«حق طلاق» برای زنان، آمار طلاق را افزایش می‌دهد؟

این روز‌ها بحث‌های زیادی درباره اینکه در ارائه حق طلاق به زنان چه شرایطی باید در نظر گرفته شود انجام می‌شود.

دکتر مجید ابهری آسیب شناس با بیان اینکه در فضای مجازی هر بار به بهانه‌ای سوژه یا موضوعی داغ می‌شود می‌گوید: «این اتفاق برای عده‌ای به عنوان یک وسیله برای نظرسنجی است. اما برخی با هدف القا نمودن نظریات خود این هشتگ‌ها را داغ می‌کنند.»

این رفتار شناس درمورد واگذاری حق طلاق به زنان اینطور نگاه می‌کند: «به عنوان فردی که دراین باره تحقیق و بررسی کرده و زوایا و موارد مختلفی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده باید بگویم با واگذاری حق طلاق به زنان مخالف هستم.»

هر زنی عزم کند می‌تواند طلاق بگیرد

ابهری در ابتدا به مبانی شرعی اشاره می‌کند و می‌گوید: «در مبانی شرعی خداوند متعال و رسوال اکرم (ص) بهتر از ما می‌دانستند که چگونه حقوق را تقسیم و واگذار کنند. به همین علت است که حق طلاق به مردان داده شده و این رفتار نباید اینطور برداشت شود که این قانون بر مرد سالاری یا برتری مردان توجه دارد.»

او ادامه می‌دهد: «زنان مخلوقاتی لطیف و احساسی هستند. شاید صد‌ها مرد نتوانند احساس و عاطفه یک مادر را تصویر و بیان کنند. به همین جهت ساختار احساسی و عاطفی زنان به گونه‌ای است که اگر حق طلاق به آن‌ها واگذار شود با اندک رنجش یا حرکتی از سوی همسر، آن‌ها به کاربرد این حق دست می‌زنند و اقدام به جدایی می‌کنند. مثلا اگر مرد مخالفتی با پیشنهادی از سوی زن و یا رفتاری از وی کند بلافاصله باید آماده طلاق و جدایی شود. به همین لحاظ است که زنان نباید از این حق بهره‌مند شوند. چراکه قطعا موجب افزایش آمار طلاق خواهد شد.»

«حق طلاق» برای زنان، آمار طلاق را افزایش می‌دهد؟

این متخصص مسائل اجتماعی با اشاره به تبعات واگذاری این حقوق به زنان می‌گوید: «درست است که اکثریت زنان در جامعه بانوانی پاکدامن و رئوف هستند. اما در روز‌ها و سال‌های گذشته در اخبار و حوادث خانوادگی بار‌ها ملاحظه کرده ایم برخی از زنان به خاطر اخاذی و کلاهبرداری قصد ازدواج کرده و با تعیین مهریه‌های کلان ازدواج، به فاصله‌ای کوتاه درخواست طلاق می‌کنند. شما اگر با مردان گرفتار در زندان گفتگو کنید حتما در بین شان مردان زیادی پیدا می‌کنید که خواهند گفت حق طلاق را به زنان شان هم داده بودند و آن‌ها با استفاده از این حق، هم جدا شده اند و هم مهریه را گرفته‌اند.»

ابهری در پایان می‌گوید: «این موضوع را به خاطر داشته باشیم که خیلی نادر است زنی عزم خود را برای طلاق جزم کند و در این هدف موفق نشود. در قانون تبصره‌ها و مسیر‌های بسیاری برای طلاق یکطرفه گرفتن از سوی زن وجود داد؛ بنابراین این حق بیشتر جنبه اخلاقی و بازدارندگی دارد.»

قانون شهروندی و حقوق برابر

دکتر سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز می‌گوید: «بیش از آنکه پرسش «حق طلاق با چه کسی باشد؟» اهمیت داشته باشد، اشتراک و تفاهم در زندگی مشترک اهمیت دارد.»
موسوی چلک با بیان اینکه از منظر حقوق شهروندی اعطای حق طلاق به یک نفر در راستای حقوق شهروندی نیست، در این باره توضیح می‌دهد: «در دین مبین اسلام هیچگاه حق یک جانبه و یک طرفه به مردان داده نشده و هرجا حقی به مرد داده می‌شود در قبالش حقی نیز به زن داده شده است.»

«حق طلاق» برای زنان، آمار طلاق را افزایش می‌دهد؟ | کمین برخی زنان سودجو برای گرفتن حق طلاق از مردان با مهریه‌های کلان!

«حق طلاق» برای زنان، آمار طلاق را افزایش می‌دهد؟

او اداهه می‌دهد: «در زندگی باید «حقوق برابر» برای هر دو طرف قائل شویم. همین الان هم زنان طبق قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی می‌توانند برای جدایی اقدام کنند. با اینکه حق طلاق به مرد داده شده در دادگاه قاضی هر گاه تشخیص بدهد حکم طلاق را یک طرفه صادر می‌کند.»
به عقیده این کارشناس اگر زنان حق طلاق داشته باشد تاثیری بر آمار طلاق ندارد. او می‌گوید: «در قوانین شرعی دینی صاحب نظر نیستم، اما در جایگاه حقوق شهروندی برابری حقوق مرد و زن کاملا پذیرفته شده است.»

منبع: همشهری آنلاین

برچسب ها: ازدواج ، حق طلاق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۳ ۲۸ تير ۱۴۰۲
هیچ نشده زنها به مردها زور میگویند چه برسه حق طلاق با زن باشد تو این دوره زمانه حرف حرف زن
Iran (Islamic Republic of)
دلگیر
۱۹:۲۹ ۱۳ تير ۱۴۰۱
حق‌طلاق‌برای‌زن‌یعنی‌ازبین‌رفتن‌انسجام‌خانوادها.
Iran (Islamic Republic of)
علی شرفی
۰۸:۴۴ ۰۲ تير ۱۴۰۱
بنده یه مورد خواستگاری رفته بودم ، با توجه به صحبتهای معمول و بسته شده قبل از شب خواستگاری
پدر عروس خانم گفت حق طلاق هم اضافه کرد و ما متعجب چرا از قبل مطرح نکرده بودند .
خیلی شیک فردا زنگ زدم گفتم خداحاااااااااااااااااااااااااااااااااافظ من نمیخوام .
و الان خدا شکر با شخص دیگه و بدون اون شرط ازدواج کردم و خیلی راضی ام .
Iran (Islamic Republic of)
مهراد شیبانی
۲۱:۱۳ ۱۵ تير ۱۴۰۱
آقا دمت گرم کاش خیلی ها مثه شما بودن
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۹:۳۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
با سلام
مساله حق طلاق برای زن یا مرد نیست. مساله خیلی بزرگتر از این حرفهاست. تا حدودی ربطی هم به سواد و مدرک دانشگاهی نداره. بیشتر زنان یا مردانی که کارشون به طلاق میرسه این هست که حتما ( تا نود درصد) یکی از طرفین به دیگری خیانت کرده. مساله دیگه زمانی هست که طرف میفهمه سرش کلاه رفته و طرف مقابل به زیرکی و دروغ کارشو پیش برده وقتی دشتش رو میشه و راهی برای انکار نداره طرف مقابل اهرم مهریه و طلاق رو رو میکنه . نمیشه گفت صد در صد مرد مقصر هست یا زن .... ولی میشه گفت صد در صد ازدواج این افراد از اول اشتباه بوده ... بیائیم درست ... با گذشت ... و راستی ازدواج کنیم.... کمی گذشت چیزی از ارزش من و شما کم نمیکنه..
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۸:۵۹ ۰۱ تير ۱۴۰۱
سلام . الان که حق طلاق ندارند پدر مردها رو در میارند وای به وقتی که حق طلاق داشته باشند . البته مهریه نگیرند طلاق بدند که خیلی خوبه
Iran (Islamic Republic of)
7891
۰۷:۲۲ ۰۱ تير ۱۴۰۱
اگر مغایرتی با شرع نداشته باشد و باعث بهم زدن اصول قانون و شرع نباشد و برای بنیان خانواده بی ضرر باشد رواست ولی اگر غیر از این باشد نه روا نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
حق هر دو طرف یکسان باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
زنها چون بشدت در مواقع ناراحتی از خانواده و اطافیانشان تاثیر پذیر هستند خیلی سریع با تحریک اطرافیان تصیم به طلاق میگیرند و اقدام میکنند اگر حق طلاق داشته باشند امار طلاق بشدت بالا خواهد رفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
چه اجباری دارند که مردم سختی‌های زندگی را تحمل کنند تا ازدواج و فرزند آور ی درکنار هم ماندن با اعمال سخت شاقه زندگی کنند ؟؟؟؟ تمام حرفهای دینی رو هم اونجور که دلشون میخواد تفسیر می‌کنند...خیلی چیزها در قدیم بود اما الان نمیشه آیا به واقع میشه مثل قدیم بود؟؟؟؟ یا دولت موارد را گلچین می‌کند و آنطور که می‌خواهد تفسیر می‌کند تا نتیجه دلخواهشان را داشته باشد؟؟؟؟؟ خوب یعنی چه؟ حق مهریه را هم با شرط و شروط باید داشته باشند حق طلاق که هیچچ همینجور دارن حق زن را کم می‌کنند اون زنان سودجو نه اما اون زنانی که حق دارن ولی نمیتونند حق واقعی‌شان را بگیرند چی؟؟؟؟ پشتوانه زن ضعیفه ضعیف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۱:۱۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
اگر زنی مهریه چندانی نداشته باشد محض احتیاط حتما باید حق طلاق حق اشتغال و حق حضانت فرزند را بگیرد تا خود و خانواده اش را در آینده دچار دردسر نکند زیرا امیدی به قضات و دادگاههای افراطی کشور ایران وجود ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۱ تير ۱۴۰۱
تا مهریه چندان رو چی فرض کنی 14 تا سکه هم که باشه به نیت 14 معصوم میشه حدود 220 میلیون مهریه تازه حق طلاق و... هم میخوان!!! یهو بگو زنان میخوان مردان رو تلکه کنن دیگه!!! ازداواج کنن مهریه رو بگیرن و طلاق بگیرن برن هیچکی هم نگه چرا!!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
ناشناس ۹:۳۶ صحبتی از تلکه نیست حرف اینه که مرد حق قانونی بیشتری دارد که هر بلایی هم سر زن آورد به راحتی نتونه بره طلاقش رو بگیره مهریه هم عندالمطالبه هست پشتوانه زن هست تاحقش رو بگیره نه اون زنانی که از این راه سود جویی می‌کنند در کل حق زن خیلی کمتره نسبت به مرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۱ تير ۱۴۰۱
جدیدا قاتون شده که هیچ مردی به خاطرمهریه زندان نمیره وقسط بندی میشه.دیگه مردان دغدغه چی رو دارندواقعا؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
زن هم مثل ادمه و میفمه. باید حق طلاق به زن داده بشه و مهریه حذف بشه. مگه بقیه زنای دنیا چی کار میکنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
در قبال حق طلاق به مردان مهریه به زنان داده می شود زن و مرد می توانند توافق کنند زن مهریه نگیرد در قبالش مرد به زن حق طلاق بدهدبه نظر من این عادلانه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
زنو چه به این حرفا! به زن ظلم نباید کرد رو هم نباید داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
اگر مرد محبت بی دریغ به همسرش داشته باشد، آمار طلاق کم می شود.
انسان ها بنده محبت اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
باید این حق به زنان داده شود دراکثر موارد مرد بی مسیولیت هست وزن عذاب میکشد وهیچ راهی برای اثبات کردن ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
کاش بجای حق حق کردن های زوجین ایشان به فکر درک مسولیت پذیری خود در استهکام بخشیدن به کانون خانواده باشند این نمیشود مکر با سپری کردن آموزش های اجباری برای زوجین قبل از عقد !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
نه مشکلات دادگاه ها را زیاد میکند ، با احساسات تصمیم به طلاق میگیرند و بعد راه پس ندارند ، و خوراک جامعه بد میشوند همین والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
حتما خودت زن طلاق دادی!بفهم همه زنهابیحیا نیستندخوراک جامعه بدشوند
آخرین اخبار