مقاومت ضدمیکروبی مانند کرونا خطرناک است

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: مقاومت ضدمیکروبی یا مصون‌سازی عوامل بیماری‌زا در برابر داروها به اندازه بیماری کووید-۱۹ خطرناک است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (جمعه) در خصوص تاثیر منفی زیاده روی در مصرف داروهای ضدمیکروبی هشدار داد و اظهار کرد:رشد مقاومت ضد میکروبی به اندازه شیوع کروناویروس خطرساز است و می‌تواند پیشرفت‌های پزشکی را که در طول یک قرن بدست آمده مورد تهدید قرار دهد.

تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت این موضوع را یکی از بزرگترین تهدید‌های عصر حاضر خوانده است.

او گفت: مقاومت ضد میکروبی به شرایطی گفته می‌شود که بر اثر آن عوامل بیماری زا در برابر دارو‌های موجود آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد ویروسی یا ضد قارچ مصون می‌شوند به گونه‌ای که جراحت‌ها و عفونت‌های شایع به عاملی کشنده تبدیل می‌شوند. مقاومت ضد میکروبی در سال‌های اخیر به دلیل زیاده‌روی انسان‌ها در مصرف چنین دارو‌هایی و به کار گیری آن‌ها در مراکز پرورش حیوانات رشد قابل توجهی داشته است.

به گفته دبیر کل سازمان جهانی بهداشت: هرچند مقاومت ضد میکروبی به فوریت همه گیری بیماری کووید-۱۹ نیست، اما می‌تواند مانند این بیماری خطرناک باشد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که مقاومت ضد میکروبی می‌تواند امنیت غذایی، رشد اقتصادی و توانایی بشر برای مقابله با بیماری‌ها را نیز با خطر روبرو کند.

دارو‌های آنتی بیوتیک که  در دهه ۱۹۲۰ کشف شدند و جان ده‌ها میلیون انسان را در برابر بیماری‌هایی از قبیل ذات الریه، سل و مننژیت حفظ کرده‌اند، هرچند با گذشت چندین دهه، باکتری‌ها نحوه مقابله با دارو‌های آنتی بیوتیک را فرا گرفته و توانسته‌اند در برابر دارو‌هایی که پیش از این آن‌ها را نابود می‌کرد، مقاوم شوند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان و انجمن‌های داروسازی (IFPMA) اعلام کرده است: هر سال حدود ۷۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر مقاومت ضد میکروبی جان خود را از دست می‌دهند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار