هدايت تخصصي نصب آثار حجمي در فضاي شهري سهم بسزايي در ارتقا كيفيت اين فضاها دارد.

نادر قشقايي هنرمند مجسمه ساز به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: نصب آثار حجمي در سطح شهر با توجه به قوانين و با تائيد سازمان زيباسازي شهر تهران صورت مي‌گيرد و مي‌توان براساس اين قوانين طي يك فراخوان براي ساخت آثار حجمي از طراحان و مجسمه سازان  دعوت و از آثار برگزيده براي نصب در سطح شهر استفاده كرد.
وي در خصوص نصب آثار حجمي در شهر تهران اظهار داشت: در نصب مجسمه هاي شهري بايد هماهنگي و تناسب فضاي محيطي اطراف اين آثار همانند ابعاد و اندازه هماهنگ با محيط، قابليت ديده شدن از زوايا و جهات گوناگون و مفهوم و معاني كه مجسمه براي آن طراحي و ساخته شده است و همچنين سيستم هاي اجتماعي و فرهنگي جامعه در نظر گرفته شود.
وي در ادامه افزود: در برخي از كشورهاي غربي حتي محيط اطراف مجسمه هاي شهري مانند درختكاري ها و سنگ فرش خيابان كه مي توانند تاثير زيادي در بهتر ديده شدن اين آثار و تلطيف فضاي شهري داشته باشد به طور دقيق توسط متخصصان اين امر مورد بررسي قرار ميگيرد اما متاسفانه در كشور ما كمتر به اين موضوع پرداخته مي شود.
قشقايي درباره نصب مجسمه شهيد همت كه از آثار وي است گفت: مكان هاي متفاوتي براي نصب اين مجسمه در نظر گرفته شد اما سرانجام بدليل كمبود وقت، اين مجسمه در يكي از ورودي هاي پارك جوانمردي نصب شد كه اين مكان چندان فضاي مناسب و زاويه ديد كافي براي مجسمه را ندارد.
وي در ادامه بيان كرد: برخي از نهادها و مسئولان شهرداري هاي مناطق تهران اقدام به نصب مجسمه هايي مي‌كنند كه ساخت هنرمندان ايراني نبوده و تناسبي با فرهنگ مردم كشور ما ندارد و اين امر باعث به هدر رفتن بودجه و ايجاد آلودگي بصري در شهر مي شود.
اين مجسمه ساز در خصوص حفظ و نگهداري مجسمه هاي شهري گفت: شهرداري تهران به منظور حفظ آثار ملي در نظر دارد مجسمه هاي بدل برخي از اين آثار را به  گونه اي دقيق و مشابه با اصل مجسمه ها ساخته و در مكان اصلي‌ آن ها قرار دهد كه اين امر نيز مشكلاتي در پي دارد.
وي با اشاره به مجسمه خيام اثر استاد صديقي در پارك لاله گفت: به دليل ترك هاي موجود در اثر و امكان شكسته شدن مجسمه در جا به جايي، انتقال آن با توجه به امكانات موجود با مشكلاتي مواجه است.
قشقايي با اشاره به مجسمه هايي مانند فردوسي كه توسط افراد غير متخصص ترميم شده بود افزود: اين كار باعث نياز به ترميم مجدد توسط افراد متخصص مي شود بنابراين بايستي اين امور از ابتدا بدست كارشناسان اين رشته صورت پذيرد.
اين هنرمند مجسمه ساز در خصوص تاثير مجسمه هاي شهري بر مردم اظهار داشت: چون آثار حجمي در ارتقا و افزايش سواد بصري و سليقه هنري شهروندان جامعه ثاثير بسزايي دارد بايد امكاناتي فراهم كرد تا مردم بتوانند اينگونه ‌آثار را از نزديك لمس كرده و با آن ارتباط برقرار كنند.
وي با اشاره بر يكي از آثار خود در ميدان فلسطين اذعان داشت: اين مجسمه يكي از اولين آثاري است كه مردم توانسته اند به طور مستقيم با آن ارتباط برقرار كنند./م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار