فعالیت خانه‌های محیط‌زیست با هدف ارتقای فرهنگ محیط‌زیست

معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: خانه‌های محیط‌زیست با هدف گسترش مشارکت مردم در راستای راهبردی مردمی سازی دولت انقلابی فعال هستند.

نورالله مرادی با اشاره به اینکه از یکسال گذشته فعالیت خانه‌های محیط زیست در کشور آغاز شده است، گفت: تاکنون بیش از ۲ هزار خانه محیط‌زیست راه‌اندازی شده است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: در سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست بر رویکرد مشارکت مردمی و اصلاح شرایط زیستی و ضرورت ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ و اخلاق محیط زیستی مبتنی بر ارزش‌ها و الگو‌های سازنده‌ی ایرانی، اسلامی و بهره‌مندی از تجارب سازنده‌ی بومی تاکید شده است.

وی اظهار کرد: در سند تحول دولت مردمی با طرح موضوع مردمی‌سازی امور دولت به نشانگر‌های وضعیت مطلوب در حوزه محیط‌زیست برای ارتقای شاخص‌های عملکرد محیط‌زیستی کشور و چرخش‌های تحول‌آفرین دولت در جلب مشارکت مردم، بر صیانت در هنگام بهره‌برداری از منابع طبیعی تاکید شده است.


بیشتر بخوانید


مرادی ادامه داد: در نشانگر‌های وضعیت مطلوب در حوزه مشارکت اجتماعی نیز بر افزایش سرانه فعالیت‌های داوطلبانه، میزان ارتباط دولت و مردم، تعداد نهاد‌های مردمی و حلقه‌های میانی، نقش مردم به عنوان محور تحول و میدان‌دار جریان‌های حل مساله توجه شده و بر ایجاد زمینه‌های مشارکت مردم در حوزه‌های نظارت و مطالبه‌گری که برای راهبری و پایش مستمر و هوشمندانه لازم است تاکید شده است.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به ضرورت ساختارسازی برای مشارکت مردم، گفت: برای ترویج و فرهنگ‌سازی و افزایش نقش و مشارکت مردم در حفاظت و بهره‌برداری اصولی از محیط زیست و پیشبرد امور مردمی‌سازی دولت در حوزه محیط زیست و شتابدهی به تحقق حکمرانی مردمی، "خانه‌های محیط‌زیست" به عنوان بستری برای فراهم‌سازی زمینه همکاری‌های مشترک و انجام اقدامات مردمی‌سازی، در سطح کشور ایجاد و راه‌اندازی شده است.

وی افزود: با استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی موجود در بخش دولتی و غیردولتی می‌توان خدمات قابل تجمیع از جمله آموزش، ترویج و فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف را با استفاده از ظرفیت خانه‌های محیط زیست ارائه داد و چالش‌های پیشروی هر محله و منطقه را با شناسایی ظرفیت‌های محیطی، علمی، فرهنگی و اجتماعی با ارائه راهکار‌های بومی و سنتی مرتفع کرد.

مرادی اضافه کرد: با تجمیع اقدامات و خدمات آموزشی، فرهنگی دولت در سطح روستا‌ها و شهر‌ها در خانه‌های محیط زیست، مردم نیز سردرگم نخواهند بود و زمینه هم‌افزایی فعالیت‌ها و صرفه‌جویی در منابع مالی و انسانی نیز فراهم خواهد شد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: خانه‌های محیط‌زیست با هدف ارتقای فرهنگ محیط‌زیست و گسترش مشارکت مردم در راستای راهبردی مردمی سازی دولت انقلابی فعال شدند.

وی اظهار کرد: علاقمندی و انگیزه مشارکت مردم و وجود مطالبه اجتماعی برای گسترش نهاد‌های مردمی منجر شد تا خانه‌های محیط‌زیست به عنوان نهادی از خود مردم برای ارتقای فرهنگ محیط‌زیستی عموم جامعه و بستری برای مشارکت هدفمند، محله‌محور و موضوع‌محور ایجاد شود.

مرادی، بسترسازی و ساختارسازی برای جلب مشارکت همگانی و ایجاد زمینه برای افزایش حضور اقشار در حفاظت از محیط زیست را از مهمترین اهداف تشکیل خانه‌های محیط زیست است.

وی افزود: افزایش مشارکت و نقش آفرینی دستگاه‌های دولتی و دیگر نهاد‌های اجتماعی و گروه‌های موثر اجتماعی می‌تواند ظرفیت بسیار بزرگی برای ارتقاء فرهنگ محیط‌زیستی در جامعه با توجه به میزان تأثیرگذاری آن‌ها ایجاد کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار