حامیان پرو پا قرص کمک‌های مالی به اسرائیل بدل شد. او بار‌ها در زمان سناتوری خود عنوان کرد «نباید از کمک به اسرائیل شرمسار باشیم. وقت آن رسیده که دیگر برای حمایت از اسرائیل عذرخواهی نکنیم.» اعتقادی که در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ نیز بار دیگر نمود پیدا کرد. او یکی از تنها دو دموکراتی بود که می‌گفت آمریکا نباید از کمک‌های خود به اسرائیل به عنوان ابزاری برای امتیازگیری بهره گیرد. نفر دیگر کامالا هریس، معاون فعلی او است که از طرفداران دو آتیشه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود.

بایدن، نقطه امن صهیونیست‌ها در دولت اوباما

بایدن در سال ۲۰۱۵ از رژیم صهیونیستی به عنوان ضرورتی برای امنیت یهودیان سراسر دنیا یاد کرد. او خطاب به صهیونیست‌ها گفت: تحسین برانگیزترین نکته در مورد شما این است که شما هرگز از ما نخواسته اید که برای شما بجنگیم. اما قول می‌دهم اگر به شما حمله شود ما برای شما خواهیم جنگید.

بایدن، صهیونیست‌ها و ایران///////

برخلاف اوباما، بایدن روابط شخصی درازمدت و البته صمیمانه‌ای با نتانیاهو دارد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۰ زمانی که میزبان بایدن در دفتر خود در قدس اشغالی بود روابط شخصی خود با معاون رئیس جمهور آمریکا را بیش از سه دهه توصیف کرد. او بایدن را دوست واقعی برای اسرائیل و یهودیان خطاب کرد. ۶ سال بعد بایدن باز هم به اراضی اشغالی رفت. نتانیاهو در این دیدار صریحا معاون رئیس جمهور آمریکا را عضوی از خانواده اسرائیل خواند.

فلسطین، اختلافات جزئی بایدن و صهیونیست‌ها

با همه ارادت قلبی بایدن نسبت به رژیم صهیونیستی او در برخی مسائل از جمله مسئله فلسطین گاهی انتقادات صریحی را عنوان کرده است. او در سال ۲۰۱۶ گفت سیاست‌های رژیم صهیونیستی در مسیر نادرست است و به واقع در تحقق راه حل یک کشوری پیش می‌رود که تبعاتش خطرناک است.

بایدن همچنین با اقدامات سال‌های اخیر رژیم صهیونیستی که به پشتوانه طرح ادعایی معامله قرن ترامپ اجرا شد، مخالف بوده است. اما صرف نظر از این اختلاف نظرها، او از جمله دولتمردان آمریکایی است که در طول این سال‌ها در خصوص همواره سازی مسیر عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل وعده داده است.

بایدن، صهیونیست‌ها و ایران///////

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۲۳:۴۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
در وصف بایدن همین بس که در یک سخنرانی گفته بود که اگر یهودی بودم حتما صهیونیست می شدم اما پدرم به من یاد داد که برای صهیونیست شدن نیاز نیست که یهودی باشی و با افتخار اعلام می کنم که یک مسیحی صهیونیست هستم.
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۲۰:۵۰ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
شما دو حزب فراعنه ملعون حاکم بر آمریکا و همپیمانان ملعونینتان هم ملتهای خودتان را به فقر و بدبختی انداخته اید هم بسیاری از کشورهای جهان را به بدبختی و فقر بیچارگی و بینوایی انداخته اید ننگ و مرگ و جهنم اسفل سافلین زباله دان تاریخ بشریت بر شما دو حزب شیاطین بزرگ ملعونین آمریکا و همپیمانانتان باد برید گمشید برید بمیرید برید به جهنم .
والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
بایدن کثیف
France
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
بایدن کمترین توجه را به صهیونیست ها خواهد داشت.
Iran (Islamic Republic of)
قالروحان
۱۱:۳۴ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
یواش یواش نوک پیکان توهم دشمنی داره سمت بایدن میره . وقتی وزیر خارجه را خانم آمنه سادات در خبرش محاکمه میکنه باید فاتحه این دوستی باید خواند
آخرین اخبار