چیدمان عكس یا "فتو كلاژ" مبحثی بود كه در چهاردهمین پاتوق هنری خانه عكاسان با حضور پناهی جو، علی آذرنیا و رسول اولیازاده مطرح شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در آغاز این نشست حمزه اولیا زاده كه مدیریت نشست های خانه عكاسان را به عهده دارد، پس از معرفی پناهی جو و اعلام سوابق و فعالیت های هنری این هنرمند عكاس، چیدمان عكاسی را موضوع نشست این هفته عنوان كرد.

پناهی جو در آغاز این نشست گفت: اسم چیدمان را نمی توان برای عكاسی تعریف كرد زیرا این تعریف بیشتر مربوط به هنر مجسمه سازی یا نقاشی است.

وي ادامه داد: در هنر عكاسی بیشتر واژه فتوكلاژ را برای آن تعریف می كنند زیرا سنخیت بهتر و بیشتری با هنر عكاسی دارد.

وي با اشاره به اینكه هنر كلاژ از اوایل قرن 18 شكل گرفت، افزود: در آن زمان این هنر با چسباندن روزنامه یا اشیاء دیگر بر روی بوم، تخته و كاغذ به مردم معرفی شد.

پناهی جو ادامه داد: این هنر كم كم توسط هنرمندان مانند پیكاسو رشد پیدا كرد و به شكلی كه در حال حاضر در جامعه هنری وجود دارد شكل گرفت.

این هنرمند عكاس در زمینه ورود به عرصه فتو كلاژ گفت: 8 سال پیش كه برای اجرای یك پروژه به كوه های زاگرس سفر كرده بودم تصمیم گرفتم عكس های متفاوتی از طبیعت منطقه بگیرم كه مدتی بعد این عكس ها به یك نمایشگاه تبدیل شد.

وي افزود: این سیك عكاسی را تا مدت ها دنبال كردم و حاصل سال ها كار در این زمینه چندین نمایشگاه و فروش آن محصولات بود.

وي در خصوص فتوكلاژ معتقد است كه این هنر قدرت تشخیص بیننده را بالا می برد و دریچه دیگری از هنر عكاسی را پیش روی بیننده باز می كند.

پناهی جو تاكید كرد:در عكاسی فتوكلاژ باید بدانیم كه دنبال چه هستیم و می خواهیم چه چیزی را به مخاطب ارائه دهیم در غیر این صورت بیننده دچار سردرگمی می شود.

وي گفت: كلاژ یك نوع ابزاری است كه یك داستان را روایت می كند و تنها چند فرم در كنار هم راویتگر یك اتفاق است كه می تواند مخاطب را جذب یا دفع كند.

* آذرنیا: فتوكلاژ را فتو رمان نیز می نامند

علی آذرنیا نیز در خصوص هنرفتو كلاژ گفت: این هنر یك نیازی در جامعه عكاسی بود كه آرام آرام شكل گرفت و توانست در بسیاری از مواقع زشتی را از عكاس ها بگیرد.

وي ادامه داد: در این هنر می توانیم هر بافتی را به هم بچسبانیم و فضایی را ایجاد كنیم كه پاسخگویی نیاز مخاطب باشد.

وي با اشاره به اینكه برخی فتوكلاژ را فتو رمان نیز می نامند، گفت: چون این هنر یك به هم پوستگی دارد و قصه ای را روایت می كند به این نام شناخته شده است.

آذرنیا ادامه داد: برخی معتقدند كه هنری در فتوكلاژ وجود ندارد در صورتیكه وقتی این اختیار را به عكاس می دهد كه روایتی را از دید خود ترسیم كند بی شك یك هنر است./ي2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran, Islamic Republic of
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
خوبه ولی ای کاش چند تا عکس هم میزاشتین در کل ممنوووووووون